363
Ο Πάνος Καμμένος στο βήμα του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΛ | Youtube

Καμμένος: Θα φύγω από την κυβέρνηση όταν…

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουλίου 2018, 17:01
Ο Πάνος Καμμένος στο βήμα του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΛ
|Youtube

Καμμένος: Θα φύγω από την κυβέρνηση όταν…

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουλίου 2018, 17:01

Σε μία ομιλία – ανύψωση του φρονήματος των εναπομείναντων βουλευτών του, ο Πάνος Καμμένος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αποχώρησης των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση αν έρθει προς ψήφιση στη Βουλή με απλή πλειοψηφία η συμφωνία των Πρεσπών.

Η θέση των ΑΝΕΛ για τη Μακεδονία είναι αδιαπραγμάτευτη, ξεκαθάρισε κατά την ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματός του και με δεδομένο ότι «ο ελληνικός λαός μάς ψήφισε ως το ‘αναγκαίο καλό’ όταν και αν έλθει αυτή η ώρα, αυτήν τη λαϊκή εντολή θα την εκτελέσουμε, με το μεγαλύτερο μέσο που έχουμε, την απόσυρσή μας από την κυβέρνηση», ήταν το μήνυμα που έστειλε.

Συνεχίζοντας στη λογική της συνωμοσιολογίας, ο κ. Καμμένος έκανε και πάλι λόγο για πιέσεις και εκβιασμούς σε βάρος των βουλευτών του, ενώ όπως είπε, κανένα άλλο κόμμα δεν έχει υποστεί μεγαλύτερες επιθέσεις από τα ΜΜΕ, όπως οι ΑΝΕΛ.

«Εμείς συνεχίζουμε την πορεία μας και τρώμε απανωτές μαχαιριές. Χτυπάτε. Οι ιδέες είναι σαν τα καρφιά. Όσο περισσότερο χτυπάτε, τόσο πιο βαθιά μπαίνουν στον τοίχο» ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και ο ίδιος αντέχουν γιατί «κάναμε αυτοκάθαρση τέσσερις φορές και τώρα ακόμα μία και συνεχίζουμε λέγοντας την αλήθεια στον ελληνικό λαό».

Ο Πάνος Καμμένος μίλησε για «ηλίθιους» που αποφάσισαν να χτυπήσουν τους ΑΝΕΛ στο «ατσάλινο σημείο» τους που είναι τα εθνικά θέματα. «Τολμούν να μιλούν για εμάς», είπε, «εκείνοι που έχουν γονατίσει σε όλα τα εθνικά θέματα, στο Κυπριακό με το Σχέδιο Ανάν, στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων αυτοί που παρέδωσαν το όνομα της Μακεδονίας με σύνθετη ονομασία εδώ και δεκάδες χρόνια και το ομολογούν δημόσια παριστάνοντας τους μακεδονομάχους.

Αναφερόμενος στους βουλευτές του κόμματός του, παρατήρησε πως κάποιοι δεν άντεξαν στις πιέσεις και τους εκβιασμούς. «Δεν τους συγχωρώ όλους, γιατί κάποιοι δεν ήθελαν να αντέξουν», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Αυτούς που δεν άντεξαν γιατί απειλήθηκαν οι οικογένειές τους, τούς καλώ για τελευταία φορά να γυρίσουν πίσω. Εκείνους όμως που έκαναν συνδιαλλαγή τους λέω ‘κρατηθείτε μακριά’». υπογράμμισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κάνοντας αναφορά και σε παλαιότερα στελέχη των ΑΝΕΛ που αποστασιοποιήθηκαν και ιδιωτεύουν «και φαίνεται ότι έχουν και τα μέσα για να ιδιωτεύουν».

Το σχόλιο της Γεννηματά

«Κυβέρνηση υπό προθεσμία και επίσημα από σήμερα, είπε ο συγκυβερνήτης. Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε», ήταν το αιχμηρό σχόλιο της Φώφης Γεννηματά μέσω Twitter για την ομιλία Καμμένου.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...