256
Το φορτηγό μέσα στο οποίο βρέθηκαν τα θύματα | REUTERS/Ray Whitehouse

Τέξας: Τραγωδία με εννέα μετανάστες νεκρούς μέσα σε φορτηγό

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουλίου 2017, 10:24
Το φορτηγό μέσα στο οποίο βρέθηκαν τα θύματα
|REUTERS/Ray Whitehouse

Τέξας: Τραγωδία με εννέα μετανάστες νεκρούς μέσα σε φορτηγό

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουλίου 2017, 10:24

Την κρυφή από την κοινή γνώμη πραγματικότητα της παράνομης διακίνησης μεταναστών προς τις ΗΠΑ έφερε στο φως με τον πλέον τραγικό τρόπο η ανακάλυψη οκτώ νεκρών στο εσωτερικό ενός φορτηγού μέσα στο οποίο στοιβάζονταν δεκάδες μετανάστες.

Μετά τη μεταφορά του σε νοσοκομείο εξέπνευσε άλλο ένα άτομο, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε εννέα.

Οι αρχές στο Τέξας, στο Σαν Αντόνιο, συνέλαβαν τον οδηγό του φορτηγού μέσα στο οποίο βρίσκονταν δεκάδες άτομα, χωρίς νερό ή κάποια προστασία από τον καύσωνα, καθώς η θερμοκρασία του περιβάλλοντος ξεπερνά τους 38 βαθμούς.

Περί τους 30 ανθρώπους χρειάστηκαν ιατρική φροντίδα στο νοσοκομείο, εκ των οποίων οι 20 ήταν σε κρίσιμη κατάσταση και οι υπόλοιποι πιο ελαφριά. Δύο από τα θύματα ήταν παιδιά, ανέφεραν οι αρχές που αργότερα διευκρίνισαν ότι οι νεκροί ήταν όλοι ενήλικοι.

Για την ώρα η ταυτότητα των θυμάτων παραμένει άγνωστη, αν και μάλλον προέρχονταν από το Μεξικό.

Οι μετανάστες που επέζησαν είχαν πάνω από 130 σφυγμούς το λεπτό και είχαν τόσο υψηλή θερμοκρασία «ώστε δεν μπορούσες να τους αγγίξεις», αναφέρουν οι αρχές που προσθέτουν ότι από τύχη και μόνο δεν βρέθηκαν νεκροί όλοι όσοι ήταν στην καρότσα του φορτηγού.

Το περιστατικό συνέβη στο Σαν Αντόνιο, το οποίο βρίσκεται γύρω στα 250 χιλιόμετρα από τα σύνορα με το Μεξικό. Οι αρχές αντιλήφθηκαν τι συνέβαινε όταν ένας άνδρας πλησίασε υπάλληλο του πολυκαταστήματος Walmart και του ζήτησε νερό.

Για τις αρχές πρόκειται –και αντιμετωπίζεται σαν τέτοιο- για περιστατικό παράνομης διακίνησης ανθρώπων. Τη Δευτέρα αναμένεται μάλιστα να οδηγηθεί ο οδηγός σε ομοσπονδιακό δικαστήριο, ενώ περισσότερες από μία κρατικές υπηρεσίες συνεργάζονται για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, αναφέρει το Reuters.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...