592
Μητσοτάκης και Τσίπρας στο Μαξίμου στις 11 Οκτωβρίου. Δύο εβδομάδες μετά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στον Πρωθυπουργό | George Vitsaras / SOOC

Ποιος πολιτικός πολιτισμός; Ο Τσίπρας αποκαλεί τον Μητσοτάκη «μπαγάσα»!

Protagon Team Protagon Team 25 Οκτωβρίου 2019, 11:21
Μητσοτάκης και Τσίπρας στο Μαξίμου στις 11 Οκτωβρίου. Δύο εβδομάδες μετά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στον Πρωθυπουργό
| George Vitsaras / SOOC

Ποιος πολιτικός πολιτισμός; Ο Τσίπρας αποκαλεί τον Μητσοτάκη «μπαγάσα»!

Protagon Team Protagon Team 25 Οκτωβρίου 2019, 11:21

Ο πολιτικός πολιτισμός κράτησε δύο εβδομάδες. Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου ο Αλέξης Τσίπρας γινόταν δεκτός στο Μέγαρο Μαξίμου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να συνεννοηθούν στο θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού και μιλούσαν ακόμα και για τον διάκοσμο του πρωθυπουργικού γραφείου. Τώρα χαρακτηρίζει τον Πρωθυπουργό της χώρας… «μπαγάσα»!

Σε μια εντελώς άκομψη, αν όχι παραθεσμική, για τη θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορά προς το πρόσωπο του Πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας, προχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το πρωί της Παρασκευής, αποδεικνύοντας ότι όντως ο «μήνας του μέλιτος» τελείωσε και πως τώρα θα επενδύσει στην στρατηγική της έντασης.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Τσίπρας καταφέρθηκε κατά της στρατηγικής της σημερινής ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα της Βόρειας Μακεδονίας με αφορμή το βέτο που έθεσαν Γαλλία, Δανία και Ολλανδία για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

Αλλά προχώρησε ένα βήμα παραπάνω, υιοθετώντας ένα πολιτικό κουτσομπολιό ότι τάχα ο κ. Μητσοτάκης έκανε αναζήτηση στο Google τη λέξη «Macedonia», για να διαπιστώσει ότι τα αποτελέσματα αφορούν τη Βόρεια Μακεδονία ενώ στην αναζήτηση της λέξης «Makedonia», τα αποτελέσματα αφορούν την Ελλάδα και έτσι έχει καταλήξει στη δεύτερη ως το επικρατέστερο σενάριο για το σήμα που θα συνοδεύει τα ελληνικά μακεδονικά προϊόντα.

«Αποχή από τη ψηφοφορία στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για την ενταξιακή πορεία των Δυτικών Βαλκανίων οι βουλευτές της ΝΔ.

»Αποχή και του Πρωθυπουργού από τη κρίσιμη συζήτηση στη Σύνοδο Κορυφής, όπου αποδείχθηκε ότι η Δανία και η Ολλανδία έχουν σημαντικότερο ρόλο και λόγο για τα Βαλκάνια από ότι η Ελλάδα.

»Αλλά ας μη γκρινιάζουμε…Οι απόντες βρήκαν λύση στο πρόβλημα των εμπορικών σημάτων.

»Θα αφήσουμε το Macedonia στους Βορειομακεδόνες και θα κρατήσουμε εμείς το Makedonia.

»Πώς δε το σκέφτηκα τόσο καιρό ότι αλλάζοντας το “c” με το “k” θα έλυνα το πρόβλημα…

»Και αυτός ο Κυριάκος, τόσες φορές ήρθε στο Μαξίμου για το ονοματολογικό, κουβέντα δε μου είπε.

»Ολα τα έξυπνα τα κρατάει για τον εαυτό του ο μπαγάσας…»

Τις εκφράσεις που χρησιμοποιεί ο κ. Τσίπρας –που απευθύνεται στον Πρωθυπουργό με το μικρό του και ως «μπαγάσα»– δεν χρειάζεται να τις σχολιάσει κανείς. Μπορεί βέβαια να σταθεί κάποιος στο γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας χρησιμοποιεί τον όρο «Βορειομακεδόνες» για τους βόρειους γείτονες, ενώ η συμφωνία την οποία υπέγραψε τους χαρακτηρίζει «Μακεδόνες» –μοιάζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να μην μπορεί ούτε στο Facebook να γράψει τι κακό συμφώνησε.

Πέτσας: «Αντιπολίτευση στο γόνατο»

Για την Ιστορία πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, απάντησε στον κ. Τσίπρα, επίσης μέσω Facebook.

«Ο κ.Τσίπρας, όπως κυβέρνησε, έτσι κάνει κι αντιπολίτευση: στο γόνατο. Η Νέα Δημοκρατία δεν συμφωνεί σε οποιοδήποτε κείμενο που δεν αναφέρεται ρητά στην τήρηση των υποχρεώσεων των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία. Για τον κ. Τσίπρα είναι “ψιλά γράμματα” αυτά. Όχι όμως για τους Έλληνες. Γι΄ αυτό και οι Ευρωβουλευτές της ΝΔ απείχαν από την ψηφοφορία.

Αλλά, ο κ. Τσίπρας δεν μένει μόνο σε αυτό. Αναφέρεται στην ανάρτησή του σε “Βορειομακεδόνες”, ενώ ο ίδιος έχει υπογράψει στη Συμφωνία των Πρεσπών να λέγονται “Μακεδόνες”. Σκέτο. Ούτε στον ίδιο δεν αρέσει η συμφωνία του; Ποιον κοροϊδεύει ο μπαγάσας*;

* μπαγάσας (σκωπτικό) = κατεργαράκος, επιτήδειος».

Επί της ουσίας πάντως, για το θέμα με το Makedonia και το Macedonia, κυβερνητικές πηγές ζήτησαν από όλους αυτούς που σπεύδουν να τζογάρουν πολιτικά στο θέμα, να κάνουν λίγη υπομονή

«Για το ζήτημα των σημάτων των Μακεδονικών προϊόντων αλλά και για το rebranding της χώρας, ο Πρωθυπουργός έχει συγκροτήσει ομάδα από κορυφαίους ειδικούς, διεθνούς κύρους, η οποία σύντομα θα καταλήξει σε προτάσεις για την κατοχύρωση και ενίσχυση του brand των μακεδονικών προϊόντων αλλά και για την ενίσχυση της συνολικότερης εικόνας της χώρας. Λίγη υπομονή λοιπόν», ανέφεραν από το Μαξίμου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...