198
Aγριωπά βλέμματα στη συνάντηση Ζάεφ - Ιβανόφ την Τετάρτη | Μakfax

Eξαλλος ο Ιβάνοφ με Ζάεφ – Μόλις δύο λεπτά κράτησε η συνάντησή τους

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουνίου 2018, 13:21
Aγριωπά βλέμματα στη συνάντηση Ζάεφ - Ιβανόφ την Τετάρτη
|Μakfax

Eξαλλος ο Ιβάνοφ με Ζάεφ – Μόλις δύο λεπτά κράτησε η συνάντησή τους

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουνίου 2018, 13:21

Σε αντίθεση με το κλίμα που επικράτησε στην ενημέρωση Παυλόπουλου από τον Αλέξη Τσίπρα για τη συμφωνία ονοματοδοσίας της ΠΓΔΜ, τα πράγματα δεν πήγαν το ίδιο καλά στην αντίστοιχη συνάντηση του προέδρου της γείτονος Γκιόργκι Ιβάνοφ με τον Ζόραν Ζάεφ.

Η… ενημέρωση Ζάεφ κράτησε μόλις δύο(!) λεπτά της ώρας και ουσιαστικά ο κ. Ιβάνοφφ έδειξε με συνοπτικές διαδικασίες την πόρτα της εξόδου στον πρωθυπουργό της χώρας του, σε ένδειξη αποδοκιμασίας των χειρισμών του στις συνομιλίες με τον Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με το Makfax, ο Ζόραν Ζάεφ και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ προσπάθησαν να παρουσιάσουν στον Ιβάνοφ το περιεχόμενο της συμφωνίας με την Ελλάδα για το ονοματολογικό, ωστόσο ο πρόεδρος Ιβάνοφ τους σταμάτησε πριν καν να ξεκινήσουν και αποχώρησε επιδεικτικά από τη συνάντηση!

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι κ.κ. Ζάεφ και Ντιμιτρόφ έφθασαν, με αστυνομική συνοδεία, στο προεδρικό μέγαρο στις 10:03 τοπική ώρα (11:03 ώρα Ελλάδος) και έφυγαν στις 10:09.

Οπως ανακοινώθηκε, ο πρόεδρος Ιβάνοφ θα απευθύνει διάγγελμα στον λαό της γείτονος για το ζήτημα της ονομασίας και της ευρωατλαντικής πορείας της χώρας του.

«Ενημερώνουμε ότι η συνάντηση (με τον πρωθυπουργό Ζάεφ) διήρκεσε δύο λεπτά. Σήμερα, ο πρόεδρος Ιβάνοφ θα απευθυνθεί στον λαό της ΠΓΔΜ και στους πολίτες της Δημοκρατίας της Μακεδονίας» ανέφερε ανακοίνωση της προεδρίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...