307
Οι σχέσεις του υποργού Τζεφ Σέσιονς με τον πρόεδρο δεν είναι στο καλύτερο δυνατό σημείο | REUTERS/Aaron P. Bernstein

Αδειάζει τον «πολύ αδύναμο» υπουργό Δικαιοσύνης ο Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουλίου 2017, 19:10
Οι σχέσεις του υποργού Τζεφ Σέσιονς με τον πρόεδρο δεν είναι στο καλύτερο δυνατό σημείο
|REUTERS/Aaron P. Bernstein

Αδειάζει τον «πολύ αδύναμο» υπουργό Δικαιοσύνης ο Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουλίου 2017, 19:10

Τίποτα πια δεν πρέπει να είναι εντελώς ασυνήθιστο για την περίπτωση του Ντόναλντ Τραμπ, τελευταίο θύμα του οποίου είναι ένας από τους υπουργούς του.

Με δυο tweet ο πρόεδρος των ΗΠΑ σχεδόν τραβά το χαλί κάτω από τα πόδια του υπουργού Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς, χαρακτηρίζοντάς τον «πολύ αδύναμο».

Σε ένα πρώτο μήνυμα διερωτήθηκε γιατί ο Σέσιονς δεν εξετάζει πληροφορίες που έχουν με την προσπάθεια επηρεασμού των εκλογών στις ΗΠΑ από ουκρανούς αξιωματούχους.

Το ύφος του ερωτήματος «πού είναι η έρευνα, υπουργέ;» είναι απόλυτα ενδεικτικό.

Και λίγο αργότερα επανήλθε με ένα tweet όπου γράφει πως ο υπουργός «έχει πάρει μια πολύ ΑΔΥΝΑΜΗ θέση για τα εγκλήματα της Χίλαρι Κλίντον (τα email και τον σέρβερ του Δημοκρατικού Κόμματος)  και για όσους διαρρέουν μυστικά».

Την Δευτέρα είχε γράψει ότι ο υπουργός είναι πιεσμένος και βαλλόμενος:

Οχι τυχαία, τα μέσα ενημέρωσης στις ΗΠΑ μεταδίδουν πληροφορίες ότι ο Τραμπ σκέφτεται να απομακρύνει τον υπουργό και ότι έχει ήδη αρχίσει να βολιδοσκοπεί αντικαταστάτες.

Η Washington Post ανέφερε μάλιστα ότι ζήτησε από συνεργάτη του να του δώσει μια εκτίμηση για το πώς τα συντηρητικά μέσα ενημέρωσης θα κάλυπταν την ενδεχόμενη απομάκρυνση/απόλυση του Σέσιονς.

Ακόμη περισσότερο λάδι στην φωτιά έριξε ο νέος εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Αντόνιο Σκαραμούτσι, ο οποίος υπονόησε ότι οι σχέσεις Τραμπ και Σέσιονς δεν είναι οι καλύτερες. Σε παρατήρηση δημοσιογράφου για το ότι ο Τραμπ θέλει την απομάκρυνση του Σέσιονς, ο Σκαραμούτσι είχε να πει ότι «αν αυτό το επίπεδο έντασης στην σχέση τους είναι δημόσια εμφανές, μάλλον έχετε δίκιο».

Ο πρόεδρος δεν φαίνεται ενθουσιασμένος με την επέκταση της έρευνας για την επιρροή της Ρωσίας που έχει αγγίξει και στενά του πρόσωπα, όπως τον γιο και τον γαμπρό του.

Θα παραταθεί και άλλο το μαρτύριο της σταγόνας για τον Τζεφ Σέσιονς, ρωτά το BBC.

Μια απάντηση γιατί ο πρόεδρος μοιάζει να βασανίζει τον υπουργό αντί να τον απαλλάξει από τα καθήκοντά του μια και καλή, έδωσαν ανωνύμως συνεργάτες του Τραμπ: «Γιατί μπορεί».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...