262
Αστυνομικοί περιπολούν σε δρόμο του Βερολίνου | REUTERS/Fabrizio Bensch

Βερολίνο: Πρωτοχρονιάτικοι εορτασμοί με «ζώνη ασφαλείας» για γυναίκες

Protagon Team Protagon Team 30 Δεκεμβρίου 2017, 12:58
Αστυνομικοί περιπολούν σε δρόμο του Βερολίνου
|REUTERS/Fabrizio Bensch

Βερολίνο: Πρωτοχρονιάτικοι εορτασμοί με «ζώνη ασφαλείας» για γυναίκες

Protagon Team Protagon Team 30 Δεκεμβρίου 2017, 12:58

Καθώς η παραμονή της Πρωτοχρονιάς πλησιάζει, οι ευρωπαϊκές πόλεις προετοιμάζονται για εορταστικές εκδηλώσεις αλλά και την φιλοξενία εκατομμυρίων ανθρώπων. Η νέα πραγματικότητα όμως θέλει τις Αρχές να κάνουν τα πάντα για να διασφαλίσουν την ασφάλεια των πολιτών. Ασφάλεια από τους τρομοκράτες αλλά και από εκείνους που θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν τις περιστάσεις για να ικανοποιήσουν τις σεξουαλικές ορέξεις τους.

Ετσι, μετά τις καταγγελίες που έγιναν πριν δύο χρόνια για σεξουαλικές επιθέσεις στο Βερολίνο, στην Πύλη του Βρανδεμβούργου θα τηρηθούν αυστηρά μέτρα ασφαλείας που περιλαμβάνουν ακόμα και μία «ζώνη ασφαλείας» για γυναίκες που νοιώθουν απειλή ή δέχτηκαν επίθεση. Τα νέα μέτρα ασφαλείας κρίθηκαν απαραίτητα για να… διασκεδάσουν τις ανησυχίες για νέες σεξουαλικές επιθέσεις.

Πριν δύο χρόνια, πολλές γυναίκες είχαν καταγγείλει ότι είχαν πέσει θύματα επιθέσεων και ληστειών στην Κολονία και σε άλλες πόλεις, κατά τους εορτασμούς για την Πρωτοχρονιά. Τα περιστατικά είχαν τρομοκρατήσει τη Γερμανία, ενώ εκατοντάδες γυναίκες υποστήριξαν ότι έπεσαν θύματα συμμοριών.

Την ίδια ώρα, μεγάλο πλήθος αναμένεται ότι θα παρακολουθήσει την παραμονή της πρωτοχρονιάς στο Βερολίνο. Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι πολύ αυστηρά ενώ οι μεγάλες τσάντες και τα ποτά με αλκοόλ θα απαγορευτούν στην πύλη του Βρανδεμβούργου.

Οι γυναίκες θα μπορούν να παίρνουν υποστήριξη σε μια ειδική «ζώνη ασφαλείας» από το Γερμανικό Ερυθρό Σταυρό. Η αστυνομία μάλιστα ενθαρρύνει τις γυναίκες να αναζητήσουν βοήθεια, εάν νιώθουν απειλή ενώ τις προτρέπει να κουβαλούν μικρές τσάντα χωρίς πολύτιμα αντικείμενα.

Πάντως, η δημιουργία ειδικής ζώνης ασφαλείας για γυναίκες σε μεγάλα γεγονόταν δεν έχει γίνει αποδεκτή από όλους με τον ίδιο τρόπο. Οι επικριτές θεωρούν ότι δεν αντιμετωπίζει τους δράστες εγκλημάτων σεξουαλικής βίας, ενώ ορισμένοι άλλοι θεωρούν ότι το μέτρο δημιουργεί διακρίσεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...