336
O Κριστιάνο Ρονάλντο με κοστούμι. Παίρνει 32 εκατ. ευρώ τον χρόνο για διαφημίσεις... | Facebook/Sacoor Brothers

Πώς ο Ρονάλντο έγινε ο Μίδας των σπορ

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουνίου 2017, 19:21
O Κριστιάνο Ρονάλντο με κοστούμι. Παίρνει 32 εκατ. ευρώ τον χρόνο για διαφημίσεις...
|Facebook/Sacoor Brothers

Πώς ο Ρονάλντο έγινε ο Μίδας των σπορ

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουνίου 2017, 19:21

Εφέτος τα πήρε σχεδόν όλα. Κατέκτησε το Euro 2016, τον τίτλο του ποδοσφαιριστή της χρονιάς από τη FIFA, το πρωτάθλημα Ισπανίας και -το περασμένο Σάββατο- το Champions League κόντρα στη Γιουβέντους. Σχεδόν επόμενο ήταν λοιπόν ο Κριστιάνο Ρονάλντο να λάβει έναν ακόμη τίτλο, αυτόν του αθλητή με τα μεγαλύτερα εισοδήματα στον κόσμο, στη λίστα που δημοσιεύει το έγκυρο αμερικανικό περιοδικό Forbes.

O Πορτογάλος είχε έσοδα 82,9 εκατ. ευρώ, περισσότερα και από τον «βασιλιά» του ΝΒΑ ΛεΜπρόν Τζέιμς ο οποίος βρέθηκε στη δεύτερη θέση (76,8 εκατ. ευρώ) και από τον τρίτο Λιονέλ Μέσι (71,2 εκατ. ευρώ).

Το οικονομικό θαύμα του Πορτογάλου είναι εξηγήσιμο. Στα 32 του απολαμβάνει ένα κολοσσιαίο και με διάρκεια ως το 2018 συμβόλαιο με τη Ρεάλ Μαδρίτης που με τα μπόνους του αποφέρει περί τα 51 εκατ. ευρώ ετησίως, ενώ τα συμβόλαια χορηγιών με τη Nike, την Tag Heuer και τη φίρμα ρούχων Sacoor Brothers του προσφέρουν άλλα 32 εκατ. ευρώ.

«Ο Ρονάλντο είναι ένας πολύ μεγάλος παίκτης, έχει πολλές ικανότητες και χρόνο με το χρόνο ξεπερνά τον εαυτό του. Γι’ αυτό είναι ένας από τους καλύτερους». Αυτό δεν το είπε ένας τυχαίος. Το παραδέχτηκε ο Λιονέλ Μέσι. Ο οποίος επίσης συνεχίζει να ισορροπεί ανάμεσα στο ποδόσφαιρο και στις επιχειρηματικές δραστηριότητες. Είναι γνωστό ότι δραστηριοποιείται στον χώρο του real estate και όπως αποκάλυψε η εφημερίδα As πρόσφατα αγόρασε ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα στην περιοχή της Βαρκελώνης σε μια επένδυση που άγγιξε τα 30 εκατ. ευρώ.

Τέταρτος στη λίστα των αθλητών με τα μεγαλύτερα εισοδήματα είναι ο ελβετός τενίστας Ρότζερ Φέντερερ με 57,3 εκατ. ευρώ. Στην περίπτωσή του τα έσοδα από τις αθλητικές δραστηριότητες είναι λιγοστά (και είναι τα χρηματικά έπαθλα των τουρνουά). Τα πολλά, 51,7 εκατ. ευρώ, τα βγάζει από τους σπόνσορες, μεταξύ των οποίων η ωρολογοποιία Rolex.

Πέμπτος είναι ο εν αναμονή πρωταθλητής του ΝΒΑ Κέβιν Ντουράντ με έσοδα 53,8 εκατ. ευρώ. Γενικά το αμερικανικό πρωτάθλημα μπάσκετ είχε την τιμητική του, αριθμώντας 32 παρουσίες στη λίστα με τους 100 πλουσιότερους.

Αυτοί οι 100 αθλητές συγκέντρωσαν μέσα στους τελευταίους 12 μήνες πλούτο ύψους 3,11 δισ. δολαρίων (2,77 δισ. ευρώ)!

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...