551
H Αντριάνα Λίμα στο μέσον) μας αποχαιρετά κατά το σόου του περασμένου Δεκεμβρίου. Τέλειο timing. Το σόου είχε τη μικρότερη τηλεθέαση στην ιστορία του | Reuters

H Victoria Secret σε πτώση. Λογικό!

Λίλα Σταμπούλογλου Λίλα Σταμπούλογλου 14 Φεβρουαρίου 2019, 11:55
H Αντριάνα Λίμα στο μέσον) μας αποχαιρετά κατά το σόου του περασμένου Δεκεμβρίου. Τέλειο timing. Το σόου είχε τη μικρότερη τηλεθέαση στην ιστορία του
|Reuters

H Victoria Secret σε πτώση. Λογικό!

Λίλα Σταμπούλογλου Λίλα Σταμπούλογλου 14 Φεβρουαρίου 2019, 11:55

Το 2018 το ετήσιο σόου με τους αγγέλους της Victoria’s Secret σημείωσε τη χαμηλότερη τηλεθέαση της ιστορίας του. Σε απογοητευτικά επίπεδα κινούνται τα τελευταία χρόνια και οι πωλήσεις των προϊόντων της, παρόλο που η προώθηση τους είναι εξαιρετικά δυναμική. Ολο και περισσότεροι γνωρίζουν τα εσώρουχα της, αλλά τα αγοράζουν όλο και λιγότεροι. Για του λόγου το αληθές, η εταιρεία σκέφτεται να κλείσει 20 καταστήματα στη Βόρεια Αμερική. Στραπάτσο έχει πάθει και η μετοχή της. Και γενικά, τα πράγματα δεν μοιάζουν καθόλου καλά για την Victoria Secret. Δεν καταθέτει μεν τα όπλα, όπως λένε, αλλά κινδυνεύει να πάει και για φούντο.

Δεν ξέρω για σας, αλλά εγώ μια δόση ικανοποίησης την παίρνω διαβάζοντας για τη σταδιακή πτώση της φίρμας των δίμετρων αγγέλων. Οχι από χαιρεκακία, ούτε από φθόνο γι’ αυτά τα ατελείωτα, αψεγάδιαστα κορμιά που την εκπροσωπούν, αλλά από μια ανάγκη να δικαιωθούν τα άλλα, τα λιγότερο τέλεια κορμιά, τα δικά μας, τα οποία δεν την εκπροσώπησαν ποτέ.

Η Victoria’s Secret έστησε όλη την ταυτότητά της πάνω στην πιο εκθαμβωτική γυναικεία ομορφιά, εκείνη που ελάχιστες βλέπουν στον καθρέφτη τους, αγνοώντας επιδεικτικά αυτό που βλέπουμε στον καθρέφτη μας οι περισσότερες. Και το σόου που ξεκίνησε στη δεκαετία του 1990 και καθιερώθηκε ως ένα απ’ τα πιο φαντασμαγορικά γεγονότα της χρονιάς, όσο πετυχημένο και εντυπωσιακό κι αν είναι, μοιάζει σα να λέει: τα εσώρουχα μας είναι φτιαγμένα για αγγελάκια και όχι για κοινούς θνητούς.. Μα, δεν είναι εκνευριστικό;

Μια αυτοκρατορία εσωρούχων χτίστηκε στέλνοντας ένα εντελώς σνομπ μήνυμα, που δεν φάνηκε ποτέ διατεθειμένη να αλλάξει. Η αλήθεια είναι ότι κάποτε δεν χρειαζόταν. Τα τελευταία όμως χρόνια, που οι περισσότερες εταιρείες έχουν πια αρχίσει να υιοθετούν μια πιο ρεαλιστική φιλοσοφία, με πιο γήινα γυναικεία πρότυπα, αυτό το μήνυμα χτυπάει άσχημα και δημιουργεί δυσαρέσκεια. Το Δεκέμβρη που μας πέρασε, γυναίκες γδύθηκαν έξω απ’ το κατάστημα της Victoria’s Secret στην Oxford Street στο Λονδίνο, για να διαμαρτυρηθούν για την έλλειψη διαφορετικότητας και ποικιλομορφίας σωμάτων, που χαρακτηρίζουν την εταιρεία.

Τίποτα ωστόσο δεν φαίνεται να κάνει την Victoria’s Secret να δει πέρα απ’ τη μύτη της. Μέχρι και πέρσι ακόμα, ο διευθύνων σύμβουλος της φίρμας, Εντ Ζάρεκ, είπε ότι τα τρανσέξουαλ και τα plus size μοντέλα δεν έχουν θέση στην εταιρεία. Ομως, δεν γίνεται όλα να φωνάζουν γύρω σου επιστροφή στις αληθινές καμπύλες, στα παραπάνω κιλά, στη διαφορετικότητα, στους ανθρώπους της ζωής τέλος πάντων και όχι στα εξωγήινα πλάσματα κάποιου ρετουσαρισμένου σύμπαντος, κι εσύ να επιμένεις στο μικρόκοσμο σου.

Στον υπέρ-τέλειο μικρόκοσμο της Victoria’s Secret, ακόμα και οι καλλονές πρέπει να γίνουν καλύτερες. Δεν είναι λίγες οι φορές που μοντέλα τα οποία συμμετείχαν στο σόου, μίλησαν για το πόσο κοπιάζουν πριν βγουν στην πασαρέλα. Τρώνε ελάχιστα κάθε πέντε ώρες, κυρίως πράσινα λαχανικά και άπαχη πρωτεΐνη, και ακολουθούν πρόγραμμα εξαντλητικής γυμναστικής. Να μην έχουν πάνω τους δηλαδή ούτε ένα δράμι λίπους, λες και το να έχεις ένα δράμι λίπους πάνω σου είναι άσχημο και κατακριτέο.

Οσο περνούν τα χρόνια, η Victoria’s Secret μοιάζει όλο και περισσότερο σαν κακομαθημένο παιδί που να αρνείται να παίξει με τους άλλους, αν δεν είναι οι ομορφότεροι του κόσμου. Κι αυτό, όσο να πεις, είναι ενοχλητικό. Γιατί στην τελική, δεν αγοράζουν μόνο οι ομορφότεροι του κόσμου τα βρακάκια και τα σουτιέν της. Εμείς τα αγοράζουμε. Κι αν τώρα της γυρνάμε την πλάτη, είναι μάλλον γιατί μας την είχε γυρίσει πρώτη αυτή.

Λογικό δεν είναι;

ΥΓ. #fallenangels

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...