257
Καμένη γη στο Παλαιοχώρι Αττικής | Intime/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Πάνω από 94.000 καμένα στρέματα στη δυτική Αττική

Protagon Team Protagon Team 22 Αυγούστου 2021, 12:23
Καμένη γη στο Παλαιοχώρι Αττικής
|Intime/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Πάνω από 94.000 καμένα στρέματα στη δυτική Αττική

Protagon Team Protagon Team 22 Αυγούστου 2021, 12:23

Στα 94.324 στρέμματα μετριέται η καμένη γη στην δυτική Αττική, σύμφωνα με την τελευταία μέτρηση του δορυφόρου του ευρωπαϊκού συστήματος Copernicus, το Σάββατο, στις 11.38 το πρωί.

Την ίδια ώρα, στην περιοχή της Κερατέας, όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά την περασμένη Δευτέρα, ο δορυφόρος κατέγραψε 5.317 καμένα στρέμματα, που είναι και ο τελικός απολογισμός.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή σε όλα τα σημεία, καθώς την Κυριακή, ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική και Εύβοια είναι εξαιρετικά υψηλός.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την φύλαξη της πυρκαγιάς στα Βίλια, έχουν αναλάβει σχεδόν αποκλειστικά οι δυνάμεις από την Πολωνία και την Ρουμανία, που θέλησαν να παραμείνουν στο πλευρό των ελλήνων συναδέλφων τους.

Συγκεκριμένα, στην περίμετρο της πυρκαγιάς που έχει οριοθετηθεί, επιχειρούν συνολικά 285 πυροσβέστες με 74 οχήματα που διατέθηκαν μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, (143 πυροσβέστες και 46 οχήματα καθώς και από τη Ρουμανία με 142 πυροσβέστες και 28 οχήματα), με έλληνες αξιωματικούς για τον συντονισμό και τμήματα της Πυροσβεστικής.

Αυτό, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αρμόδιος αξιωματικός, δίνει την δυνατότητα στο Π.Σ. να έχει σε διασπορά τις δυνάμεις του στο πλαίσιο της γενικής επιφυλακής που βρίσκονται όλες οι υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος της Επικράτειας, λόγω και των προβλέψεων του Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, σύμφωνα με τον οποίο έχουμε ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία 5), δηλαδή κατάσταση συναγερμού σε Αττική και Εύβοια, καθώς και πολύ υψηλό κίνδυνο (κατηγορία 4) για πολλές περιοχές της χώρας.

Συνδρομή παρέχουν οι ένοπλες δυνάμεις, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...