315
Φωτογραφία αρχείου από την είσοδο του Νοσοκομείου «Αγιος Σάββας» | Intime

Κρούσματα κορονοϊού σε ογκολογικούς ασθενείς και προσωπικό στον «Αγιο Σάββα»

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2020, 15:51
Φωτογραφία αρχείου από την είσοδο του Νοσοκομείου «Αγιος Σάββας»
|Intime

Κρούσματα κορονοϊού σε ογκολογικούς ασθενείς και προσωπικό στον «Αγιο Σάββα»

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2020, 15:51

Πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων τρεις ασθενείς με καρκίνο, βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Αγιος Σάββας», σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ενώ σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας 15 εργαζόμενοι τέθηκαν ήδη σε καραντίνα.

Ως εκ τούτου, έκλεισε μία ολόκληρη πτέρυγα και γίνεται απολύμανση, προκειμένου να αποφευχθεί διασπορά της Covid-19. Θετικοί στον ιό βρέθηκαν τρεις ασθενείς, δύο νοσηλεύτριες και μία καθαρίστρια, σύμφωνα πάντα με την ΠΟΕΔΗΝ.

Μάλιστα, τα αρχικά τεστ που έγιναν κατά την εισαγωγή και των τριών ασθενών ήταν αρνητικά.

Ηδη έχει ξεκινήσει ιχνηλάτηση και οι ασθενείς διακομίζονται στα Νοσοκομεία «Ελπίς» και «Παμμακάριστος».

Οι δύο νοσηλεύτριες και η εργαζόμενη στην καθαριότητα βρέθηκαν θετικές κατά τη διάρκεια της ιχνηλάτησης. Σε κατ’ οίκον περιορισμό βρίσκονται και δύο γιατροί.

«Το συμβάν στον “Αγιο Σάββα” δείχνει πόσο επικίνδυνος και ύπουλος είναι ο ιός. Ξεγελάνε σε πολλές περιπτώσεις τα πρώτα αρνητικά τεστ κατά την εισαγωγή. Στην πορεία της νοσηλείας οι ασθενείς εμφανίζουν συμπτώματα και όταν υποβάλλονται σε δεύτερο τεστ, βγαίνει θετικό», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Διευκρινίσεις του υπουργείου Υγείας
Σύμφωνα με το υπουοργείο Υγείας το βράδυ της Τρίτης «, ανιχνεύθηκε θετικό κρούσμα μίας ιατρού αιματολόγου της αιματολογικής κλινικής του νοσοκομείου. Η συγκεκριμένη ιατρός καθώς και τέσσερις ακόμη ιατροί της κλινικής – όλοι ασυμπτωματικοί – τέθηκαν προληπτικά σε καραντίνα. Λήφθηκαν δείγματα από δέκα νοσηλευόμενους και επτά υπηρετούντες στην Κλινική (έξι ιατροί, ένας νοσηλευτής). Τα αποτελέσματα εκκρεμούν. Διενεργήθηκε απολύμανση όλων των χώρων της Κλινικής. Η Κλινική συνεχίζει τη λειτουργία της, με συνδρομή ετέρων τμημάτων του νοσοκομείου. Επίσης, διευκρινίζεται ότι και τα έξι κρούσματα δεν είχαν ύποπτη συμπτωματολογία. Ωστόσο, οι τρεις θετικοί νοσηλευόμενοι μεταφέρθηκαν σε “Ελπίς”, “Παμμακάριστο” και τηνη κλινική Covid “Αγίου Σάββα”, ενώ οι υπόλοιποι οκτώ νοσηλευόμενοι στο τμήμα βρέθηκαν αρνητικοί στον κορονοϊό και μεταφέρθηκαν σε άλλο τμήμα του νμοσοκομείου, προκειμένου να γίνει απολύμανση σε όλους τους χώρους του. Πραγματοποιήθηκε δειγματοληψία σε όλο το προσωπικό του Τμήματος και όλα τα τεστ βγήκαν αρνητικά. Προληπτικά τέθηκαν σε καραντίνα δεκατρείς νοσηλευτές/-τριες και δύο ειδικευόμενοι ιατροί».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...