Το ΑΕΟΝ για το έλλειμμα ευχαρίστησης στις ΗΠΑ / Το Project Syndicate για το Brexit και τους Νορβηγούς / Η Wall Street Journal για τις στοχευμένες διαφημίσεις και στην τηλεόραση / Και πάλι η Wall Street Journal για...
  • AEON

    Τα καλά του «oργασμικoύ διαλογισμού»

    Συγκεκριμένες οδηγίες, κατάλληλη τεχνική και κάποια μικρή βοήθεια, όπως μαξιλάρια και λιπαντικές ουσίες. Αρκούν αυτά ώστε να έχουν εξασφαλισμένη και, μάλιστα, παρατεταμένη, την σεξουαλική τους ικανοποίηση οι γυναίκες όλου του κόσμου. Αυτό, τουλάχιστον, ισχυρίζεται, η Νικόλ Ντέιντον, συγγραφέας του βιβλίου «Η Τέχνη και η Τεχνοτροπία του Γυναικείου Οργασμού» και εμπνεύστρια του αποκαλούμενου «οργασμικού διαλογισμού». Και σύμφωνα με δημοσιογράφο της έγκριτης επιθεώρησης ΑΕΟΝ που συμμετείχε πρόσφατα σε ένα από τα σεμινάρια (στο ισόγειο μιας πρώην εκκλησίας του Ιστ Βίλατζ στη Νέα Υόρκη), όλες όσες από τις παρευρισκόμενες αφέθηκαν (ενώπιον και ανδρών) στα έμπειρα χέρια της γυναίκας που έχει ανάγει τον γυναικείο οργασμό σε επιχείρηση, πείστηκαν πως οι τεχνικές της είναι άκρως αποτελεσματικές.

    Daedone
    Η μετρ του γυναικείου οργασμού στη σκηνή του TEDx San Franciso το 2011 (Flickr)

    Αλλά περισσότερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι λόγοι για τους οποίους μια γυναίκα θα πρέπει να εξασκείται στον «οργασμικό διαλογισμό». Σύμφωνα με την αμερικανίδα ειδικό «έχουμε ένα έλλειμμα ευχαρίστησης σ’ αυτήν τη χώρα. Δεν νομίζω ότι αφορά την ιατρική. Θεωρώ ότι είναι ένα πολιτισμικό ζήτημα. Και πιστεύω πως υπάρχει θεραπεία. Η θεραπεία είναι ο οργασμός». Αλλά όχι ο κλασικός, διάρκειας 10, 20, το πολύ, δευτερολέπτων, αλλά πολλών λεπτών, έως και ωρών!

    Οσον αφορά τα θετικά του «οργασμικού διαλογισμού», αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας και μειώνει το στρες, συμβάλλει στην αποκατάσταση της ορμονικής ισορροπίας, καταπολεμά την κατάθλιψη, αυξάνει τη σεξουαλική επιθυμία και αποτελεί μια σημαντική βάση για τη δημιουργία ισχυρών συναισθηματικών δεσμών μεταξύ των εραστών.

    Μια γυναίκα που το απολαμβάνει. Πρέπει να εξασκείται στον οργασμικό διαλογισμό… Φωτογραφία: Shutterstock
  • Project Syndicate

    Το Brexit και η «νορβηγική λύση»

    Aρχισαν, επιτέλους, οι διαπραγματεύσεις για το Brexit και έπειτα από την απογοητευτική επικράτηση της Τερέζα Μέι στις πρόσφατες εκλογές, κανένας δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ποια θα είναι η έκβασή τους. Αλλά όλα δείχνουν πως η ακαμψία της βρετανίδας πρωθυπουργού, η προτίμησή της σ’ ένα σκληρό Brexit, καθώς και η άρνησή της για την εξεύρεση μιας συμβιβαστικής λύσης όσον αφορά την ελεύθερη κυκλοφορία των ατόμων με αντάλλαγμα την παραμονή της Βρετανίας στην Ενιαία Αγορά, ξεπεράστηκαν από τα γεγονότα. Ο Ανατόλ Καλέτσκι, επικεφαλής οικονομολόγος και πρόεδρος της Gavekal Dragonomics προβλέπει, οπότε, πως η Βρετανία θα καταλήξει στο τέλος ν΄αποδεχτεί την αποκαλούμενη «νορβηγική λύση», να βρίσκεται, δηλαδή, εκτός των θεσμικών δομών της ΕΕ, αλλά να δέχεται τις υποχρεώσεις και το κόστος ενός μέλους της ΕΕ με αντάλλαγμα τα εμπορικά οφέλη της ενιαίας αγοράς όπως συμβαίνει με την πλούσια χώρα της Σκανδιναβίας.

    Αυτό σημαίνει ότι η Βρετανία θα πρέπει να προσχωρήσει στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (ΕΟΧ), ένα είδος προθαλάμου για την πλήρη ένταξη στην ΕΕ, που σήμερα καταλαμβάνουν το Λίχτενσταϊν και η Ισλανδία, πέρα από τη Νορβηγία.

    Τα μέλη του ΕΟΧ για να ανήκουν στην ενιαία αγορά θα πρέπει να αποδέχονται την ελεύθερη μετακίνηση των προσώπων, να ακολουθούν τους εμπορικούς κανόνες της ΕΕ και να δέχονται αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου χωρίς να συμμετέχουν επίσημα ούτε στον καθορισμό αυτών των κανόνων ούτε στη λήψη των εν λόγω αποφάσεων. Μάλιστα, υποστηρίζει ο Καλέτσκι, οι βρετανοί ψηφοφόροι είναι υπέρ της ελεύθερης μετακίνησης εάν παρουσιαστεί, όχι ως μια αντιδημοκρατική επιβολή ξένων γραφειοκρατών, αλλά ως δικαίωμα που απολαμβάνουν όλοι – Βρετανοί και πολίτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Τον Μάιο, η εταιρεία YouGov, οι προβλέψεις της οποίας όσον αφορά το εκλογικό αποτέλεσμα αποδείχτηκαν οι πιο εύστοχες, πρόσθεσε στο ερωτηματολόγιό της προς τους πολίτες την εξής ερώτηση: «Στη διαπραγμάτευση για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ πιστεύετε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να προσφέρει στους πολίτες της ΕΕ το δικαίωμα να ταξιδεύουν, να εργάζονται, να σπουδάζουν ή να απολαμβάνουν τη σύνταξή τους στη Βρετανία, με αντάλλαγμα να δώσουν οι χώρες της ΕΕ στους βρετανούς πολίτες τα ίδια δικαιώματα;». «Ναι», απάντησε το 62% των ερωτηθέντων.

    Θα μπορούσε η λύση για την Τερέζα Μέι να είναι η Νορβηγία; Φωτογραφία: REUTERS/Eddie Keogh
  • Wall Street Journal

    Στοχευμένες διαφημίσεις και στην τηλεόραση

    Αναζητάτε ένα όποιο προϊόν ή υπηρεσία μία και μοναδική φορά, αλλά στη συνέχεια το βρίσκετε συνέχεια μπροστά σας, σε περίοπτη, μάλιστα θέση, σε κάθε άλλη ιστοσελίδα που επισκέπτεστε. Και σίγουρα αυτό δεν αποτελεί είδηση, καθώς οι στοχευμένες διαφημίσεις αποτελούν έναν από τους κύριους πυλώνες του διαδικτυακού μάρκετινγκ. Σύντομα, ωστόσο, πρόκειται να κατακλύσουν και τις τηλεοράσεις όλου του κόσμου. Χάρη σε μια νέα γενιά ειδικών στην ψηφιακή διαφήμιση που έχουν εκπαιδευτεί να εντοπίζουν και, κυρίως, να προσεγγίζουν ολοένα και πιο συγκεκριμένα τμήματα του τηλεοπτικού κοινού.

    Τώρα μερικά από τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά και τηλεοπτικά δίκτυα των ΗΠΑ – αναφέρει η Wall Street Journal – ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν την OpenAp, ένα σύστημα για  τον εντοπισμό και την «ενοποίηση» των τηλεθεατών σε συγκεκριμένες κατηγορίες καταναλωτών οι οποίες στη συνέχεια θα προσφέρονται προς πώληση στους διαφημιστές ανάλογα με τις ανάγκες τους. Επιθυμούν, για παράδειγμα, αποκλειστικά καταναλωτές γιαουρτιού ή ανθρώπους που πίνουν αναψυκτικά, σύντομα θα τους έχουν. Αλλά σίγουρα όχι μέσω της παραδοσιακής τηλεόρασης και ούτε μέσω της καλωδιακής. Προς το παρόν οι όποιες προσπάθειες για στοχευμένες τηλεοπτικές διαφημίσεις απέχουν παρασάγγας από όλα όσα έλαβαν χώρα στον κόσμο του διαδικτύου. Η φύση των δύο παραδοσιακών μορφών τηλεόρασης καθιστά την πώληση και την εισαγωγή διαφημίσεων στα προγράμματα σε πραγματικό χρόνο σχεδόν αδύνατη. Αλλά αυτό θα μπορούσε ν’ αλλάξει όταν τα περισσότερα νοικοκυριά θα έχουν διαδικτυακά τηλεοπτικά συστήματα και τα προγράμματα θα είναι on-demand και όχι συνεχούς γραμμικής ροής. Σύντομα, δηλαδή.

    Εικονογράφηση: Peter & Maria Hoey για την Wall Street Journal
  • The Washington Post

    Οι τηγανητές πατάτες βλάπτουν σοβαρά την υγεία

    Οι τηγανητές πατάτες σκοτώνουν. Είναι αυτό το συμπέρασμα μιας ιατρικής μελέτης που δημοσιεύτηκε αυτόν τον μήνα στην Αμερικανική Επιθεώρηση Κλινικής Διατροφής (American Journal of Clinical Nutrition). Τα μέλη της ερευνητικής ομάδας κατέγραψαν και συνέκριναν τις διατροφικές συνήθειες όσον αφορά αποκλειστικά την κατανάλωση πατάτας 4.400 Αμερικανών, ηλικίας από 45 έως 79 ετών, για μία οκταετία. Στόχος τους ήταν να διαπιστώσουν εάν και σε τί βαθμό η κατανάλωση πατάτας σχετίζεται με τη θνησιμότητα.

    «Δεν υπήρχε καμιά μελέτη γι’ αυτήν την πιθανή σχέση», επισήμανε ο Νικόλα Βερονέζε από το Εθνικό Συμβούλιο Ερευνών της Ιταλίας που εδρεύει στην Πάντοβα. Επικεφαλής της συντακτικής ομάδας της μελέτης και ένας από τους περισσότερους από δέκα ερευνητές που συμμετείχαν στην έρευνα ο ιταλός ειδικός προσδιόρισε πως παρότι «υπήρχαν κάποιες μελέτες σχετικά με την κατανάλωση πατάτας, τις καρδιοαγγειακές παθήσεις και τη θνησιμότητα, δεν βρήκαμε καμία μελέτη όσον αφορά τη θνησιμότητα αποκλειστικά από την κατανάλωση πατάτας».

    Κατά την διάρκεια της έρευνας, έχασαν τη ζωή τους 236 άνθρωποι. Και αφότου έλαβαν υπόψη μια σειρά από άλλους παράγοντες όπως η μόρφωση, η οικονομική κατάσταση, η φυλή, η κατανάλωση αλκοόλ και η φυσική κατάσταση – μεταξύ άλλων – οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσοι τρώνε τηγανητές πατάτες περισσότερες από δύο φορές την εβδομάδα είναι «καταδικασμένοι» καθώς έχουν διπλάσιες πιθανότητες πρόωρου θανάτου. Αλλά υπάρχει ελπίδα, παρότι ενδέχεται να είναι λιγότερο γευστική: να καταναλώνουμε τις πατάτες με κάθε δυνατό τρόπο αλλά όχι τηγανητές. Πάντως σύμφωνα με τον επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Πατάτας των ΗΠΑ η έρευνα βρίθει μεθοδολογικών λαθών, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την λανθασμένη ερμηνεία των στοιχείων που συλλέχθηκαν.

    Για τους λάτρεις των αποκαλούμενων French fries στις ΗΠΑ τα νέα είναι άκρως αποκαρδιωτικά. Φωτογραφία: Youtube

     




text
  • Και ο Ραγκούσης ανησυχεί για νοθεία στις εκλογές. Ε, ναι, όταν δεν βρίσκεις την ψήφο σου…


    28 Μαρτίου 2024, 15:51