1296
Στενά φορέματα, πολύ προσεγμένες λεπτομέρειες, μαλλιά αφράτα από «φρέσκο πιστολάκι» και γόβες στιλέτο. Αυτό θα είναι το νέο στιλ στον Λευκό Οίκο; | Getty Images

Μελάνια Τραμπ, το στιλ μιας νέας Πρώτης Κυρίας

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2016, 07:30
Στενά φορέματα, πολύ προσεγμένες λεπτομέρειες, μαλλιά αφράτα από «φρέσκο πιστολάκι» και γόβες στιλέτο. Αυτό θα είναι το νέο στιλ στον Λευκό Οίκο;
|Getty Images

Μελάνια Τραμπ, το στιλ μιας νέας Πρώτης Κυρίας

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2016, 07:30

Εντάξει ο Τραμπ είναι χάλια. Είναι αυτό που δεν θέλεις να βλέπεις μπροστά σου για πρόεδρο. Είναι αυτό που φέρεται να είχε πει κάποια στιγμή ο Μπαράκ Ομπάμα: «Orange is not the new black».

Ομως η Μελάνια έχει ενδιαφέρον – στυλιστικά τουλάχιστον. Περισσότερο απ΄όλα δε, έχει ενδιαφέρον η μετάλλαξή της από τη στιγμή που γνώρισε τον Τραμπ έως σήμερα. Τότε είχε το στιλ “βίζιτα εν ώρα εργασίας”. Σιγά σιγά αυτό το στιλ απέκτησε «κυριλέ αιχμές». Μετά έγινε κυριλέ με «σέξι αιχμές» – ακριβά ρούχα σε κλασικό σχέδιο που τονίζουν το σέξι σώμα (ψηλά σκισίματα στις φούστες και βαθιά ντεκολτέ) τα οποία αναδεικνύονται πάντα με ψηλοτάκουνα παπούτσια.

Και φτάνουμε στο προεκλογικό λουκ με τα υπέρκομψα και πρωτοκλασάτα φορέματα με τις διακριτικές λεπτομέρειες και τα παλτά Michael Kors. Τα σκισίματα εξαφανίστηκαν, τα ντεκολτέ έκλεισαν μέχρι τον λαιμό και στολίστηκαν με φιόγκους που παραπέμπουν σε αθώα θηλυκότητα. Η χρωματική παλέτα άλλαξε εντελώς. Εμπριμέ ούτε ένα. Εντονα χρώματα σπανίως. Μεγάλη έμφαση στο λευκό, στο μπεζ, το ροζ, στις παλ αποχρώσεις γενικότερα. Στις αποχρώσεις του πλούτου.

NEW YORK, NY - NOVEMBER 09: Republican president-elect Donald Trump walks on stage with his wife Melania Trump during his election night event at the New York Hilton Midtown in the early morning hours of November 9, 2016 in New York City. Donald Trump defeated Democratic presidential nominee Hillary Clinton to become the 45th president of the United States. (Photo by Chip Somodevilla/Getty Images)
Η Ralph Lauren φόρμα-παντελόνι που φόρεσε η Μελάνια Τραμπ τη βραδιά της νίκης, προμηνύει “νέες στιγμές κομψότητας” στον Λευκό Οίκο (Chip Somodevilla/Getty Images)

Οταν βλέπεις τη Μελάνια ντυμένη στα λευκά και σε ανοιχτόχρωμες, γενικά, αποχρώσεις φαντάζεσαι ότι κάπου εκεί κοντά θα είναι σταματημένη η λιμουζίνα με αναμμένη τη μηχανή και με την πόρτα ανοιχτή. Επίσης –αν είσαι γυναίκα– σίγουρα θα σκεφτείς ότι ο λογαριασμός στο καθαριστήριο θα είναι τεράστιος ή όσο το ΑΕΠ μιας μικρής φτωχής χώρας, όπως είναι η Σλοβενία, η πατρίδα της.

Στόχος της Μελάνια σε αυτή την εκστρατεία ήταν το class. Επίσης υποτίθεται πως δεν έπρεπε να τραβάει την προσοχή από τον Τραμπ, ωστόσο με τις ενδυματολογικές επιλογές της στην πραγματικότητα αυτό ακριβώς έκανε.

NEW YORK, NY - OCTOBER 20: Hillary Clinton speaks with Melania Trump while attending the annual Alfred E. Smith Memorial Foundation Dinner at the Waldorf Astoria on October 20, 2016 in New York City.The white-tie dinner, which benefits Catholic charities and celebrates former Governor of New York Al Smith, has been attended by presidential candidates since 1960 and gives the candidates an opportunity to poke fun at themselves and each other. (Photo by Spencer Platt/Getty Images)
Καθόλου τυχαία επιλογή το εξώπλατο μαύρο φόρεμα από δαντέλα της Μελάνια δίπλα στο φούξια σύνολο της Χίλαρι… Φυσικά κερδίζει η Μελάνια (Photo by Spencer Platt/Getty Images)

Και κάτι ακόμα: προεκλογικά, η κυρία Τραμπ, μιμούνταν ακριβώς το στιλ της Χίλαρι – μόνο που ό,τι και να φορούσε επάνω της έδειχνε εντυπωσιακό. Αντίθετα στη Χίλαρι έδειχνε συμβατικό, συντηρητικό και βαρετό. Δεν ξέρουμε ποιος της έδωσε αυτή τη συμβουλή, πάντως λειτούργησε.

Τη βραδιά της νίκης, η 46χρονη Πρώτη Κυρία άφησε το αυστηρό στιλ της προεκλογικής εκστρατείας να γίνει λίγο πιο σέξι. Η φόρμα-παντελόνι Ralph Lauren, με το κρυφό σκίσιμο, που αποκάλυπτε όλο το καλλίγραμμο πόδι της, έκλεψε τις εντυπώσεις. Και παρέπεμψε ευθέως στα λευκά παντελόνια που φορούσε η Χίλαρι συχνά στις προεκλογικές εμφανίσεις της. Άλλο το ένα κι άλλο το άλλο όμως…

united-states-of-melania-trump
Απόλυτη μονοχρωμία, μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια, σοβαρότητα, θηλυκότητα και κομψότητα. Η Μελάνια ενδυματολογικά παίρνει άριστα για τις επιλογές της στον προεκλογικό αγώνα

Και πώς ένα λευκό φόρεμα με λαιμόκοψη και φουσκωτά τρουά καρ μανίκια σαν το Roksanda Margot που φόρεσε τον περασμένο Ιούλιο μπορεί να φαίνεται σέξι; Με στιλέτο Louboutin γόβες, έστω σε μπεζ χρώμα. Τόσο ψηλές ώστε να αντέχεις να περπατήσεις με αυτές μόνο από το αυτοκίνητο ως το κόκκινο χαλί. Ετσι όμως πέτυχε η Μελάνια να κάνει τον κόσμο να σκεφτεί ότι ως Πρώτη Κυρία θα έκανε στράκες. Και αυτό το πέτυχε με ένα φόρεμα, το οποίο το ιντερνετικό κατάστημα net-a-porter.com το προτείνει ως επιλογή για νύφες.

Η μετάλλαξη του στιλ της Μελάνια – από “κουνελάκι” σε σύγχρονη “Τζάκι”

Το ίδιο αποτέλεσμα περί «προεδρικής κομψότητας» είχε στο μυαλό κάθε κομψής γυναίκας και το σύνολο με το ροζ πουκάμισο Emilia Wickstead και τη λευκή ψηλόμεση φούστα που φόρεσε, η Μελάνια, στην Πενσιλβάνια. Τα ρούχα ήταν απλά, ακριβά και comme il faut για την περίσταση. Όμως αν προσέξτε καλύτερα τη φωτογραφία παρακάτω – θα παρατηρήσετε πόσο τονίζεται η pin up σιλουέτα της Πρώτης Κυρίας!

3666321C00000578-3696792-image-a-60_1468899992896
Αυτό το “νυφικό” φόρεμα, σε συνδυασμό με γόβες στιλέτο δείχνει η τέλεια επιλογή για την πρώτη της εμφάνιση στο πλευρό του Τραμπ ως υποψηφίου προέδρου των ΗΠΑ
112840415_Melania_Trump-xlarge_trans++f3p8ShFitrH800GeuruIhwUs3H9wfXDHAaZhjCt4zpQ
Προσέξτε στη φωτογραφία πόσο επιδέξια τονίζεται, με αυτήν την μπλούζα, η pin-up σιλουέτα της Πρώτης Κυρίας

Η Μελάνια ξέρει ότι η δική της εικόνα πρέπει να εξισορροπεί την πληθωρικότητα του συζύγου της. Όλα όσα φοράει είναι διακριτικά μεν, αλλά φανερώνουν πλούτο. Για παράδειγμα τα αξεσουάρ – τσάντες Hermès Birkin και Chanel, στα πιο απαλά χρώματα. Κόκκινες σόλες. Το γαμήλιο μονόπετρο Graff, μαλλιά αφράτα από «φρέσκο» πιστολάκι, ολόλευκα δόντια, νεανική επιδερμίδα – αν και το botox πάει σύννεφο.

tumblr_inline_nzgk6itMRo1si2spd_1280
Λευκά, κρεμ, ροζ. Τα παλ χρώματα ήταν η βασική παλέτα στην γκαρνταρόμπα της Μελάνια κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. Και βέβαια πάντα το γαμήλιο μονόπετρο 

Τι θα φοράει άραγε όταν θα πάρει τη θέση της Μισέλ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο; Θα ανακατεύει, όπως η προκάτοχός της, φτηνές με ακριβές μάρκες; Θα εξακολουθήσει να φοράει τους αγαπημένους της σχεδιαστές Dolce & Gabbana, Roksanda, Balmain, Michael Kors και θα τους διανθίζει με κάποια πιο οικονομικά μοντέλα από τη σειρά ρούχων της Ιβάνκα ή από την αγαπημένη της νεανική φίρμα Self Portrait;

melania-xlarge_trans++urjT1MikJ3C4Yt__29xSq9l37s-Z929FZWc2nXcgCnE
Οι τσάντες της Πρώτης Κυρίας είναι κλασικές, πολυτελείς και σε ουδέτερα χρώματα

Ή μήπως θα το πάει όπως η Μισέλ Ομπάμα και η Κέιτ Μίντλετον, που ντύνονται σε γενικές γραμμές με ρούχα αμερικανών και βρετανών σχεδιαστών αντίστοιχα αλλά πάντοτε τιμούν τις χώρες τις οποίες επισκέπτονται φορώντας, σε όλες τις εμφανίσεις τους εκεί, ρούχα ντόπιων οίκων μόδας;

ST LOUIS, MO - OCTOBER 09: Melania Trump (L) shakes hands with former U.S. President Bill Clinton before the town hall debate at Washington University on October 9, 2016 in St Louis, Missouri. This is the second of three presidential debates scheduled prior to the November 8th election. (Photo by Chip Somodevilla/Getty Images)
Φούξια σύνολο με λευκά στιλέτο… Αυτή ήταν η πιο hot εμφάνιση της Μελάνια – αμέσως μόλις ξέσπασε το σκάνδαλο με τις σεξιστικές ατάκες που παραλίγο να τινάξει όλη την εκστρατεία του Τραμπ στον αέρα (Chip Somodevilla/Getty Images)
screen-shot-2016-10-10-at-1-51-56-am
Αυτό είναι το φούξια πουκάμισο με τον φιόγκο που φόρεσε η Μελάνια 

Πάντως μέχρι στιγμής από όλες τις εμφανίσεις της Μελάνια σε μία φάνηκε να έχει πραγματικό χιούμορ. Θυμηθείτε το φούξια σετ –πουκάμισο με φιόγκο, παντελόνι σιγκαρέτ, λευκές στιλέτο γόβες– που φόρεσε στην πρώτη εμφάνισή της μετά το σκάνδαλο με τη σεξιστική βιντεοκασέτα που κυκλοφόρησε 28 μέρες πριν από τις εκλογές. Στην κασέτα ακούγεται η περίφημη φράση (υποτίθεται) του Τραμπ: «Πιάστ’ες απ΄το μου…ί». Ε, αυτό το φούξια σύνολο της Μελάνια μη μου πείτε πως δεν θυμίζει κυριλέ «κουνελάκι»;

Αν κάποιος επικοινωνιολόγος της πρότεινε να το φορέσει εκείνη την ημέρα που κινδύνευε να τιναχτεί η όλη η εκστρατεία του ανδρός της στον αέρα, είναι πολύ τολμηρός και, μπράβο του. Αν το σκέφτηκε η ίδια – μιλάμε για μια πολύ αποφασισμένη γυναίκα. Μπορεί βέβαια και να το φόρεσε τυχαία, επειδή της αρέσει το φούξια. Σε αυτή την περίπτωση – η τύχη στάθηκε δίπλα της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...