368
Σταύρος Θεοδωράκης και Γρηγόρης Ψαριανός σε άλλες εποχές. Τώρα οι σχέσεις τους δεν είναι και οι καλύτερες | SOOC

Αιχμές Ψαριανού για Σταύρο Θεοδωράκη: Κοιτάζει και κινείται αλλού

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουλίου 2018, 08:21
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 18/07/2018, 14:01
Σταύρος Θεοδωράκης και Γρηγόρης Ψαριανός σε άλλες εποχές. Τώρα οι σχέσεις τους δεν είναι και οι καλύτερες
|SOOC

Αιχμές Ψαριανού για Σταύρο Θεοδωράκη: Κοιτάζει και κινείται αλλού

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουλίου 2018, 08:21
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 18/07/2018, 14:01

Σαφείς αιχμές για τη στρατηγική του Σταύρου Θεοδωράκη, δύο μόλις εβδομάδες μετά την αποχώρηση του Ποταμιού από το Κίνημα Αλλαγής, άφησε ο βουλευτής του κόμματος Γρηγόρης Ψαριανός, εγκαλώντας τον πρόεδρο για το ότι έχει στρέψει το βλέμμα του προς τη λάθος κατεύθυνση, εμμέσως πλην σαφώς προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Με ένα tweet που ανήρτησε τα ξημερώματα της Τετάρτης, ο κ. Ψαριανός απηχεί κατ’ ουσίαν τον δυισμό που υπάρχει στο Ποτάμι, μολονότι μιλάμε πλέον για μια ευάριθμη Κοινοβουλευτική Ομάδα έξι ατόμων: κάποιοι επιθυμούν τη συμπόρευση με τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ κάποιοι άλλοι εμφανίζονται πρόθυμοι να πέσουν στην αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ εις το όνομα της υποτιθέμενης στροφής του κυβερνώντος κόμματος στη σοσιαλδημοκρατία.

Ο κ. Ψαριανός, που ήταν ο πρώτος που ξεκαθάρισε ότι φεύγει από το ΚΙΝΑΛ (η συμμετοχή στο οποίο υπήρξε στρατηγική απόφαση του κ. Θεοδωράκη τον Σεπτέμβριο του 2017), φαίνεται πως είναι με αυτούς που προτιμούν τη ΝΔ· μολονότι έχει δηλώσει ότι δεν είναι «δεξιός», είχε ξεκαθαρίσει προ εβδομάδων ότι «αν το Ποτάμι θέλει να προσεγγίσει τον ΣΥΡΙΖΑ, εμένα δεν με εκφράζει».

Τώρα, στη νέα του παρέμβαση, μέσω των social media, ο βουλευτής της Β’ Αθηνών μίλησε για «σοβαρό πρόβλημα στρατηγικής» του Ποταμιού και κατηγόρησε τον κ. Θεοδωράκη –και «ένα μικρό τμήμα της ηγετικής ομάδας», όπως το χαρακτήρισε– ότι  κοιτάζουν αλλά και κινούνται(!) προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

«ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ έχει ένα σοβαρό πρόβλημα στρατηγικής. Ο κόσμος που το εγκατέλειψε έφυγε προς την κατεύθυνση που κοιτάζει και η συντριπτική πλειοψηφία όσων έχουν απομείνει. Ενώ ο επικεφαλής και ένα μικρό τμήμα της ηγετικής ομάδας κοιτάζουν ή/και κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση» έγραψε ο κ. Ψαριανός στο Twitter.

Στον κ. Ψαριανό έσπευσε το πρωί να απαντήσει -επίσης μέσω Twitter- ο βουλευτής Αττικής του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, ο οποίος τον παρέπεμψε στο συνέδριο του Οκτωβρίου και έκανε λόγο και για έναν τρίτο δρόμο, χωρίς ετεροπροσδιορισμούς. Ο κ. Μαυρωτάς είπε ότι, προσωπικά, κοιτάζει προς τον χώρο του προοδευτικού κέντρου.

Το μεσημέρι ήρθε η ανταπάντηση του κ. Ψαριανού, πάλι με tweet. Σε αυτό ο βουλευτής Β’ Αθηνών έκανε λόγο για σχέδιο προσέγγισης με τον ΣΥΡΙΖΑ και ξεκαθάρισε ότι κάτι τέτοιο δεν τον περιλαμβάνει.

Ο κ. Μαυρωτάς του απάντησε ότι δεν υπάρχει τέτοιο σχέδιο: «Δεν βλέπω τέτοιο σχέδιο για το Ποτάμι και το έχουμε πει σε όλους τους τόνους» ανέφερε ο βουλευτής Αττικής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...