180
Το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού | Intimenews

Ολονύχτιο θρίλερ (και χωρίς απόφαση) στο ΚΑΣ για το Ελληνικό

Protagon Team Protagon Team 6 Σεπτεμβρίου 2017, 09:23
Το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού
|Intimenews

Ολονύχτιο θρίλερ (και χωρίς απόφαση) στο ΚΑΣ για το Ελληνικό

Protagon Team Protagon Team 6 Σεπτεμβρίου 2017, 09:23

Επειτα από μια μαραθώνια συνεδρίαση διάρκειας οκτώ ωρών, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο αποφάσισε αργά μετά τα μεσάνυχτα να διακόψει τη συνεδρίαση για το Ελληνικό λόγω παρέλευσης ώρας.

Το ΚΑΣ συζητούσε το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης και της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων όσον αφορά την επένδυση στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Η διακοπή αποφασίστηκε προκειμένου να γίνει συμπλήρωση του φακέλου της εισήγησης με ορισμένα πρόσθετα στοιχεία. Η συζήτηση του θέματος θα συνεχιστεί σε επόμενη συνεδρίαση του ΚΑΣ, αναφέρει το ΑΠΕ.

Από την πλευρά της, η «Καθημερινή» αναφέρει ότι σε περίπτωση που δεν εγκριθεί το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης και η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, κύκλοι της αγοράς εκτιμούν πως η αποκρατικοποίηση κινδυνεύει με «ξαφνικό θάνατο».

Το ΣΟΑ είναι αυτό που θα γίνει προεδρικό διάταγμα ώστε να πολεοδομηθεί η περιοχή. Αν το ΚΑΣ προτείνει την κήρυξη της έκτασης ή μέρους αυτής ως αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, αλλάζει ο τρόπος σχεδιασμού και εκτέλεσης των έργων και θα απαιτούνται δεκάδες άδειες, μελέτες και υπογραφές για το κάθε ένα οικοδόμημα.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόβλημα με την αρχαιολογική υπηρεσία ανέκυψε πέρυσι όταν τέθηκε ζήτημα να κηρυχτεί σχεδόν όλη η έκταση του αεροδρομίου σαν έκταση αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...