297
Η Φόστερ ενώ απευθύνεται στους συγκεντρωμένους | REUTERS/Mario Anzuoni

Μήνυμα αντίστασης από τη Τζόντι Φόστερ πριν από τα Οσκαρ

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2017, 17:07
Η Φόστερ ενώ απευθύνεται στους συγκεντρωμένους
|REUTERS/Mario Anzuoni

Μήνυμα αντίστασης από τη Τζόντι Φόστερ πριν από τα Οσκαρ

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2017, 17:07

Με την απονομή των Οσκαρ, που λόγω της συγκυρίας της εκλογής Τραμπ αναμένεται να είναι μία από τις πολιτικά πιο φορτισμένες των τελευταίων ετών, να απέχει ελάχιστες ώρες, δύο προβεβλημένοι ηθοποιοί κάλεσαν τους πολίτες να αντιληφθούν τί συμβαίνει στον κόσμο μας και να αντισταθούν.

Η βραβευμένη με Οσκαρ Τζόντι Φόστερ και ο Μάικλ Τζ. Φοξ μίλησαν ενώπιον μερικών εκατοντάδων ανθρώπων που βρέθηκαν στο Μπέβερλι Χιλς, έξω από τα γραφεία της εταιρείας United Talent Agency που εκπροσωπεί ηθοποιούς.

Η Φόστερ εξήγησε ότι συνήθως δεν αισθάνεται άνετα να χρησιμοποιήσει τη δημόσια εικόνα της για ακτιβισμό. Ωστόσο «φέτος είναι μια διαφορετική χρονιά και πρέπει κανένας να εμφανιστεί», μιλώντας για το πώς αυτή είναι μια χρονιά του ακτιβισμού.  Πρόσθεσε ότι η πρώτη επίθεση στη δημοκρατία είναι η επίθεση στην ελευθερία του λόγου και στις πολιτικές ελευθερίες και «ο συστηματικός πόλεμος στην αλήθεια».

Τόνισε με έμφαση ότι ανεξάρτητα από την προέλευση, από τη φυλή, από το ποιο κόμμα ψήφισε κανένας, «είναι η ώρα μας να αντισταθούμε».

«Δεν θα ανεχθούμε το χάος, την ανικανότητα και την πολεμοκαπηλία», είπε ακόμη.

Ο Μάικλ Τζ. Φοξ είπε από την πλευρά του στο κοινό: «Εχουμε ανθρώπους που παλεύουν να κρατήσουν ζωντανές τις οικογένειες τους, να τις θρέψουν και να τις κρατήσουν υγιείς και παίρνουν τεράστια ρίσκα για αυτή τη χώρα, και τους λέμε “όχι”;»

Στην εκδήλωση, όπως σημειώνει ο Guardian, ήταν ακόμη παρών και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ντέιβιντ Μίλιμπαντ, επικεφαλής σήμερα της Διεθνούς Επιτροπής Διάσωσης (International Rescue Committee).

Επιπλέον, χαιρετισμό -μέσω βίντεο- απηύθυνε ο ιρανός σκηνοθέτης Ασγκάρ Φαρχάντι, ο οποίος λόγω των μέτρων Τραμπ για απαγόρευση εισόδου σε ταξιδιώτες, μετανάστες και πρόσφυγες από επτά μουσουλμανικές χώρες, δεν θα παραστεί στην τελετή των Οσκαρ αν και η ταινία του είναι υποψήφια για την καλύτερη ξένη ταινία. Αν και τα μέτρα πάγωσαν στα δικαστήρια, ο σκηνοθέτης δηλώνει ότι θα μποϊκοτάρει τα Οσκαρ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...