292
| REUTERS/Alexandria Sage

Με το κλειδί από το χέρι του Ελον Μασκ παραδόθηκαν τα πρώτα Model 3 της Tesla

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουλίου 2017, 10:29

Με το κλειδί από το χέρι του Ελον Μασκ παραδόθηκαν τα πρώτα Model 3 της Tesla

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουλίου 2017, 10:29

Με την ελπίδα ότι το μοντέλο θα γίνει η αρχή για την μαζική διάθεση ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, η Tesla παρέδωσε την Παρασκευή τα πρώτα κομμάτια του Model 3, του αυτοκινήτου που προορίζει για μαζική παραγωγή και διάδοση.

Πρώτοι τυχεροί είναι 30 εργαζόμενοι της εταιρείας.

Στην τελετή παράδοσης παρέστη ο ιδρυτής της εταιρείας Ελον Μασκ, που έφτασε μέσα σε ένα κατακόκκινο Model 3, υπό τα χειροκροτήματα εκατοντάδων υπαλλήλων της Tesla. Και βέβαια, δεν έκρυβε τον ενθουσιασμό του του αυτοκίνητο, για το οποίο είπε περήφανα ότι «προσέξαμε και την παραμικρή λεπτομέρεια».

Ο όμιλος, που κατασκευάζει επίσης τα μοντέλα S και X, εκτιμά ότι οι πρώτες παραδόσεις του νέου ηλεκτρικού αυτοκινήτου θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο. Το Model 3 έχει παρόμοια γραμμή με το S, αλλά είναι λίγο μικρότερο, πιο απλό και πιο φτηνό.

Κοστίζει 35.000 δολάρια (περίπου 30.000 ευρώ), ποσό που το κάνει ανταγωνιστικό με και προσιτό σε ένα μαζικό κοινό, αντίθετα από τα προηγούμενα, σαφώς πιο ακριβά, μοντέλα. (Το Model S κοστίζει πάνω από 100.000 δολάρια).

Εχει αυτονομία 350 χιλιομέτρων και, όπως και τα δύο προηγούμενα μοντέλα, είναι πλήρως ηλεκτρικό, με σύστημα αυτόματης οδήγησης μέσω λογισμικού.

2017-07-29T041942Z_416242090_RC17408FEF40_RTRMADP_3_TESLA-MODEL-3
Το Model 3 προορίζεται για ένα μαζικό κοινό (Tesla/Handout via REUTERS)

«Πρόκειται για ένα κρίσιμο στάδιο της αποστολής της Tesla, η οποία είναι να επιταχύνει τη μετάβαση του κόσμου μας προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», τόνισε ο όμιλος του Μασκ, που είναι ένθερμος υποστηρικτής της προστασίας του περιβάλλοντος.

Η εταιρεία υπολογίζει επίσης ότι ο ρυθμός παραγωγής θα αυξηθεί σταδιακά στα 5.000 οχήματα την εβδομάδα, μέχρι το τέλος του έτους. Ο Μασκ, σε συνέντευξη Τύπου, παραδέχτηκε ότι η παραγωγή είναι πρόκληση για την εταιρεία, αλλά αισιοδοξεί. Σημείωσε δε ότι «η ζήτηση δεν αποτελεί πρόβλημα» αφού ήδη έχουν γίνει μισό εκατομμύριο προπαραγγελίες, κυρίως από πελάτες εντός των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...