458
Η Φώφω Γεννηματά στο βήμα της Βουλής | ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ/ IntimeNews

Γεννηματά: Η συμφωνία πρέπει να βελτιωθεί πριν να είναι αργά

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουνίου 2018, 19:15
Η Φώφω Γεννηματά στο βήμα της Βουλής
|ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ/ IntimeNews

Γεννηματά: Η συμφωνία πρέπει να βελτιωθεί πριν να είναι αργά

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουνίου 2018, 19:15

«Στις 23 Μαΐου ζήτησα τη διενέργεια άμεσων εκλογών γιατί η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα σε αδιέξοδο. Έχει δικαίωμα ο ελληνικός λαός να αποφασίσει για το μέλλον του, δεν είναι δυνατόν να βρεθεί μπροστά σε τετελεσμένα». Αυτό υποστήριξε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά από το βήμα της Βουλής.

«Ο λαός έχει δικαίωμα να αποφασίσει ποιον εμπιστεύεται. Είναι αυτονόητο ότι δεν εμπιστευόμαστε αυτή την κυβέρνηση, πουθενά και για κανέναν θέμα», τόνισε η ίδια.

H κυρία Γεννηματά, στην συνέχεια κατηγόρησε την κυβέρνηση για την εικόνα της χώρας τονίζοντας πως «είστε μία θλιβερή μειοψηφία. Ναρκοθετείτε το αύριο». Ακόμη, μίλησε για φυγή των καλύτερων μυαλών της χώρας, για βία και ανομία με την ανοχή της κυβέρνησης, προσπάθεια ελέγχου της Δικαιοσύνης και διχασμό του ελληνικού λαού.

«Είναι αυτονόητο το ότι δεν εμπιστευόμαστε τη κυβέρνηση, ειδικά στα εθνικά θέματα» σημείωσε και την κατηγόρησε για «διγλωσσία, προχειρότητα και αναποτελεσματικότητα» ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «προχωράμε χωρίς πυξίδα και σχέδιο, έχουμε μία κυβέρνηση σε αποδρομή.

» Για το περιεχόμενο αυτής της συμφωνίας θα μιλήσουμε εμείς, ο ελληνικός λαός. Θα συνεχίζουμε εργαζόμαστε για μία λύση προς όφελος των πολιτών και της σταθερότητας στην περιοχή».

Oπως είπε, η «συγκυρία ήταν ευνοϊκή, αλλά η κυβέρνηση δεν την αξιοποίησε, οι χειρισμοί της ήταν λανθασμένοι. Καμία επικοινωνία με τα άλλα κόμματα που θα έγινε μεγαλύτερη διαπραγματευτική δύναμη για καλύτερη συμφωνία.

» Τώρα προχωρούν στην υπογραφή χωρίς καν τη σύμφωνη γνώμη του συγκυβερνήτη του», σημείωσε για τον πρωθυπουργό, τονίζοντας πως «ο Τσίπρας έχει όλη την ευθύνη για το αποτέλεσμα των επιλογών του και για τον διχασμό που έχει προκαλέσει στην ελληνική κοινωνία.

» Οι δικές μας θέσεις δεν είναι στο ίδιο μήκος κύματος με το άκριτο ναι της κυβέρνησης. Οφείλουμε να ακούμε τον ελληνικό λαό.

» Η συμφωνία που παρουσίασε η κυβέρνηση δεν είναι ολοκληρωμένη λύση, έχει θετικά σημεία, όμως. Η υλοποίηση δεν εξαρτάται από την Ελλάδα, αλλά από τις κινήσεις της γείτονος χώρας. Πιστεύουμε ότι η συμφωνία πρέπει να βελτιωθεί πριν να είναι αργά».

Η κυρία Γεννηματά μάλιστα άφησε σαφείς αιχμές κατά των ευρωπαίων Σοσιαλιστών και της ανακοίνωσή τους με την οποία χαιρέτιζαν τις εξελίξεις. «Εμείς σεβόμαστε τους ευρωπαίους Σοσιαλιστές, αλλά δεν χρειάζονται υποδείξεις. Και πρέπει να αντιλαμβάνονται τις τραυματικές συνθήκες στην περιοχή. Για το περιεχόμενο όμως της συμφωνίας θα μιλήσουμε εμείς, όχι οι ευρωπαίοι Σοσιαλιστές. Εμείς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για βιώσιμη λύση προς όφελος των πολιτών και για τη σταθερότητα στην περιοχή» είπε.

Τέλος, εξαπέλυσε επίθεση και προς τον πρωθυπουργό, τονίζοντας πως οι Έλληνες πρέπει να ανησυχούν για τις διαπραγματεύσεις του. Συγκεκριμένα, ανέφερε:

«Όταν διαπραγματεύεται ο κ. Τσίπρας πρέπει να ανησυχούν όλοι οι Έλληνες. Βεβαίως θα κριθεί από την ιστορία στο μέλλον, αλλά πριν από αυτό θα κριθεί από τον ελληνικό λαό τον παρόντα χρόνο. Φοβάται τις εκλογές γιατί το όχι του ελληνικού λαού δεν θα ξαναγίνει ναι. Έρχεται η ώρα του λαού. Η καταδίκη σας και του συγκυβερνήτη σας θα είναι αμείλικτη».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...