352
O Πρωθυπουργός πανέτοιμος για την απογείωση (του μαχητικού, όχι της χώρας) | ΙΝΤΙΜΕnews

Πετάει τελικά ο Τσίπρας: με F-16 Blocκ 52+

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2017, 15:27
O Πρωθυπουργός πανέτοιμος για την απογείωση (του μαχητικού, όχι της χώρας)
|ΙΝΤΙΜΕnews

Πετάει τελικά ο Τσίπρας: με F-16 Blocκ 52+

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2017, 15:27

Στο… «πάνθεον» των πολιτικών αρχηγών και των υπουργών Αμύνης που πέρασαν από το κόκπιτ ενός μαχητικού αεροσκάφους της Πολεμικής μας Αεροπορίας πέρασε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Αλέξης Τσίπρας.

Οχι χωρίς ένα κάποιο επικοινωνιακό παρασκήνιο. «Πετάει, πετάει, ο Τσίπρας;» ήταν η ερώτηση νωρίτερα στην ανεπίσημη ενημέρωση (βλέπε non paper) από το Μαξίμου αναφορικά με το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού και εγκαινιάζοντας ένα ακόμη πιο ασύμμετρο στιλ κυβερνητικής επικοινωνίας.

Ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε στις 10 το πρωί την 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα και τελικά έβαλε την ειδική anti-g στολή και το κράνος του και μπήκε σε ένα διθέσιο μαχητικό αεροσκάφος F16 Blocκ 52+ με χειριστή έναν πολύπειρο ανώτερο αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας. Μάλιστα το μαχητικό έφερε και το όνομα του Πρωθυπουργού: «Αlexis Tsipras».

245785
Ο Πρωθυπουργός μαζί με τον χειριστή του F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας δευτερόλεπτα πριν από την απογείωση/ INTIMEnews
245788
F-16 Αlexis Tsipras/INTIMEnews

245783

245786

245787
H στιγμή της απογείωσης/ ΙNTIMEnews

Συνοδεία του «πρωθυπουργικού» μαχητικού πέταξε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης με ένα δεύτερο F-16 και με ένα τρίτο μονοθέσιο αεροσκάφος ο αρχηγός ΓΕΑ Χρήστος Χριστοδούλου.

Ο κ. Τσίπρας ακολουθεί και αυτός τα βήματα εκπροσώπων του λεγόμενου παλαιού πολιτικού συστήματος. Πρώτος το είχε κάνει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Σε κοκ-πιτ είχαν μπει ο Ακης Τσοχατζόπουλος, ο Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ως υπουργοί Αμυνας. Την ευκαιρία δεν είχε χάσει και ο Πάνος Καμμένος που φωτογραφήθηκε στην Ανδραβίδα μπροστά από Φάντομ και πέταξε με αυτό.

o-kammenos-ntuthike-top-gun-kai-petakse-me-fantom.w_l

Για την ιστορία πάντως, πρώτος σε αεροσκάφος για στρατιωτικό σκοπό είχε επιβιβαστεί το 1912 ο Ελευθέριος Βενιζέλος σε μια προσπάθεια να προωθήσει τη χρήση του νέου τότε μέσου στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και στις πολεμικές επιχειρήσεις εν όψει Βαλκανικών Πολέμων.

Mετά το τέλος της επίσκεψης Τσίπρα στην 110 Πτέρυγα Μάχης βγήκαν και οι καθιερωμένες αναμνηστικές φωτογραφίες:

245781245789

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...