342
Εστιατόριο με τηγανητό κοτόπουλο στην Ταϊλάνδη επέλεξε τον Χίτλερ για τη βιτρίνα του | Twitter/Andrew Spooner

Μπίζνες με μασκότ τον… Αδόλφο Χίτλερ!

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουλίου 2016, 10:30
Εστιατόριο με τηγανητό κοτόπουλο στην Ταϊλάνδη επέλεξε τον Χίτλερ για τη βιτρίνα του
|Twitter/Andrew Spooner

Μπίζνες με μασκότ τον… Αδόλφο Χίτλερ!

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουλίου 2016, 10:30

Από τον Αφροαμερικανό «θείο Μπεν» του ρυζιού (Uncle Ben’s) ως τον ξανθό – μάλλον Γερμανό – νεαρό που χαμογελαστός βρίσκεται στη συσκευασία της σοκολάτας Kinder εδώ και τόσα χρόνια, πολλά προϊόντα έχουν κατά καιρούς δεχτεί κριτική ότι διαλέγουν πρεσβευτές με… ρατσιστική διάθεση. Υπάρχει όμως ένας υπεράνω κάθε περιγραφής: ο Αδόλφος Χίτλερ.

Πώς θα σας φαινόταν ένα πακέτο ζάχαρης με τη φιγούρα του δικτάτορα ή μια διαφήμιση για σαμπουάν στην οποία πρωταγωνιστεί;

Επιχειρηματίες από το Βέλγιο ως την Ταϊβάν και τη Λωρίδα της Γάζας έχουν κατά καιρούς χρησιμοποιήσει το όνομα, το πρόσωπό του και άλλα ναζιστικά σύμβολα για να πουλήσουν από σαμπουάν ως τηγανητό κοτόπουλο και τζιν παντελόνια.

ShowImage
Κατάστημα με ρούχα και την επωνυμία «Χίτλερ» στη Λωρίδα της Γάζας (jpost.com)

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, η εβραϊκή οργάνωση ADL (Anti-Defamation League), που έχει ως στόχο την καταπολέμηση του αντισημιτισμού, εδώ και περίπου μια δεκαετία ερευνά τη χρήση της μορφής του Χίτλερ για διαφημιστικούς σκοπούς. Ιδού ένα δείγμα από όσα εντόπισε:

Ενα εστιατόριο με τηγανητό κοτόπουλο στην Ταϊλάνδη. Ανοιξε το 2013 και η όψη του θύμιζε σε μεγάλο βαθμό την αλυσίδα εστιατορίων KFC. Αντί όμως για τον εμβληματικό  Συνταγματάρχη Σάντερς, στη βιτρίνα του υπήρχε ο Χίτλερ με κόκκινη ποδιά και παπιγιόν.

Μια διαφήμιση για τουρκικό σαμπουάν, που χρησιμοποίησε βίντεο που δείχνει τον Χίτλερ να μιλάει σε συγκέντρωση προσπαθώντας να… πείσει τους άντρες να μη χρησιμοποιούν γυναικεία σαμπουάν. Οι υπότιτλοι, στο κάτω μέρος του video, τον παρουσιάζουν να λέει: «Αφού δεν φοράς το φόρεμα της γυναίκας σου, γιατί να χρησιμοποιείς το σαμπουάν της;».

hilarious_restaurant_names_09
acidcow.com

Το 2006, στη Βομβάη, άνοιξε ένα εστιατόριο με θέμα τους Ναζί. Ονομαζόταν Hitler’s Cross, είχε μια σβάστικα στο λογότυπο και ένα μεγάλο πορτρέτο του Χίτλερ στην είσοδο. Επειτα από έντονες διαμαρτυρίες από ομάδες Εβραίων, το εστιατόριο μετονομάστηκε σε Cross Café.

croatia_2007
archive.adl.org

Μια κροατική εταιρεία που συσκεύαζε ζάχαρη άρχισε το 2007 να πουλά παρτίδες με τυπωμένο το πρόσωπό του. Συνοδεύονταν, μάλιστα, από «αστείες» ατάκες σχετικά με το Ολοκαύτωμα!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...