271
«Δεν λέει κανείς ότι θα σκίσουμε τα μνημόνια» παραδέχτηκε αυτή τη φορά ο εικονιζόμενος υπουργός Ναυτιλίας... | SOOC

Κουρουμπλής: Ο Τσίπρας ήθελε ανατροπή το 2015 αλλά «σπάσαμε τα μούτρα μας»

Protagon Team Protagon Team 14 Μαΐου 2018, 13:33
«Δεν λέει κανείς ότι θα σκίσουμε τα μνημόνια» παραδέχτηκε αυτή τη φορά ο εικονιζόμενος υπουργός Ναυτιλίας...
|SOOC

Κουρουμπλής: Ο Τσίπρας ήθελε ανατροπή το 2015 αλλά «σπάσαμε τα μούτρα μας»

Protagon Team Protagon Team 14 Μαΐου 2018, 13:33

Το γνωστό αφήγημα περί «αυταπάτης» του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 –η λέξη που χρησιμοποιήθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα για να μεταφράσει την τακτική του «πιστεύαμε και λέγαμε ό,τι θέλαμε το 2015, κοροϊδεύοντας τους ψηφοφόρους»– περιέγραψε εκ νέου και με τον δικό του γλαφυρό τρόπο ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Θέμα 104,6» τη Δευτέρα, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής δήλωσε ότι το 2015, όταν ήρθαν στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας, προσπάθησαν την ανατροπή, ωστόσο, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «σπάσαμε τα μούτρα μας».

Για όσους σπεύσουν να συμπαθήσουν τον… στραπατσαρισμένο από τη σύγκρουση με τους δανειστές κ. Κουρουμπλή, να υπενθυμίσουμε ότι αυτό το «σπάσαμε τα μούτρα μας» κόστισε στον ελληνικό λαό –και τους συνταξιούχους που θα δουν νέες περικοπές στις συντάξεις τους– περί τα 86 δισ. ευρώ καθώς και την εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια.

Ο κ. Κουρουμπλής πάντως δήλωσε ότι όταν έφυγε από το ΠΑΣΟΚ για να πάει στον ΣΥΡΙΖΑ «ήταν μια συνειδητή επιλογή».

Αυτή τη φορά δεν υπόσχεται ότι θα σχίσει τα μνημόνια. Ξεκαθάρισε ότι «δεν λέει κανείς ότι θα σκίσουμε τα μνημόνια. Βγαίνει η χώρα από το μνημόνιο και αποκτά ένα καλύτερο περιθώριο χειρισμών. Θα υπάρξει εποπτεία, επιτροπεία δεν θα υπάρχει».

Απαντώντας σε ερώτηση για ενδεχόμενη συνεργασία με την Κεντροαριστερά, τόνισε ότι «δεν υπάρχει άλλος δρόμος».

«Για την Κεντροαριστερά ο μόνος δρόμος για να υπάρξουν, είναι η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Με μια προγραμματική σύμπραξη, δεν υπάρχει άλλος δρόμος», ανέφερε ο κ. Κουρουμπλής.

Σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Πετρόπουλου, για μειώσεις στις συντάξεις από τον Δεκέμβριο, ανέφερε: «ο Πετρόπουλος είπε αυτά που έπρεπε να πει. Στη ζωή και στην πολιτική υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες που δημιουργούν εξελίξεις. Μπορεί να πάνε καλύτερα τα πράγματα, λίγη υπομονή».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...