633
Ο Κώστας Μπαργιώτας στη Βουλή, εκπροσωπώντας το Ποτάμι. Για πόσο ακόμη; | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Φεύγει και ο Μπαργιώτας από το Ποτάμι;

Protagon Team Protagon Team 23 Ιανουαρίου 2017, 08:59
Ο Κώστας Μπαργιώτας στη Βουλή, εκπροσωπώντας το Ποτάμι. Για πόσο ακόμη; | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Φεύγει και ο Μπαργιώτας από το Ποτάμι;

Protagon Team Protagon Team 23 Ιανουαρίου 2017, 08:59

Οι ζυμώσεις στην Κεντροαριστερά και το άνοιγμα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προς κάθε (κεντροαριστερό) ενδιαφερόμενο όχι μόνο δεν κόπασαν μετά την προσχώρηση του Γιώργου Παπανδρέου και του πρώην «ποταμίσιου» Ιλχάν Αχμέτ στο σχήμα, αλλά φαίνεται πως εντείνονται. Ενδεικτικό το ρεπορτάζ του «Μικροπολιτικού» στα δευτεριάτικα «Νέα» που θέλει και τον Κώστα Μπαργιώτα του Ποταμιού να βρίσκεται με το ένα πόδι έξω από το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη και με το άλλο προς τη Δημοκρατική Συμπαράταξη της Φώφης Γεννηματά.

Σύμφωνα με τη γραμμή ανάλυσης του «Μικροπολιτικού» ο βουλευτής Λάρισας του Ποταμιού έστειλε το μήνυμα μέσα από μια συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το Σάββατο. Γράφει χαρακτηριστικά η στήλη των «Νέων»:

«Αν αναρωτιέστε ποιος είναι ο επόμενος που βρίσκεται με το ένα πόδι έξω από Το Ποτάμι, ίσως σας έχω μια ένδειξη. Διάβασα τη συνέντευξη στο ΑΠΕ του ποταμικού βουλευτή Λάρισας Κώστα Μπαργιώτα το Σάββατο και σας παραθέτω μια σειρά από αποσπάσματα για να καταλάβετε.

» “Η παγίωση ενός μικρού πολιτικού σχήματος που θα κινείται από εκλογές σε εκλογές μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα στην πολιτική ζωή της χώρας” είπε.

» “Βασικός παράγοντας τόσο για τη δημοσκοπική καθίζηση του Ποταμιού όσο και για τις απώλειες μελών, στελεχών και βουλευτών υπήρξε η αμφιθυμία η οποία χαρακτήριζε, και ακόμη χαρακτηρίζει, τη στάση του τόσο στο μείζον ζήτημα της σύγκλισης με τα κόμματα και τις κινήσεις του ευρύτερου χώρου όσο και στο θέμα της αποσαφήνισης των στρατηγικών του επιλογών”.

» Και για όποιον το θέλει και πιο λιανά προσέθεσε και το συμπέρασμά του. Ποιο είναι αυτό; “Δεν μπορεί να ευοδωθεί καμιά ενωτική προσπάθεια χωρίς τη συνεργασία και τη σύγκλιση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με Το Ποτάμι και τις υπόλοιπες δυνάμεις του χώρου” και “το οργανωτικό σχήμα της ΔΗΣΥ, παρά τις αδυναμίες, μπορεί να αποτελέσει μια βιώσιμη ενδιάμεση λύση στον δρόμο για τη δημιουργία ενός ενιαίου πολιτικού φορέα”».

«Ο πολιτικός βάλτος της Κεντροαριστεράς»

Τη Δευτέρα, μιλώντας, στον «Αθήνα 9,84», ο κ. Μπαργιώτας επέμεινε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη προσφέρει μια λύση, ωστόσο δήλωσε ότι εξακολουθεί να είναι στο Ποτάμι:

«Πρέπει να επηρεάσουμε τα πράγματα για την δημιουργία ενός καινούργιου και μεγάλου χώρου που θα υπερβεί τους υφισταμένους. Έτσι όπως διαμορφώνεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη, μπορεί κανείς να συμμετάσχει, να πει την άποψή του και να μπει σε μία συζήτηση. Είμαι στο Ποτάμι, εξακολουθώ να είμαι στο Ποτάμι, εξακολουθώ να ελπίζω ότι ως συλλογικότητα στο Ποτάμι μπορούμε να προσφέρουμε περισσότερα από ότι ο καθένας μόνος του, όμως η ακινησία δεν είναι λύση», σημείωσε. Νωρίτερα δε είχε πει «τo Ποτάμι δυσκολεύεται να πάρει αποφάσεις, να διαλέξει κατεύθυνση. Αισθάνομαι ότι βρισκόμαστε σε πολιτικό βάλτο όλος ο χώρος της Κεντροαριστεράς»…

Υπενθυμίζεται ότι Το Ποτάμι, βρίσκεται σε συνομιλίες για συνεργασία με την πολιτική κίνηση της Αννας Διαμαντοπούλου, του Γιάννη Ραγκούσης και του Γιώργου Φλωρίδης.

Και αξίζει επίσης να υπενθυμιστεί ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη αριθμεί πλέον 18 βουλευτές, όσους και η Χρυσή Αυγή. Και με έναν ακόμη, θα γίνει αυτή τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη προσπερνώντας την νεοναζιστική οργάνωση.

Θεοδωράκης: «Ωρα τους καλή»

Ο κ. Θεοδωράκης πάντως, σε τηλεοπτική του παρουσία στον ΣΚΑΪ, το πρωί της Δευτέρας, και σχολιάζοντας τις αποχωρήσεις από την ΚΟ του Ποταμιού (όχι πάντως συγκεκριμένα την περίπτωση του κ. Μπαργιώτα) είπε «ώρα τους καλή». «Οσοι έχουν αποχωρήσει δεν έχουν εκφράσει καμία πολιτική διαφωνία για κανένα θέμα, αλλά φεύγουν γιατί θεωρούν ότι στα άλλα κόμματα μπορούν να έχουν ένα ευκολότερο μέλλον. Εάν κάποιοι νιώθουν ανήσυχοι για το μέλλον τους, ώρα τους καλή», είπε χαρακτηριστικά ο επικαφαλής του Ποταμιού.

Ως προς την Κεντροαριστερά δε, ο κ. Θεοδωράκης επέμεινε στην άποψή του για εκλογή της ηγεσίας του νέου χώρου του Κέντρου, όχι από συνέδριο (κάτι στο οποίο επιμένει η κυρία Γεννηματά) αλλά σε εκλογή από τη βάση. Εφερε δε ως παράδειγμα τις εκλογές για το χρίσμα των Σοσιαλιστών στη Γαλλία: «Στη Γαλλία οι σοσιαλιστές δεν φοβούνται τις κάλπες. Η ηγεσία βγαίνει από την κοινωνία και όχι από συνέδρια και παζάρια κομματικών μηχανισμών» σημείωσε και με μήνυμά του στο twitter.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...