802
O Τσακαλώτος με κασκόλ του ΠΑΟΚ δίπλα στον Ιβάν Σαββίδη στην Τούμπα. Παρακολουθεί το ματς με τη Σάλκε. «Καλώς τα παιδιά, 3-0» που έλεγε και ο Αλέφαντος | Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Ο ΠΑΟΚ να ‘ναι καλά!

Χριστίνα Ταχιάου Χριστίνα Ταχιάου 17 Φεβρουαρίου 2017, 09:06
O Τσακαλώτος με κασκόλ του ΠΑΟΚ δίπλα στον Ιβάν Σαββίδη στην Τούμπα. Παρακολουθεί το ματς με τη Σάλκε. «Καλώς τα παιδιά, 3-0» που έλεγε και ο Αλέφαντος
|Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Ο ΠΑΟΚ να ‘ναι καλά!

Χριστίνα Ταχιάου Χριστίνα Ταχιάου 17 Φεβρουαρίου 2017, 09:06

Θα τη θυμούνται στον ΠΑΟΚ την Τσικνοπέμπτη του 2017 και το 0-3 της Σάλκε. Αξέχαστη θα τους μείνει και η παρουσία του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο γήπεδο, τον οποίο δεν θεωρούν ακριβώς γούρι οι φίλαθλοι. Με το γλαφυρό του τρόπο, ο υπουργός Οικονομικών έχει περιγράψει στο παρελθόν αντιδράσεις φιλάθλων που του έλεγαν με τη γνωστή διακριτικότητα που τους χαρακτηρίζει «μην ξαναέρθεις στο γήπεδο όταν παίζουμε με Παναθηναϊκό».

Κι εμάς θα μας μείνει αξέχαστη η παρουσία του κ. Τσακαλώτου. Εν μέσω διαπραγμάτευσης, με ανοιχτό το Eurogroup της Δευτέρας, με την αξιολόγηση να μην κλείνει και τη χώρα στον αέρα, ο υπουργός προτίμησε να δει την Πέμπτη ΠΑΟΚ και την Παρασκευή φορείς της Θεσσαλονίκης, στο παράρτημα του πρωθυπουργικού γραφείου που εγκαινίασε ο Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη. Αξέχαστος θα μείνει και στον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο που ακόμη τον περιμένει να του απαντήσει στη Βουλή, αλλά ο υπουργός έχει επικαλεστεί «άλλες υποχρεώσεις».

Τρίβαμε λοιπόν, τα μάτια μας από έκπληξη το βράδυ της Πέμπτης βλέποντας από τη μια φωτογραφίες του Ευκλείδη Τσακαλώτου στη σουίτα του Ιβάν Σαββίδη στο γήπεδο της Τούμπας και από την άλλη διαβάζοντας στο δελτίο τύπου τις δουλειές που έχει το πρωί της Παρασκευής ο κ. Τσακαλώτος στη Θεσσαλονίκη.

21_12_20170216_tk_0379_copy_sooc1487277100
Η Εφη Αχτσιόγλου δίπλα στον Τσακαλώτο στην σουίτα του Ιβάν Σαββίδη στην Τούμπα (SOOC)

Ο υπουργός Οικονομικών δεν μπορούσε να κρύψει την αγωνία του βλέποντας τον ΠΑΟΚ να δέχεται το ένα γκολ πίσω από το άλλο. εβραζε από το κακό του παρακολουθώντας τον αγώνα στη σουίτα, όπου επίσης βρισκόταν η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εφη Αχτσιόγλου η οποία, παραδόξως, δεν τράβηξε πολύ τα φλας των φωτογράφων. Ολα τα μάτια ήταν στον υπουργό. Φυσούσε και ξεφυσούσε, άστραφτε και βροντούσε, έδειχνε τη μεγάλη του αγωνία. Θα γυρίσει το ματς ή όχι; Εχει η ΠΑΟΚάρα ελπίδες; Θα τους φάμε πριν μας φάνε;

Δίπλα του, ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, έκανε ό,τι μπορούσε για να φιλοξενήσει τον υπουργό των Οικονομικών. Πριν από δυο χρόνια, ο κ. Σαββίδης, είχε ευχαριστήσει «κάποιους φίλους στην κυβέρνηση», για τη νομοθετική ρύθμιση των 100 δόσεων, χάρη στην οποία μπόρεσε να τακτοποιήσει τα χρέη του ΠΑΟΚ. «Ηταν η Νάντια Βαλαβάνη που ασχολούνταν τότε με το φορολογικό, δεν είχα εγώ κάποια εμπλοκή», είπε πει τότε ο κ. Τσακαλώτος. Να ξέρουμε, όμως, ότι εάν υπάρξει –λέμε τώρα!– κάτι ανάλογο στο μέλλον, ο Ιβάν θα εννοεί το φίλο Ευκλείδη. Να μην ξεχνάμε κιόλας ότι ο Ιβάν Σαββίδης είναι ένας εκ των υπερθεματιστών για τις τηλεοπτικές άδειες στον οποίο οφείλονται περίπου 20.000.000 ευρώ. Πρόκειται για χρήματα τα οποία το ελληνικό Δημόσιο πρέπει να επιστρέψει στον Ιβάν Σαββίδη, καθώς δόθηκαν ως προκαταβολή για την τηλεοπτική άδεια που κατοχυρώθηκε με διαδικασία που ακυρώθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Παππά, τα χρήματα πρόκειται να επιστραφούν αυτές τις ημέρες, αφού πρώτα συμψηφιστούν με τυχόν οφειλές.

200757
Τσακαλώτος με Ιβάν. Σε ποια γλώσσα να μιλούσαν; (INTIMENEWS/ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Μετά από την ωραία βραδιά στη σουίτα της Τούμπας, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σκέφτηκε να ξεκινήσει αργά τις επαφές του το πρωί της Παρασκευής. Ετσι, προγραμμάτισε να δει εκπροσώπους παραγωγικών φορέων και επικεφαλής οργανισμών στη Θεσσαλονίκη, λες κι είναι ο Πρωθυπουργός στα εγκαίνια της ΔΕΘ, με το πρώτο ραντεβού να είναι για τις 11.30 π.μ. Οι συναντήσεις του κ. Τσακαλώτου θα γίνουν όλες στο υποκατάστημα Θεσσαλονίκης του πρωθυπουργικού γραφείου και είναι με τους:

Στις 11.30 με το προεδρείο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος
Στις 12.30 συνάντηση με τον πρόεδρο ΔΣ του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος
Στις 13.15 συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΥΑΘ
Στις 13.45 συνάντηση με τον πρόεδρο και τη διευθύνουσα σύμβουλο της Εγνατίας Οδού
Στις 14.30 συνάντηση με τον πρόεδρο του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης
Στις 15.00 συνάντηση με την Υπουργό Μακεδονίας Θράκης

Προκειμένου να έρθει στη Θεσσαλονίκη «να εργαστεί» ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, χρειάστηκε να ακυρώσει την απάντηση επίκαιρων ερωτήσεων που ήταν προγραμματισμένη στη Βουλή για το πρωί της Παρασκευής. Αυτό έγινε αργά το απόγευμα της Πέμπτης, με το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο να μην μπορεί να κρύψει τον εκνευρισμό του όταν είδε τον υπουργό να παρακολουθεί τον αγώνα του ΠΑΟΚ από τη σουίτα του Ιβάν Σαββίδη. Ο κ. Κωνσταντινόπουλος είχε καταθέσει ερώτηση για την επένδυση του Ελληνικού στην οποία επρόκειτο να απαντήσει ο κ. Τσακαλώτος.

Η διευθύντρια του υποκαταστήματος, Κατερίνα Νοτοπούλου, θα πρέπει να κρατήσει με μεγάλη μαεστρία το πρόγραμμα, ώστε να στριμωχτούν όλα αυτά τα ραντεβού σε τόσο λίγες ώρες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Protagon, οι εκπρόσωποι είχαν ειδοποιηθεί ήδη από την Τετάρτη για την επιθυμία του υπουργού να τους δει την Παρασκευή. Οι περισσότεροι εξ’ αυτών είχαν ζητήσει κάποια στιγμή στο παρελθόν συνάντηση μαζί του. Αντί να τους δει στην Αθήνα, λοιπόν, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επέλεξε να έρθει στη Θεσσαλονίκη, να τους δει μια και καλή. Αφού θα ερχόταν που θα ερχόταν για τον ΠΑΟΚ και τον Ιβάν…

Κι άσε το Eurogroup να κουρεύεται. Ο ΠΑΟΚ να ‘ναι καλά!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...