218
Τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στη Νέα Υόρκη | REUTERS/Brendan McDermid

Η Regeneron σταματά την κλινική δοκιμή θεραπείας για τον κορονοϊό στους βαριά ασθενείς

Protagon Team Protagon Team 30 Οκτωβρίου 2020, 19:44
Τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στη Νέα Υόρκη
|REUTERS/Brendan McDermid

Η Regeneron σταματά την κλινική δοκιμή θεραπείας για τον κορονοϊό στους βαριά ασθενείς

Protagon Team Protagon Team 30 Οκτωβρίου 2020, 19:44

Η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Regeneron αποφάσισε την Παρασκευή το απόγευμα (ώρα Ελλάδος) να διακόψει τις κλινικές δοκιμές του φαρμάκου της για άτομα με Covid-19, για λόγους ασφαλείας.

Η διακοπή αφορά μόνο ασθενείς που έχουν σοβαρά συμπτώματα της νόσου και βρίσκονται διασωληνωμένοι ή λαμβάνουν οξυγόνο με σύστημα πίεσης.

Οι υπόλοιποι ασθενείς, δηλαδή όσοι δεν έχουν εκδηλώσει ακόμη βαριά συμπτώματα της νόσου, θα μπορούν να συνεχίσουν κανονικά το τμήμα της κλινικής δοκιμής που τους αφορά.

Μάλιστα, μόλις χθες, Πέμπτη, η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι το πειραματικό φάρμακο REGN-COV2 είχε πολύ καλά αποτελέσματα (εδώ), καθώς μείωσε στο 57% τις επισκέψεις ασθενών με κορονοϊό στο νοσοκομείο. Αυτό σημαίνει ότι οι ασθενείς δεν είχαν τόσο σοβαρά συμπτώματα, ώστε να διακομισθούν για νοσηλεία.

Κάτι που δεν έρχεται σε σύγκρουση με τη σημερινή ανακοίνωση, καθώς τα συγκεκριμένα αποτελέσματα αφορούσαν περιστατικά που δεν είχαν εκδηλώσει ακόμη βαριά συμπτώματα του κορονοϊού.

Η κλινική μελέτη της Regeneron συνεχίζεται κανονικά σε ασθενείς που νοσηλεύονται και λαμβάνουν χαμηλές δόσεις οξυγόνου ή δεν έχουν καμία αναπνευστική υποστήριξη, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

Σε έτερη μελέτη που δεν έχει ολοκληρωθεί, έχει φανεί πάντως ότι οι θεραπείες με μονοκλωνικά αντισώματα, όπως είναι αυτά της Lilly και της Regeneron, δεν έχουν αποτελεσματικότητα σε βαριά περιστατικά.

Διευκρινίζεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έλαβε το συγκεκριμένο φάρμακο πριν ακόμη εκδηλώσει βαριά συμπτώματα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...