209
Φωτογραφία αρχείου από την κεντρική πύλη του Νοσοκομείου «Αττικόν» | Intime

Πάνω από 30 κρούσματα κορονοϊού σε υγειονομικούς σε μία εβδομάδα

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 26 Οκτωβρίου 2020, 16:28
Φωτογραφία αρχείου από την κεντρική πύλη του Νοσοκομείου «Αττικόν»
|Intime

Πάνω από 30 κρούσματα κορονοϊού σε υγειονομικούς σε μία εβδομάδα

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 26 Οκτωβρίου 2020, 16:28

Μετά το ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης (εδώ), όπου κατά έγκυρες πληροφορίες έχουν καταγραφεί συνολικά 23 εργαζόμενοι θετικοί στον κορονοϊό, από τα 800 rapid tests και 500 μοριακά (pcr), αλλά και τα περιστατικά στον «Αγιο Σάββα» (εδώ), ακόμα τρία νοσοκομεία της χώρας έχουν υπαλλήλους που έχουν μολυνθεί, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία αναφορά της χώρας, το «Αττικόν», οκτώ τραυματιοφορείς καταγράφηκαν θετικοί, σύμφωνα με όσα αναφέρει στο Protagon στέλεχος του νοσοκομείου. Μάλιστα, οι τρεις από αυτούς επιστρέφουν την Τρίτη στο πόστο τους μετά την καραντίνα. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, όμως, τα περιστατικά στο «Αττικόν» φτάνουν συνολικά τα 16.

Στο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης μία νοσηλεύτρια στο αναισθησιολογικό τμήμα εντοπίστηκε να νοσεί από Covid-19 και όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, η ιχνηλάτηση έδειξε ότι είναι θετικοί και δύο γιατροί του ίδιου νοσοκομείου.

Θύμα του κορονοϊού είναι και μια νοσηλεύτρια από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Νοσοκομείου Καβάλας. Το γεγονός επιβεβαίωσε με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Καβάλας, Κατερίνα Πετράκη.

Σύμφωνα, πάντως, με πηγές του υπουργείου Υγείας, οι έλεγχοι στους υγειονομικούς υπαλλήλους θα ενισχυθούν το επόμενο διάστημα, ενώ υποχρεωτικό είναι πλέον το τεστ μετά την επιστροφή από οποιαδήποτε άδεια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...