613
To γέλιο του κτήνους. Ο Σατόσι Ουεμάτσου χαμογελά καθώς οδηγείται στον εισαγγελέα | Reuters

Εσφαξε 19 ανάπηρους για να «γλιτώσει» τον κόσμο από αυτούς!

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουλίου 2016, 09:58
To γέλιο του κτήνους. Ο Σατόσι Ουεμάτσου χαμογελά καθώς οδηγείται στον εισαγγελέα
|Reuters

Εσφαξε 19 ανάπηρους για να «γλιτώσει» τον κόσμο από αυτούς!

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουλίου 2016, 09:58

Κάτι δεν πάει καλά σε αυτόν τον κόσμο. Η λογική του Καιάδα, στην πιο φρικτή ερμηνεία της, όπλισε καθώς φαίνεται το χέρι ενός νεαρού Ιάπωνα. Εισέβαλε σε ένα κέντρο περίθαλψης για άτομα με αναπηρίες στην Σαγκαμιχάρα, 40 χλμ. νοτιοδυτικά του Τόκιο, και έσφαξε 19 άτομα ενώ τραυμάτισε άλλα 24.

«Θέλω να απαλλάξω τον κόσμο αυτό από τους ανάπηρους», είπε ο Σατόσι Ουεμάτσου στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν, σύμφωνα με την εφημερίδα Asahi Shimbun. Είναι μερικές φορές που η δικαιολογία του εγκλήματος είναι πιο φρικτή και από το ίδιο το έγκλημα…

Ο 26χρονος τράβηξε την προσοχή των Αρχών τον Φεβρουάριο, όταν δήλωσε ότι θα μπορούσε να «εξαλείψει» 470 ανάπηρους ανθρώπους. Το τηλεοπτικό δίκτυο NTV παρουσίασε μια επιστολή που είχε στείλει στον πρόεδρο της ιαπωνικής Βουλής τότε, ζητώντας τη νομιμοποίηση της ευθανασίας. «Στόχος μου είναι ένας κόσμος στον οποίο σε περιπτώσεις που είναι δύσκολο σε ανάπηρους ανθρώπους να ζήσουν στο σπίτι τους και να είναι κοινωνικά δραστήριοι, να μπορούν να τερματίσουν τη ζωή τους με τη συναίνεση των γιατρών τους». έγραφε ο Σατόσι Ουεμάτσου, τα μάτια του οποίου είχαν δει προφανώς πολλά κατά τη διάρκεια της εγρασίας του στο κέντρο περίθαλψης αυτής της ήσυχης πόλης στην περιφέρεια Καναγκάγουα.

Στις 19 του περασμένου Φεβρουαρίου αποφασίστηκε ο εγκλεισμός του σε ψυχιατρική κλινική, καθώς εκφράζονταν φόβοι ότι θα έβλαπτε άλλους, σύμφωνα με αξιωματούχο της πόλης Σαγκαμιχάρα. Από τις εξετάσεις του διαπιστώθηκε ότι έκανε χρήση μαριχουάνας και έπασχε από παράνοια, όπως μετέδωσε το δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι NHK. Μόλις 12 ημέρες αργότερα, στις 2 Μαρτίου, οι γιατροί έκριναν ότι η κατάστασή του είχε βελτιωθεί τόσο, ώστε να του δώσουν εξιτήριο.

Police officers and rescue workers are seen in a facility for the disabled, where at least 19 people were killed and as many as 20 wounded by a knife-wielding man, in Sagamihara, Kanagawa prefecture, Japan, in this photo taken by Kyodo July 26, 2016. Mandatory credit Kyodo/via REUTERS
Τα θύματα ήταν ηλικίας από 19 έως 70 ετών – εννέα από αυτούς άνδρες και δέκα γυναίκες (REUTERS)

H Ιαπωνία βρίσκεται σε κατάσταση σοκ. Είναι η μεγαλύτερη μαζική δολοφονία εδώ και δεκαετίες. Και τα θύματα ήταν ανυπεράσπιστα άτομα. Ο δράστης, ένας 26χρονος που στο παρελθόν είχε δουλέψει στο κέντρο περίθαλψης, εισέβαλε στο κτίριο και μαχαίρωσε τους αναπήρους ενώ εκείνοι είχαν ήδη πέσει για ύπνο, ανέφερε ο Γιοσιχάιντε Σούγκα, γραμματέας της κυβέρνησης, καθώς η χώρα του Ανατέλοντος Ηλίου προσπαθεί να καταλάβει τα κίνητρα πίσω από αυτήν την αποτρόπαια πράξη.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, τα θύματα ήταν ηλικίας από 19 έως 70 ετών. Εννέα από τους νεκρούς ήταν άνδρες και δέκα γυναίκες. Από τους τραυματίες, οι 20 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Ο Ουεμάτσου κουβαλούσε μαζί του ένα σακίδιο με πολλά μαχαίρια. Οταν η αστυνομία έσπευσε στο σημείο του εγκλήματος, εκείνος άφησε στο έδαφος το σακίδιο και παραδόθηκε.

2016-07-26T061226Z_13734722_S1AETRTCPUAA_RTRMADP_3_JAPAN-ATTACK (1)
Μια προσευχή για τα θύματα. Ο Γιούτζι Κουρόιβα, διοικητής της περιφέρειας Καναγκάουα, έξω από τον τόπο του φρικτού εγκλήματος (Reuters)

Ο τελευταίος φόνος που είχε καταφραφεί στην Σαγκαμιχάρα ήταν πριν από 10 χρόνια. Και μια τέτοια μαζική δολοφονία έχει να συμβεί από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Εγκλήματα τέτοιας κλίμακας είναι εξαιρετικά σπάνια στην Ιαπωνία, που υπερηφανεύεται για τους αυστηρούς και ιδιαίτερα αποτελεσματικούς νόμους κατά της κατοχής πυροβόλων όπλων. Τώρα όμως ήδη ακούγονται φωνές και για περιορισμούς στην κατοχή μαχαιριών και σπαθιών – ένα όπλο που απηχεί την ιαπωνική παράδοση.

Το 2001 οκτώ παιδιά είχαν μαχαιρωθεί μέχρι θανάτου στο σχολείο τους στο Οσάκα από έναν πρώην επιστάτη. Επτά άνθρωποι είχαν σκοτωθεί το 2008 στην Ακιχαμπάρα του Τόκιο όταν ένας άνδρας τους είχε παρασύρει με το φορτηγό του και έπειτα τους μαχαίρωσε. Αλλά είναι η πρώτη φορά που τα θύματα είναι τόσα πολλά. Και υπάρχει μια τέτοια δικαιολογία για το έγκλημα…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...