367
|

«Απαντήσεις σε όλα» για το διπλό φονικό στην Κύπρο

Protagon Team Protagon Team 25 Απριλίου 2018, 15:38

«Απαντήσεις σε όλα» για το διπλό φονικό στην Κύπρο

Protagon Team Protagon Team 25 Απριλίου 2018, 15:38

Απαντήσεις για όλα γύρω από την υπόθεση του διπλού φονικού στο Στρόβολο, υποσχέθηκε ο υπαρχηγός της κυπριακής Αστυνομίας, διαβεβαιώνοντας ότι η υπόθεση της στυγερής δολοφονίας του 60χρονου καθηγητή της Αγγλικής Σχολής, Γιώργου Χατζηγεωργίου και της 59χρονης συζύγου του Ντίνας Σεργίου, που βρέθηκαν προ ημερών  μαχαιρωμένοι στο κρεβάτι τους, θα εξιχνιαστεί.

Τα θύματα έφεραν πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι, κάτι που όπως εκτιμάται, δείχνει το μένος του δράστη ή των δραστών. O θάνατος τους οφείλεται σε αιμορραγικό σοκ που προήλθε από πολλαπλές θλαστικές ρήξεις οργάνων. Ο καθηγητής δέχθηκε (20-25) μαχαιριές στην καρδιά, την κοιλιακή χώρα και τα πόδια, ενώ η σύζυγός του 10 μαχαιριές στον λαιμό και τον θώρακα. Την αστυνομία ειδοποίησε ο 15χρονος γιος τους, για τον ρόλο του οποίου στη δολοφονία οργιάζουν οι φήμες.

«Δεν είμαι εξ εκείνων που πιστεύουν στο τέλειο έγκλημα, γι΄ αυτό αισιοδοξώ ότι στο τέλος της ημέρας η υπόθεση αυτή θα εξιχνιαστεί. Πρέπει να εξιχνιαστεί», δήλωσε ο υπαρχηγός της Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης, σε μια προσπάθεια να βάλει τέλος στην έντονη φημολογία γύρω από το έγκλημα, καλώντας παράλληλα τον κόσμο να δείξει εμπιστοσύνη στις αρχές σχετικά με την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Όπως είπε, η αστυνομία «ξέρει πολύ καλά τι κάνει» και απαντώντας στις επικρίσεις που δέχθηκε τα πρώτα 24ωρα μετά το έγκλημα για τον χειρισμό της υπόθεσης, πρόσθεσε: «Εμπιστευτείτε μας, σας λέω ότι βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο και κάποια μεμονωμένα περιστατικά και μεμονωμένες επικρίσεις τις αντικρούουμε, αλλά -αντιλαμβάνεστε- δεν μπορούμε να βγούμε ανοιχτά και να απαντήσουμε, γιατί έχουμε απαντήσεις σε όλα».

Ερωτηθείς αν επιβεβαιώνει τον εντοπισμό ακόμη ενός τεκμηρίου, και συγκεκριμένα μιας πιτζάμας με αίμα, η οποία φέρεται να ανήκει στον 15χρονο γιο της οικογένειας,  αρκέστηκε να δηλώσει ότι η Αστυνομία δεν θα προβεί σε οποιεσδήποτε άλλες αποκαλύψεις ή σχόλια επί των θεμάτων. «Αντιλαμβάνεστε», είπε, «ότι πρόκειται για σοβαρά θέματα, τεκμήρια, για τα οποία δεν μπορεί να γίνει καμία αναφορά».

Οσο για το αν πλέον υπάρχουν συγκεκριμένη κατεύθυνση ερευνών, βασικοί ύποπτοι και κίνητρα δολοφονίας, ο κ. Μιχαηλίδης επανέλαβε ότι η Αστυνομία ξέρει τι κάνει και τα έχει όλα αυτά. «Βαίνουμε καλώς, η πορεία των ανακρίσεων είναι πολύ καλή και θεωρούμε ότι σύντομα θα έχουμε καλά αποτελέσματα».

«Όσο το δυνατό λιγότερο μιλάμε επί του διπλού φονικού τόσο το καλύτερο», σημείωσε από την πλευρά του ο κύπριος υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου.

 

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...