281
Με στόχο τον εντοπισμό των δραστών της επίθεσης κατά του κ. Ζουράρι, είναι ήδη σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα | Τwitter

Ζουράρις: «Μου την έπεσαν φασισταριά με καδρόνια» [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2018, 16:18
Με στόχο τον εντοπισμό των δραστών της επίθεσης κατά του κ. Ζουράρι, είναι ήδη σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα
|Τwitter

Ζουράρις: «Μου την έπεσαν φασισταριά με καδρόνια» [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2018, 16:18

Για την επίθεση που δέχθηκε στο συλλαλητήριο της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη, μίλησε ο Κώστας Ζουάρις κάνοντας λόγο για δολοφονική επίθεση με δράστες ακροδεξιά στοιχεία.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, πίσω από την επίθεση βρίσκονται «κάτι φασισταριά» που τον χτύπησαν με καδρόνι στο κεφάλι, ενώ θύμα τους έπεσε και ένας αστυνομικός που βρισκόταν στο σημείο.

«Μόλις τέλειωσε την ομιλία του ο Φραγκούλης (Φράγκος), με χτύπησαν με καδρόνι στο κεφάλι, ενώ χτυπήθηκε και ο αστυνομικός πίσω μου. Πιθανολογώ πως ήταν κάτι φασισταριά – χωρίς να είμαι σίγουρος- καθώς το συμβάν έγινε όταν έφευγε μερίδα ακροδεξιών στοιχείων», δήλωσε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο περιθώριο ομιλίας του, στο ΙΕΚ Δέλτα στη Θεσσαλονίκη, συμπληρώνοντας ότι βρισκόταν στο σημείο περισσότερες από 3,5 ώρες προτού δεχθεί την επίθεση (δείτε το βίντεο της επίθεσης κάτω).

Για φασιστική ενέργεια έκανε λόγο η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

«Συνιστά φασιστική ενέργεια και είναι απολύτως καταδικαστέος ο προπηλακισμός που δέχθηκε ο βουλευτής και μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Κώστας Ζουράρις, στη διάρκεια του σημερινού συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη κατά της χρήσης του όρου «Μακεδονία» από τα Σκόπια», αναφέρει στη σχετική δήλωσή της και τονίζει ότι τέτοιου είδους «φασιστικές συμπεριφορές δεν έχουν θέση σε μια Δημοκρατία, ούτε στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για τη Μακεδονία μας».

Ηδη, σε εξέλιξη βρίσκεται εισαγγελική έρευνα για την επίθεση κατά του κ. Ζουράρι και τα άλλα επεισόδια που σημειώθηκαν στο περιθώριο του συλλαλητηρίου.

Τη σχετική εντολή έδωσε ο προϊστάμενός της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας, την οποία καλείται να φέρει εις πέρας η Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, ο κ. Τσόγκας κρίνει ως επιβεβλημένη την αξιοποίηση στοιχείων μέσων τεχνολογίας, όπως βιντεοληπτικό υλικό από ΜΜΕ κ.ά., προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες και εφόσον προκύψουν ποινικές ευθύνες εις βάρος τους, να καταλογιστούν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...