230
Ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Σγουρίδης | INTIMEnews

Σγουρίδης: Με το που έρθει η συμφωνία στη Βουλή, έχουμε φύγει!

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουλίου 2018, 12:26
Ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Σγουρίδης
|INTIMEnews

Σγουρίδης: Με το που έρθει η συμφωνία στη Βουλή, έχουμε φύγει!

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουλίου 2018, 12:26

Ο Πάνος Καμμένος το προανήγγειλε την Κυριακή, αν και με πολλούς αστερίσκους:  «Ο ελληνικός λαός μάς ψήφισε ως το ‘αναγκαίο καλό’ και όταν -και αν- έλθει αυτή η ώρα, αυτήν τη λαϊκή εντολή θα την εκτελέσουμε, με το μεγαλύτερο μέσο που έχουμε, την απόσυρση της εμπιστοσύνης μας από την κυβέρνηση», διεμήνυσε από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΛ.

Ενα 24ωρο αργότερα, o αντιπρόεδρός του, Παναγιώτης Σγουρίδης, θέλησε να διευκρινίσει τι θα πράξουν οι βουλευτές του ελάσσονος κυβερνητικού εταίρου σε περίπτωση που το κείμενο της απαράδεκτης -όπως επανειλημμένως την έχουν χαρακτηρίσει- συμφωνίας των Πρεσπών εμφανιστεί προς ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων.

«Οταν θα φτάσει το σχέδιο συμφωνίας στη Βουλή για να ψηφιστεί, τότε εμείς θα αποχωρήσουμε από την κυβέρνηση, ζητώντας να ψηφιστεί ένα τέτοιο σύμφωνο με την πλειοψηφία των 3/5 της Βουλής», ξεκαθάρισε αντιπρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Δεν νομίζω να άφησε το υπονοούμενο ότι θα είμαστε στα έδρανα και θα ψηφίζουμε ό,τι φέρνει η κυβέρνηση», είπε για την κυριακάτικη ομιλία Καμμένου   (αν και η μέχρι τώρα κοινοβουλευτική εμπειρία της συγκυβέρνησης άλλα δείχνει) και θέλοντας να γίνει όσο πιο σαφής μπορούσε, υπογράμμισε: Αν έρθει στη Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών, «δεν θα υπάρχει κυβέρνηση».

Σύμφωνα με τον κ. Σγουρίδη, «δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφιστεί αυτή η συμφωνία με πάνω από 180 ψήφους», ενώ ερωτηθείς σχετικά χαρακτήρισε «μύθο» τον ισχυρισμό ότι αν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ψήφιζαν υπέρ της πρότασης μομφής δεν θα περνούσε η συμφωνία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...