389
Ο Αλέξης Τσίπρας σε ένα χαρακτηριστικό στιγμιότυπο από την ομιλία του στη Βουλή. «Οι “100 μέρες” τελείωσαν» παρατήρησε | George Vitsaras / SOOC

Σοσιαλδημοκρατία; Ο Τσίπρας ξαναβγαίνει για διαδηλώσεις στους δρόμους

Protagon Team Protagon Team 25 Οκτωβρίου 2019, 10:48
Ο Αλέξης Τσίπρας σε ένα χαρακτηριστικό στιγμιότυπο από την ομιλία του στη Βουλή. «Οι “100 μέρες” τελείωσαν» παρατήρησε
|George Vitsaras / SOOC

Σοσιαλδημοκρατία; Ο Τσίπρας ξαναβγαίνει για διαδηλώσεις στους δρόμους

Protagon Team Protagon Team 25 Οκτωβρίου 2019, 10:48

Εκατόν δέκα ημέρες. Τόσο άντεξε ο Αλέξης Τσίπρας στην αντιπολίτευση μέχρι να επανέλθει σε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα. Να ξαναβγεί στους δρόμους, επενδύοντας στη διαμαρτυρία και στην στρατηγική της έντασης. Είναι ένα θέμα αν αυτό συνάδει με τη στροφή προς τη σοσιαλδημοκρατία που ευαγγελίζεται αλλά φαίνεται πως ο κ. Τσίπρας έχει πάρει τις αποφάσεις του και ίσως να μην αργήσει η ημέρα που ο μακροβιότερος μνημονιακός Πρωθυπουργός θα συμμετάσχει σε διαδήλωση κατά της… λιτότητας.

Το είπε άλλωστε, ο κ. Τσίπρας, το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή κατά τη συζήτηση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου. Μιλώντας απόντος του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος δεν ήταν παρών για να στηρίξει το νομοσχέδιο του υπουργού Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε συγκεκριμένα:

«Οι “100 μέρες” τελείωσαν, τελειώνει  και η περίοδος χάριτος, τόσο από τον ελληνικό λαό όσο, όμως, πιστεύω και από τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου. Από εμάς, τουλάχιστον, πιστεύω να το καταλάβατε, τελείωσαν οι ευγένειες, τελείωσαν οι καθωσπρεπισμοί, τελείωσαν όλα αυτά. Εμείς θα είμαστε εδώ να καταγγέλλουμε την πολιτική σας, να καταγγέλλουμε τις αθλιότητές σας και θα είμαστε εδώ παρόντες και μέσα και έξω από τη Βουλή».

Είναι ξεκάθαρο. Με τη διατύπωση «μέσα και έξω από τη Βουλή» ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδειξε ότι επιστρέφει στον ΣΥΡΙΖΑ του 2012 και επενδύει ξανά πολιτικά στις λεγόμενες «λαϊκές» αντιδράσεις, ενθυμούμενος ξαφνικά ότι ο λαός πρέπει να διαμαρτύρεται κατά των κυβερνώντων –αυτός που επί των ημερών του το Μέγαρο Μαξίμου ήταν αποκλεισμένο από έναν στόλο από κλούβες και οι αστυνομικοί ψέκαζαν συνταξιούχους.

Σε κάθε περίπτωση μπαίνουμε σε μια νέα περίοδο έντασης. Και αυτό θα πρέπει να περιμένει ο κ. Μητσοτάκης που ήδη μετρά δυσανάλογα πολλές απεργίες και διαδηλώσεις για μια κυβέρνηση μόλις 110 ημερών.

Το στίγμα εξάλλου είχε δώσει λίγο νωρίτερα ο ιδεολογικός ταγός του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο οποίος στη δική του παρέμβαση για το νομοσχέδιο είπε: «Από την κοινωνία θα δοθεί λύση και αντίσταση σε αυτήν την πολιτική».

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας επιχείρησε να εμφανιστεί προσωπικά ως ο προστάτης των εργαζομένων. «Δεσμεύομαι, απέναντι στη νέα εργασιακή λιτότητα, απέναντι στο νέο αστυνομικό κράτος, απέναντι σε αυτή την προσπάθεια εξαθλίωσης και του θεσμικού πλαισίου, απέναντι σε αυτές τις αυθαιρεσίες, κανένας έλληνας πολίτης εργαζόμενος, άνεργος, νέος, αγρότης, δεν θα είναι μόνος. Θα είμαστε μαζί για να στηρίξουμε την προσπάθεια, ώστε σύντομα ο τόπος να βγει από αυτόν τον εφιάλτη», είπε κλείνοντας την ομιλία του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...