Απεβίωσε ο πρώην πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος
Απεβίωσε ο πρώην πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος
Απεβίωσε σε ηλικία 58 ετών ο εμβληματικός πρώην πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σπύρος Παπασπύρος.
Στην προεδρία του ανώτερου συνδικαλιστικού οργάνου των δημοσίων υπαλλήλων ο Παπασπύρος παρέμεινε επί 11 χρόνια, μέχρι την αποχώρησή του το 2011.
Είχε γεννηθεί στις 3 Σεπτεμβρίου του 1961. Καταγόταν από το Καρπενήσι Ευρυτανίας και σπούδασε Δημόσιο Μάνατζμεντ στο Πανεπιστήμιο του Μίντλσεξ στη Βρετανία.
Οπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ, ο Σπύρος Παπασύπρος άφησε την τελευταία του πνοή την Τετάρτη ύστερα από πολύχρονη μάχη με δυσίατη ασθένεια.
Και η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ συνέχισε:
«Το αποτύπωμά του στη δράση του Συνδικαλιστικού Κινήματος ήταν εμβληματικό. Συνδύαζε την αγωνιστικότητα, με την ικανότητα για εις βάθος ανάλυση των εξελίξεων, καθώς και τη διάθεση για συναινέσεις και συνεννόηση. Τα πέτρινα χρόνια των μνημονιακών πολιτικών υπήρξε σοβαρός και υπεύθυνος, με κινηματική λογική και αντίληψη, για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των δημοσίων υπαλλήλων. Είχε με ακρίβεια προβλέψει τις οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις και σφράγισε με τη στάση του την πορεία του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος.
» Οι αγώνες του, το ήθος του, οι απόψεις του, η στάση ζωής, το κουράγιο του στην αντιμετώπιση της ασθένειάς του, αποτελλούν για εμάς πολύτιμη παρακαταθήκη και οδηγό στη σκέψη και τη δράση μας.
» Εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του για τον άδικο και πρόωρο χαμό του.
»Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ και το Γενικό Συμβούλιο τον αποχαιρετάμε από καρδιάς αλλά και με απέραντη ευγνωμοσύνη για όσα προσέφερε.
» Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.
»Σπύρο θα σε θυμόμαστε με αγάπη και θαυμασμό».
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News
