372
Ο Γιάννος Παπαντωνίου παραπέμπεται στην τακτική Δικαιοσύνη αν και η Βουλή απεφάνθη ότι τα αδικήματά του έχουν παραγραφεί |

Στην τακτική Δικαιοσύνη παραπέμπεται ο Παπαντωνίου

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουλίου 2017, 22:26
Ο Γιάννος Παπαντωνίου παραπέμπεται στην τακτική Δικαιοσύνη αν και η Βουλή απεφάνθη ότι τα αδικήματά του έχουν παραγραφεί |

Στην τακτική Δικαιοσύνη παραπέμπεται ο Παπαντωνίου

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουλίου 2017, 22:26

Στην τακτική Δικαιοσύνη παραπέμπεται ο Γιάννος Παπαντωνίου για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, μετά από την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής για μη άσκηση δίωξης κατά του πρώην υπουργού.

Λόγω της παραγραφής του αδικήματος, η Ολομέλεια ψήφισε «όχι» στην άσκηση δίωξης κατά του πρώην υπουργού για το αδίκημα της απιστίας. Επίσης ψήφισε «όχι» και στην άσκηση δίωξης για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, λόγω αναρμοδιότητας της Βουλής.

Έτσι η Βουλή, παραπέμπει  τον Γιάννο Παπαντωνίου στην τακτική Δικαιοσύνη για έξι υποθέσεις και τις συναφείς δικογραφίες, ώστε να ελεγχθεί ο πρώην υπουργός για το παραπάνω αδίκημα.

Στη μυστική ψηφοφορία η οποία διεξήχθη το απόγευμα της Τετάρτης, 27 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της άσκησης δίωξης κατά του πρώην υπουργού για το αδίκημα της απιστίας περί την υπηρεσία, κατά τη σύναψη εξοπλιστικών προγραμμάτων, ενώ 205 βουλευτές ψήφισαν «όχι», λόγω παραγραφής. Ένας βουλευτής ψήφισε «παρών».

Σε ό,τι αφορά το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, 32 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της άσκησης δίωξης κατά του κ. Παπαντωνίου, ενώ 202 κατά, λόγω αναρμοδιότητας της Βουλής.

Στην ψηφοφορία δεν συμμετείχε το ΚΚΕ.

Παπαντωνίου: «Ξεπέρασε τα όρια ανηθικότητας ο  Παπαγγελόπουλος»

Στηνπαρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλου στην συζήτηση στη Βουλή αναφέρθηκε στο μεταξύ ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου με ανακοίνωσή του.

«Ξεπέρασε τα όρια πολιτικής ανηθικότητας και εμπάθειας ο κ. Παπαγγελόπουλος στην σημερινή ομιλία του. Παρεμβαίνοντας απροκάλυπτα από τη θέση του υπουργού σε μια δικαστική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη, με το πρόσχημα ότι ασχολήθηκε η Βουλή, παρέθεσε μια σειρά ψευδών ισχυρισμών και χαρακτηρισμών, με ένα μοναδικό στόχο: να προκαταλάβει την κρίση της δικαιοσύνης», σημείωσε ο κ. Παπαντωνίου.

Όπως πρόσθεσε, «τα ψεύδη ή, τουλάχιστον οι αναπόδεικτοι ισχυρισμοί, είναι αναρίθμητοι. Οι καταλογισμοί των φορολογικών αρχών για δήθεν αδικαιολόγητα ποσά σε οικογενειακό καταπίστευμα στο εξωτερικό – δωρεά σε παιδιά – έχουν ακυρωθεί ήδη από τη διοικητική δικαιοσύνη και εκκρεμεί νέα κρίση σύντομα. Οι καταδίκες που επικαλείται για το πόθεν έσχες αφορούν τη μη ανανώριση από τα ελληνικά δικαστήρια ότι η κυριότητα των καταπιστευμάτων περιέρχεται από το δωρητή – την σύζυγό μου – στους δωρηθέντες. Γι’ αυτό έχω ήδη προσφύγει στο Ευρωπαικό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Ο κ. Παπαντωνίου επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι η απόκτηση των περιουσιακών του στοιχείων είναι απόλυτα δικαιολογημένη, έχει ήδη ελεγχθεί από το ΣΔΟΕ χωρίς να αναδειχτεί κανένα πρόβλημα, και καλύπτεται από εκποιήσεις άλλων ακινήτων καθώς και από δάνεια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...