315
|

Kώστας Μπακογιάννης: Je suis Μπουτάρης, λοιπόν, ξεκάθαρα

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2018, 13:43

Kώστας Μπακογιάννης: Je suis Μπουτάρης, λοιπόν, ξεκάθαρα

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2018, 13:43

Ξεκινώντας με τη λέξη «Μίσος» που έχει κατακυριέυσει τη σύγχρονη ελληνική κοινωνία για κάθε φωνή που υποστηρίζει το διαφορετικό και το μη αρεστό (όχι στους πολλούς, αλλά σε αυτούς που θέλουν να επιβάλουν τη γνώμη τους), ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, εκφράζει -με άρθρο του στα «Νέα»- την αλληλεγγύη του στον Γιάννη Μπουτάρη και ταυτόχρονα καυτηριάζει όλους όσοι καταδίκασαν μεν την επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, αλλά με δεκάδες αστερίσκους, υποσημείωσεις και «αλλά», για τις απόψεις που εκφράζει ο… «ενοχλητικός» δήμαρχος.

«…Δεν καταδικάζουμε ΠΑΡΑ τα όσα λέει ο Μπουτάρης. ΠΑΡΑ τα όσα πιστεύει. Καταδικάζουμε ΕΠΕΙΔΗ έχει δικαίωμα να τα λέει. ΕΠΕΙΔΗ τα πιστεύει», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο κ. Μπακογιάννης στο άρθρο γνώμης που καταλήγει με το συμβολικό «Je suis Mπουτάρης».

«Μοιάζει σαν τα τελευταία χρόνια να έχουμε πάρει ως κοινωνία ταχύρρυθμα μαθήματα στο μίσος. Εκπαιδευτήκαμε να μισούμε τον ΑΛΛΟΝ. Ξεκινήσαμε από το να μισούμε τους ξένους και φτάσαμε να μισούμε ο ένας τον άλλον.

»Η επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη είναι η απεικόνιση αυτής της πραγματικότητας. Αυτό που με συγκλόνισε βλέποντας το βίντεο της επίθεσης είναι η σκηνή όπου ένας άντρας κυνηγάει να δείρει τον Μπουτάρη, κρατώντας αγκαλιά του την τρίχρονη (περίπου) κόρη του. Βρίζει και κουνάει τη γροθιά με το ένα χέρι και με το άλλο κρατάει ένα μωρό», τονίζει ο περιφερειάρχης που όπως και πολλοί άλλοι, δεν μπορεί να ξεπεράσει το σοκ της τρομακτικής -στην κυριολεξία- φωτογραφίας με τον υβριστή πατέρα να κυνηγάει τον δήμαρχο αγκαλιά με το παιδί του.

«Όταν λέμε λοιπόν ότι καταδικάζουμε την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη, ας τολμήσουμε να είμαστε επιτέλους ξεκάθαροι: δεν καταδικάζουμε ΠΑΡΑ τα όσα λέει ο Μπουτάρης. ΠΑΡΑ τα όσα πιστεύει. Καταδικάζουμε ΕΠΕΙΔΗ έχει δικαίωμα να τα λέει. ΕΠΕΙΔΗ τα πιστεύει», επισημαίνει ο Κώστας Μπακογιάννης αποδοκιμάζοντας τις… επιλεκτικές καταδίκες του επεισοδίου και καταλήγει:

«Επειδή αν σκεφτόμαστε όλοι με τον ίδιο τρόπο, τότε δεν είμαστε μια ελεύθερη κοινωνία με προοπτικές για τα παιδιά μας, αλλά ένας οργουελικός φασιστικός εφιάλτης. Je suis Μπουτάρης, λοιπόν, ξεκάθαρα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...