332
O τέως αντιπρόεδρος της Βουλής αποχωρεί οριστικά από τα βουλευτικά έδρανα | ΙΝΤΙΜΕnews

Ο Κυριάκος έκοψε τη φόρα στον Τραγάκη με «απαγορευτικό» για το γιο του

Protagon Team Protagon Team 5 Σεπτεμβρίου 2017, 16:43
O τέως αντιπρόεδρος της Βουλής αποχωρεί οριστικά από τα βουλευτικά έδρανα
|ΙΝΤΙΜΕnews

Ο Κυριάκος έκοψε τη φόρα στον Τραγάκη με «απαγορευτικό» για το γιο του

Protagon Team Protagon Team 5 Σεπτεμβρίου 2017, 16:43

Την απόφασή του να αποχωρήσει από την ενεργό πολιτική ανακοίνωσε ο βουλευτής Β’ Πειραιά της ΝΔ, Γιάννης Τραγάκης, γνωστοποιώντας ταυτόχρονα ότι στη θέση του στις επόμενες εκλογές θα κατέλθει υποψήφιος ο γιος του, Παναγιώτης. Η δήλωσή του αυτή όμως, δεν ήχησε καλά στα αυτιά του Κυριάκου Μητσοτάκη που ξεκαθάρισε με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι ο Παναγιώτης Τραγάκης δεν πρόκειται να συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας .

«Εχω πάρει ήδη την απόφασή µου, την οποία έχω γνωστοποιήσει στον πρόεδρο του κόμματος και την έχει αποδεχτεί», δήλωσε στα Παραπολιτικά ο κ. Τραγάκης -ο οποίος έχει διατελέσει και πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας- και αμέσως έσπευσε να ενημερώσει το κομματικό του ακροατήριο ότι «αφήνει στο πόδι του» ως άξιο συνεχιστή της πολιτικής του διαδρομής, το γιο του:

«Στις επόμενες εκλογές, υποψήφιος, αντί για μένα, στη Β’ Περιφέρεια Πειραιά -που με τίμησε από το 1974 και έτσι είμαι ο αρχαιότερος βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου, έχοντας εκλεγεί 13 φορές- θα είναι ο γιος μου, Παναγιώτης, ο οποίος είναι διδάκτωρ πολιτικός μηχανικός και έχει πέντε παιδιά», ανακοίνωσε μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού ο κ. Τραγάκης και εκτίμησε πως η μεγαλύτερη επιτυχία του σε όλη αυτή τη διαδρομή δεν ήταν μέσω της πολιτικής, αλλά μέσω της οικογένειάς του. «Εχω μια οικογένεια πολύ δεμένη. Εχω και μια κόρη που έχει δύο παιδάκια», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Λίγες μόλις ώρες αργότερα ήρθε η αντίδραση από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη με επίσημη ανακοίνωση για το θέμα και το σαφές μήνυμα ότι «δεν θα συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια της ΝΔ όποιος προκαταλαμβάνει τις αποφάσεις του προέδρου και των αρμοδίων οργάνων του κόμματος». Αναλυτικά η ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου της ΝΔ έχει ως εξής:

«Με αφορμή πρόσφατη συνέντευξη του βουλευτή Β’ Πειραιά της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιωάννη Τραγάκη, ο οποίος προεξόφλησε την υποψηφιότητα του γιου του, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε ότι ο κ. Παναγιώτης Τραγάκης δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής στις προσεχείς εθνικές εκλογές.

Δεν θα συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας όποιος προκαταλαμβάνει τις αποφάσεις του Προέδρου και των αρμοδίων οργάνων του Κόμματος».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...