319
Κωστής Χατζηδάκης και Ντόρα Μπακογιάννη | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Χατζηδάκης & Ντόρα προβλέπουν «ηρωική έξοδο» Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 30 Δεκεμβρίου 2016, 13:04
Κωστής Χατζηδάκης και Ντόρα Μπακογιάννη
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Χατζηδάκης & Ντόρα προβλέπουν «ηρωική έξοδο» Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 30 Δεκεμβρίου 2016, 13:04

Τι θα είναι το 2017; «Ετος πολιτικής αλλαγής» λέει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κώστας Χατζηδάκης. Ετος «ηρωικής εξόδου» του Αλέξη Τσίπρα, προβλέπει η τομεάρχης Ανάπτυξης της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη. Δύο διαφορετικές συνεντεύξεις, δύο υψηλόβαθμων στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα.

«Ο Πρωθυπουργός κάνει συνέχεια περιοδείες, εγκαινιάζουν τα έργα που κάναμε εμείς οι “τρισκατάρατοι”, δίνουν νέες υποσχέσεις, έχουν φορέσει ξανά τη φουστανέλα εναντίον του ΔΝΤ και του Σόιμπλε» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή στην εφημερίδα «Αγορά»,προσθέτοντας πως αν η κυβέρνηση μείνει ακόμα έξι μήνες με έναν χρόνο θα κινδυνεύει να εξαυλωθεί εκλογικα. «Το 2017 θα είναι έτος πολιτικής αλλαγής. Ο κ. Τσίπρας θα αναγκαστεί να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές για να διαχειριστεί την ήττα του. Ακόμα και αν η ΝΔ παρακαλούσε τον ΣΥΡΙΖΑ να παραμείνει στην κυβέρνηση, το αδιέξοδο της κυβέρνησης είναι τέτοιο που η χώρα θα οδηγηθεί σύντομα σε εκλογές» συμπλήρωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Από την πλευρά της, η κυρία Μπακογιάννη, σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» τόνισε πως «η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο εξόδου από την κρίση», για να υποστηρίξει πως είναι επιβεβλημένη η πολιτική αλλαγή για να βγει η χώρα από την κρίση.

Και η βουλευτής της ΝΔ εκτιμά πως η νέα χρονιά θα φέρει πολιτικές εξελίξεις, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλη την Ευρώπη, οι οποίες και θα καθορίσουν την πορεία μας τα επόμενα χρόνια. «Η ΝΔ πιστεύει ότι επιβάλλεται να υπάρξει άμεσα πολιτική αλλαγή για να μπορέσουμε να βγούμε από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης», ανέφερε προβλέποντας πως ο κ. Τσίπρας τελικά θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. «Η κατάσταση των Ελλήνων θα επιδεινώνεται και η πραγματική οικονομία θα βυθίζεται όλο και περισσότερο λόγω της ανικανότητας της κυβέρνησης γι’ αυτό, όπως ισχυρίζεται, ο Πρωθυπουργός προετοιμάζει ηρωική έξοδο», είπε, κατηγορώντας παράλληλα τον ΣΥΡΙΖΑ πως ελλείψει πολιτικού αφηγήματος και σε αντίθεση με τη ΝΔ επενδύει στον διχασμό, σε μία ύστατη προσπάθεια συσπείρωσης της βάσης του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...