182
|

Χάος εις το τετράγωνο στο κέντρο της Αθήνας: Μετά τον Μεγάλο Περίπατο, οι πορείες…

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουνίου 2020, 10:31

Χάος εις το τετράγωνο στο κέντρο της Αθήνας: Μετά τον Μεγάλο Περίπατο, οι πορείες…

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουνίου 2020, 10:31

Οσοι οδηγοί έλεγαν ότι η κατάσταση που επικράτησε τη Δευτέρα στο κέντρο της Αθήνας λόγω των εργασιών στην Πανεπιστημίου, για το σχέδιο του Μεγάλου Περιπάτου, ήταν ό,τι χειρότερο έχουν ζήσει, διαψεύστηκαν μια μέρα μετά.

Την Τρίτη το πρόβλημα με την οδό Πανεπιστημίου, τον πιο νευραλγικό οδικό άξονα της πρωτεύουσας από τον οποίο αφαιρέθηκαν δύο λωρίδες κυκλοφορίας, παρέμεινε, αλλά το κυκλοφοριακό χάος επιδεινώθηκε εξαιτίας μιας πορείας διαμαρτυρίας υγειονομικών υπαλλήλων.

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από την πλατεία Μαβίλη, κατέβηκαν τη Βασιλίσσης Σοφίας και πορεύτηκαν ως τη Βουλή, με προορισμό το υπουργείο Υγείας στην οδό Αριστοτέλους.

Αιτήματα των υγειονομικών ήταν η αύξηση των κονδυλίων για το ΕΣΥ, μόνιμες προσλήψεις και ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ).

Η κινητοποίηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο πανελλαδικής πανυγειονομικής απεργίας, στην οποία συμμετέχουν  η ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας), η ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων), η ΠΟΜΕΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή), η ΠΟΣΕΥΠ – ΠΦΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Προσωπικού Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας), όλα τα σωματεία των νοσοκομείων και η ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά).

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...