343
O,τι απέμεινε από το δυστύχημα στον Εύοσμο | INTIMENEWS/Villa Costa

Πόσο άλλο αίμα στην άσφαλτο; Τέσσερις νέοι νεκροί στον Εύοσμο – 17χρονος ο οδηγός!

Protagon Team Protagon Team 28 Μαρτίου 2017, 11:31
O,τι απέμεινε από το δυστύχημα στον Εύοσμο
|INTIMENEWS/Villa Costa

Πόσο άλλο αίμα στην άσφαλτο; Τέσσερις νέοι νεκροί στον Εύοσμο – 17χρονος ο οδηγός!

Protagon Team Protagon Team 28 Μαρτίου 2017, 11:31

Ενας μόνο μήνας. Τόσος χρόνος πέρασε από το φρικτό τροχαίο με την Porsche στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας όπου έχασαν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι. Υποτίθεται ότι το σοκ θα μας έκανε να προσέχουμε περισσότερο, να οδηγούμε πιο συνετά. Υποτίθεται…

Τα ξημερώματα της Τρίτης στην περιοχή του Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη σημειώθηκε ένα νέο τροχαίο δυστύχημα: τέσσερις νεκροί ένας τραυματίας.

Το πολύνεκρο τροχαίο σημειώθηκε γύρω στις 3.30 τα ξημερώματα, όταν ΙΧ αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν πέντε νεαροί -υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες- εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε σε τσιμεντένιο τοιχίο και στη συνέχεια έπεσε πάνω σε περίφραξη, στη συμβολή των οδών Αναγεννήσεως και προέκτασης Σμύρνης, πάνω από την περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στις Αρχές και στο σημείο κλήθηκαν πυροσβεστικά οχήματα, ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και περιπολικά της Τροχαίας. Από τα συντρίμμια του μοιραίου αυτοκινήτου ανασύρθηκαν νεκρά τέσσερα άτομα, ενώ ένα πέμπτο απεγκλωβίστηκε και μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, νεκροί είναι ο 17χρονος οδηγός του αυτοκινήτου, ένας ακόμη 19χρονος, όπως επίσης δύο νεαρής ηλικίας άτομα, ενώ ο τραυματίας είναι 17 ετών.

Το νέο δυστύχημα επαναφέρει με τραγικό τρόπο το πώς ένα κομμάτι της Ελλάδας χάνεται στην άσφαλτο. Αλλα αυτή τη φορά δεν υπάρχουν πλάνα από το τροχαίο και έτσι δεν έπαιξε τόσο στην τηλεόραση και στο Internet.

Στη Βουλή πάντως, οι βουλευτές κράτησαν ενός λεπτού σιγή. Ο προεδρεύων του Σώματος Νικήτας Κακλαμάνης ζήτησε να θεσμοθετηθεί υποχρεωτικό μάθημα οδικής αγωγής στα σχολείο. «Είχαμε πάλι ένα τραγικό δυστύχημα με νέα παιδιά. Νομίζω ότι πρέπει να αρχίσει μία συζήτηση για να θεσμοθετηθεί η υποχρεωτικότητα του μαθήματος της οδικής ασφάλειας αν όχι από το δημοτικό σίγουρα από το gυμνάσιο».

Πρωτοβουλίες του υπουργείου Παιδείας στο θέμα του μαθήματος οδικής ασφάλειας προανήγγειλε ο αρμόδιος υπουργός Κωνσταντίνος Γαβρόγλου. «Είναι πράγματι τραγικό το περιστατικό. Ήδη στο Δημοτικό και στην Α’ Γυμνασίου υπάρχουν τέτοια μαθήματα στο πλαίσιο της ευέλικτης ζώνης κι άλλων δραστηριοτήτων» τόνισε, για να συμπληρώσει. «Ετοιμαζόμαστε εδώ και καιρό για μία πολύ συστηματική εκπαίδευση των παιδιών στα θέματα της οδικής αγωγής και υπάρχουν άνθρωποι στην κοινωνία που έχουν γνώση και θα κάνουμε κ μια κοινή συνεδρίαση στην αρμόδια Επιτροπής Οδικής ασφάλειας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...