317
Στιλάτες, όμορφες, προ πάντων αδύνατες αεροσυνοδοί της ρωσικής Aeroflot | Facebook

«Οι υπέρβαρες αεροσυνοδοί θέτουν σε κίνδυνο το πλήρωμα»!

Protagon Team Protagon Team 28 Απριλίου 2017, 07:15
Στιλάτες, όμορφες, προ πάντων αδύνατες αεροσυνοδοί της ρωσικής Aeroflot
|Facebook

«Οι υπέρβαρες αεροσυνοδοί θέτουν σε κίνδυνο το πλήρωμα»!

Protagon Team Protagon Team 28 Απριλίου 2017, 07:15

Δεν είναι εύκολο για μία εργαζόμενη να καταθέσει μήνυση κατά της εταιρείας που τη συντηρεί με έναν μισθό, ασφάλιση και πληρωμένες άδειες. Δύο αεροσυνοδοί το τόλμησαν. Κατηγόρησαν τη ρωσική Aeroflot ότι τις υποβάθμιζε διαρκώς, λόγω της εξωτερικής τους εμφάνισης. Προσπάθησαν μάλιστα να δώσουν και μία χιουμοριστική χροιά στον αγώνα τους. Συγκρότησαν την ομάδα των «Γερασμένων, Χοντρών και Ασχημων». Πού να φαντάζονταν με ποιο επιχείρημα θα κέρδιζε τελικά και τις δύο υποθέσεις η εταιρεία!

«Οι υπέρβαρες αεροσυνοδοί θέτουν σε κίνδυνο τους επιβαίνοντες σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης»! Ακριβώς αυτό υποστήριξαν οι δικηγόροι της εταιρείας κατά τη διάρκεια της δίκης. Και αυτό επανέλαβαν, χωρίς καμία αναστολή, ενώπιον δημοσιογράφων, δύο εκπρόσωποι της εταιρείας σε συνέντευξη Τύπου την περασμένη Δευτέρα.

aero2
Δύο λεπτόκορμες αεροσυνοδοί της Aeroflot  _αλλά σε διαφημιστικό σποτ (Facebook)

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους, οι δικηγόροι της Aeroflot, η οποία είναι μία από τις παλαιότερες αεροπορικές εταιρείες, υποστήριξαν ότι «σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης θα ήταν πιο δύσκολο για μία πιο παχουλή αεροσυνοδό να περάσει δίπλα από έναν επιβάτη, στον διάδρομο που αεροσκάφους και να εκπληρώσει τα καθήκοντά της».

Παραδέχθηκαν, βέβαια, ότι υπάρχει άλλος ένας λόγος πίσω από τις επιλογές της εταιρείας: οι επιβάτες προτιμούν λεπτές κι ελκυστικές αεροσυνοδούς. Και τόνισαν ότι το προσωπικό πρέπει να καταβάλλει προσπάθειες ώστε να συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις των επιβατών.

Φαίνεται ότι σύμφωνα με τις καταγγελίες των δύο γυναικών, όλες οι αεροσυνοδοί ζυγίζονταν ανά διαστήματα στην εταιρεία. Και όσες ξεπερνούσαν το μέγεθος 16 UK (βρετανικό μέγεθος ρούχων) αποκλείονταν από διεθνείς πτήσεις.

Οι εκπρόσωποι ξέχασαν μάλλον ότι στο παρελθόν η εταιρεία είχε δεσμευτεί ότι δεν θα κάνει διακρίσεις με βάση την ηλικία, το φύλο ή την εμφάνιση, στη στελέχωση προσωπικού. Μάλιστα ένας εξ αυτών τόνισε ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο να χάσουν κιλά οι αεροσυνοδοί. Ενας από αυτούς τόνισε ότι και ο ίδιος πρόσφατα έχασε 20 κιλά. «Απλώς βελτίωσα τις διατροφικές που συνήθειες και έχασα βάρος», είπε. «Δεν καταλαβαίνω γιατί το αίτημα αυτό είναι μη ρεαλιστικό».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...