351
Νίκος Φίλης και Χριστόφορος Βερναρδάκης όταν ήταν μαζί στο Υπουργικό. Τώρα έχουν εντελώς διαφορετικές απόψεις | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Ο Βερναρδάκης θεωρεί «fake news» τα όσα λέει ο Φίλης;

Protagon Team Protagon Team 5 Δεκεμβρίου 2017, 14:01
Νίκος Φίλης και Χριστόφορος Βερναρδάκης όταν ήταν μαζί στο Υπουργικό. Τώρα έχουν εντελώς διαφορετικές απόψεις
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Ο Βερναρδάκης θεωρεί «fake news» τα όσα λέει ο Φίλης;

Protagon Team Protagon Team 5 Δεκεμβρίου 2017, 14:01

Το ότι ακόμα και ο Χριστόφορος Βερναρδάκης ο άνθρωπος-ορχήστρα του Μαξίμου επιστρατεύτηκε να βγει να μιλήσει για τους πλειστηριασμούς δείχνει την αγωνία της κυβέρνησης απέναντι στο πολιτικό κόστος.

Και όταν βγαίνει ο υπουργός Επικρατείας με την ειδίκευση στις μετρήσεις και στην επικοινωνία, τα «εργαλεία» υποστήριξης του κυβερνητικού έργου γίνονται πιο εκλεπτισμένα, λέγε με «fake news»: «Καταγγέλλουμε όλη τη διαδικασία της απαράδεκτης δημόσιας απάτης γύρω από το θέμα των πλειστηριασμών» τόνισε ο αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου μιλώντας –πού αλλού;– στον ραδιοσταθμό του κρατικού ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Εδώ γίνεται μία σκόπιμη παρανόηση», ισχυρίστηκε ο κ. Βερναρδάκης, για να εξηγήσει παρακάτω: Το χειρότερο πράγμα, που μπορεί κανείς να επισημάνει σε αυτήν την ιστορία, είναι ότι ζούμε μία απαράδεκτη περίοδο κατασκευής ψευδών ειδήσεων, οι οποίες, αν μεν προέρχονται από ανεύθυνους παράγοντες, μπορούμε να το προσπεράσουμε, αγνοώντας το, αλλά όταν προέρχονται από σοβαρούς -υποτίθεται- παράγοντες της πολιτικής ζωής της χώρας, αυτό πρέπει να καταδικαστεί απερίφραστα. Εμφανίζονται ως περιπτώσεις πλειστηριασμών, περιπτώσεις οι οποίες δεν εντάσσονται σε αυτό το οποίο συζητάμε, δηλαδή προστασία από πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, φτωχών και λαϊκών νοικοκυριών, έως το ποσό, το οποίο προστατεύεται βάσει της επίσημης νομοθεσίας του νόμου Κατσέλη και αργότερα του νόμου Σταθάκη. Σύμφωνα με τον νόμο, που έχει ψηφιστεί, για τα πολύ φτωχά νοικοκυριά προβλέπεται, όχι μόνο το ακατάσχετο, αλλά σε περίπτωση ρύθμισης ακόμη και η καταβολή από μέρους του κράτους της δόσης, η οποία έχει συμφωνηθεί».

Υπάρχει μια λεπτομέρεια που ο κ. Βερναρδάκης μοιάζει να αγνοεί. Οτι μεταξύ των «σοβαρών υποτίθεται παραγόντων της πολιτικής ζωής της χώρας» (δικά του λόγια) μάλλον συγκαταλέγεται και ο Νίκος Φίλης, ο οποίος συνεχώς βγαίνει και προειδοποιεί για την απουσία νομικού πλαισίου που θα προστατεύει την πρώτη κατοικία. Χαρακτηριστικό είναι ότι την Τρίτη ο πρώην υπουργός Παιδείας βγήκε στον Real FM και είπε:

«Εδώ χρειάζεται μια σοβαρή, κατά τη γνώμη μου, πρωτοβουλία που θα έχει και νομοθετικό χαρακτήρα. Όχι μόνο στα λόγια. Ένα θέμα αφορά αυτό, το θέμα των funds. Ένα δεύτερο θέμα, πολύ ουσιαστικό, αφορά τη σιωπηρή συμφωνία που υπάρχει ανάμεσα στις τράπεζες και την κυβέρνηση για το να μην γίνονται πλειστηριασμοί μέχρι 300.000 ευρώ για ακίνητα. Χρειάζεται να δούμε πώς θα προχωρήσουμε σε μία νομοθετική κατοχύρωση»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...