351
Ο Αντονι Μπουρντέν έζησε ξοδεύοντας την δυνητικά μεγάλη περιουσία του. Καλά έκανε! | REUTERS/Jonathan Alcorn/File Photo

Διαθήκη Μπουρντέν – δεν ήταν όσο πλούσιος κάποιοι νόμιζαν

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουλίου 2018, 11:53
Ο Αντονι Μπουρντέν έζησε ξοδεύοντας την δυνητικά μεγάλη περιουσία του. Καλά έκανε!
|REUTERS/Jonathan Alcorn/File Photo

Διαθήκη Μπουρντέν – δεν ήταν όσο πλούσιος κάποιοι νόμιζαν

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουλίου 2018, 11:53

H διαθήκη του Aντονι Μπουρντέν, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στις 8 Ιουνίου 2018, σοκάροντας τους πάντες με την αυτοκτονία του, αποκαλύπτει νέες λεπτομέρειες σχετικά με τα οικονομικά του και έχει ξαφνιάσει πολλούς, καθώς η περιουσία του δεν ήταν και τόσο αμύθητη όπως όλοι πίστευαν. Σε δικαστικά έγγραφα που έχουν κατατεθεί στο δικαστήριο του Μανχάταν, η περιουσία του Μπουρντέν φαίνεται πως ήταν 1.210.000 δολάρια και όχι 21 εκατομμύρια δολάρια όπως πιστευόταν – αναφέρουν πολλά ξένα δημοσιεύματα.

Ο ίδιος ο Μπουρντέν, είχε κατά το παρελθόν αναφερθεί στα δημοσιεύματα που προσπαθούσαν να υπολογίσουν την περιουσία του και χωρίς να δίνει στοιχεία, είχε πει πως ήταν λάθος οι υπολογισμοί που δημοσιεύονται. Σύμφωνα με νομικά έγγραφα, τα περιουσιακά του στοιχεία περιλαμβάνουν 425.000 δολάρια σε μετρητά, 35.000 δολάρια σε έναν τραπεζικό λογαριασμό, 250.000 δολάρια σε διάφορα περιουσιακά στοιχεία και 500.000 δολάρια «άυλων» αποκτημάτων, που έχουν να κάνουν με πνευματικά δικαιώματα από τις τηλεοπτικές του εκπομπές και τα βιβλία του.

2018-06-11T144349Z_56024358_RC110E3C91C0_RTRMADP_3_PEOPLE-ANTHONYBOURDAIN
Δεκάδες σημειώματα αγάπης από τους φαν του Αντονι Μπουρντέν έξω από το Brasserie Les Halles στη Νέα Υόρκη. REUTERS/Brendan McDermid

Η διαθήκη, η οποία συντάχτηκε το 2016, αναφέρει ότι το σύνολο της περιουσίας μεταβιβάζεται στο μοναδικό του παιδί, την 11χρονη Αριάν.  Καθώς η Αριάν είναι ανήλικη, το δικαστήριο θα διορίσει έναν κηδεμόνα για να προστατεύσει τα συμφέροντά της στην περιουσία.

Αν η Αριάν είχε πεθάνει πριν από τον πατέρα της, η διαθήκη αναφέρει ότι τα χρήματά της θα είχαν πάει στη νταντά της, Μάιρα Κιζόν.  Εκτελεστής της διαθήκης θα είναι η μητέρα της Αριάν, η Οτάβια Μπούσια, με την οποία ο Μπουρντέν παντρεύτηκε το 2007.  Στη διαθήκη υπάρχουν σαφείς οδηγίες για τα αυτοκίνητά του Μπουρντέν, τα έπιπλα, τα βιβλία, τα ρούχα και άλλα προσωπικά του αντικείμενα, αλλά δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες.

Φαίνεται λοιπόν, ότι ο Μπουρντέν ήταν ένας άνθρωπος πιστός στον τρόπο ζωής που αναδείκνυε μέσα από τα βιβλία, τις εκπομπές και τις γλαφυρές αφηγήσεις του. Αγαπούσε την καλή ζωή, το καλό φαγητό, τα μακρινά ταξίδια και του άρεσε να ξοδεύει. Θα μπορούσε να είναι πολυεκατομμυριούχος, αλλά επέλεξε να ζήσει σαν ένας περαστικός τζίτζικας, που έφυγε χορτάτος και γεμάτος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...