310
Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Τύπου του Σταύρου Θεοδωράκη στο πλαίσιο της ΔΕΘ | twitter

Θεοδωράκης: «Δεν θα γίνουμε τσόντα σε λαϊκιστές και συντηρητικούς»

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2017, 14:32
Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Τύπου του Σταύρου Θεοδωράκη στο πλαίσιο της ΔΕΘ
|twitter

Θεοδωράκης: «Δεν θα γίνουμε τσόντα σε λαϊκιστές και συντηρητικούς»

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2017, 14:32

Κάλεσμα στους ανθυποψηφίους του για την ηγεσία του ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς, να ξεκαθαρίσουν τι κόμμα θέλουν και τι χώρα θέλουν, απηύθυνε κατά τη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Δεν γίνεται φτωχό κόμμα με πλούσιο αρχηγό. Ο αρχηγός πρέπει να εγγυάται με την προσωπική του περιουσία τη βιωσιμότητα του κόμματος», σημείωσε μεταξύ άλλων στην αναφορά του για τον νέο φορέα για να προσθέσει: «Στο Κίνημα που έχω στο μυαλό μου κανείς δεν είναι αιωνόβιος. Σε μερικά χρόνια εγώ θα φύγω, θα έρθει η νέα γενιά να με αμφισβητήσει».

Όπως είπε, οι αποφάσεις του νέου προοδευτικού Κινήματος θα καθορίζονται αποκλειστικά και μόνο από τα συμφέροντα του λαού. Η κυβέρνηση είναι το μέσο, δεν είναι ο σκοπός. κατά συνέπεια, τόνισε, αυτό που πρώτα θα απασχολήσει το νέο Κίνημα είναι οι λύσεις που έχει ανάγκη ο τόπος.

Κληθείς να τοποθετηθεί για το θέμα των ενδεχόμενων συνεργασιών του νέου φορέα, ο επικεφαλής του Ποταμιού απάντησε πως το σίγουρο είναι ότι δεν θα είναι τσόντα ούτε αριστερά, ούτε δεξιά, ούτε στους λαϊκιστές, ούτε στους συντηρητικούς.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε και στη δήλωση Καμίνη ότι υπήρξε ηγέτης του «ναι» στο δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015: «Εγώ», είπε, «ήμουν ο στρατιώτης του “ναι”. Εγώ και οι βουλευτές μου ήμασταν στρατιώτες του “ναι”, στρατιώτες στη μάχη για να μείνει η χώρα στην ΕΕ και να μην γυρίσει σε ένα βαλκανικό παρελθόν, και την κερδίσαμε αυτή τη μάχη» .

Ερωτηθείς εξάλλου για το θέμα των επενδύσεων, παρατήρησε χαρακτηριστικά κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσει το καραγκιοζιλίκι με τις επενδύσεις που γίνονται ή δεν γίνονται (Ελληνικό, Κέρκυρα, ανεμογεννήτριες, αεροδρόμια).  Ειδικά για το θέμα της Eldorado Gold, ο κ. Θεοδωράκης κάλεσε τον αρμόδιο υπουργό Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη να να πάρει το βάρος της απόφασης για την υπόθεση της Χαλκιδικής. «Γιατί όλες οι αποφάσεις παραπέμπονται στη διαιτησία; Τα “στα τσακίδια” είναι γραμμή του κ. Τσίπρα;», διερωτήθηκε και κάλεσε την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει αν θέλει ή όχι τη μεταλλευτική δραστηριότητα στη Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...