440
Μάνα και κόρη κατά την προσαγωγή τους στον εισαγγελέα | ΙΝΤΙΜΕnews/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Εύοσμος: Τον σκότωσαν γυναίκα και κόρη με 15 μαχαιριές στο λαιμό – «μόνο έτσι θα σωζόμασταν»

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουνίου 2020, 11:05
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 16/06/2020 15.30
Μάνα και κόρη κατά την προσαγωγή τους στον εισαγγελέα
|ΙΝΤΙΜΕnews/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Εύοσμος: Τον σκότωσαν γυναίκα και κόρη με 15 μαχαιριές στο λαιμό – «μόνο έτσι θα σωζόμασταν»

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουνίου 2020, 11:05
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 16/06/2020 15.30

Εξιχνιάστηκε από την ΕΛ.ΑΣ. η δολοφονία 49χρονου στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

Τον άνδρα είχε βρει νεκρό μέσα σε μία λίμνη αίματος, στο διαμέρισμά του, το βράδυ της περασμένης Κυριακής, ο γιος του.

Οπως ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία, ως φυσικοί αυτουργοί του εγκλήματος συνελήφθησαν η 45χρονη σύζυγος και η 18χρονη κόρη του θύματος, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για ανθρωποκτονία με δόλο κατά συναυτουργία και παράνομη οπλοχρησία.

Αμφότερες οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης που τους άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Μάνα και κόρη παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον 6ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης. Μέχρι τότε θα παραμείνουν σε καθεστώς κράτησης.

Ενώπιον της εισαγγελέως οι δύο γυναίκες φέρεται να υποστήριξαν ότι ο 49χρονος τις κακοποιούσε συστηματικά και δεν άντεξαν άλλο. Τα ξημερώματα της Κυριακής μπήκαν στο υπνοδωμάτιό του και του κατάφεραν 15 μαχαιριές στο λαιμό και το πρόσωπο.

«Μόνο έτσι θα σωζόμασταν», φέρεται να δήλωσαν ενώπιον της εισαγγελέως.

Οπως διαπίστωσε και η ιατροδικαστής,Ελένη Ζαγγελίδου, το θύμα έφερε 15 τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο στο λαιμό και στο πρόσωπο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της νεκροψίας – νεκροτομής που διενήργησε η ιατροδικαστής, ο θάνατος επήλθε από ακατάσχετη αιμορραγία συνεπεία τρώσης καρωτίδων και τραχήλου,

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δύο συλληφθείσες μπήκαν τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής στο υπνοδωμάτιο του 49χρονου ιδιοκτήτη ταξί  και τον σκότωσαν ενώ κοιμόταν.

Οπως προαναφέρθηκε, τον 49χρονο εντόπισε το βράδυ της ίδιας μέρας ο γιος του, που ειδοποίησε τις Αρχές.

Από την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, προέκυψε ότι οι συλληφθείσες επιχείρησαν να αποκρύψουν ενοχοποιητικά στοιχεία, αλλοιώνοντας –ταυτόχρονα– τη σκηνή του εγκλήματος.

Το μαχαίρι του εγκλήματος βρέθηκε σε φρεάτιο όμβριων υδάτων στην ανατολική Θεσσαλονίκη (ο Εύοσμος βρίσκεται στη δυτική πλευρά) και κατασχέθηκε ως πειστήριο.

Σύμφωνα με όσα είπε στους αστυνομικούς η 45χρονη, ο σύζυγός της φέρεται να ασελγούσε κατ’ επανάληψη εις βάρος της κόρης τους, όσο εκείνη ήταν ανήλικη.

Στην κατάθεσή της υποστήριξε επίσης ότι είχαν οικονομικές διαφορές με το θύμα.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της υπόθεσης έχει αναλυτικά ως εξής:

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστιδες και συνελήφθησαν χθες (15-06-2020), η 45χρονη γυναίκα και η 18χρονη κόρη του θύματος, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για ανθρωποκτονία με δόλο κατά συναυτουργία και παράνομη οπλοχρησία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθείσες, ξημερώματα της (14-06-2020), ενεργώντας από κοινού, αφού εισήλθαν στο υπνοδωμάτιο του 49χρονου, τον ακινητοποίησαν και με χρήση αιχμηρού αντικειμένου (μαχαίρι) τον τραυμάτισαν θανάσιμα, επιφέροντας πολλαπλά τραύματα στον τράχηλο και την δεξιά παρειά.

Μετά την εγκληματική πράξη, προσπάθησαν να αποκρύψουν ενοχοποιητικά σε βάρος τους στοιχεία, αλλοιώνοντας ταυτόχρονα τη σκηνή του εγκλήματος. Στο πλαίσιο των ερευνών, το μαχαίρι που χρησιμοποιήθηκε βρέθηκε σε φρεάτιο όμβριων υδάτων στην ανατολική Θεσσαλονίκη και κατασχέθηκε ως πειστήριο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...