883
Το πρωθυπουργικό ζεύγος στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε ο πρόεδρος της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα. Ηταν η φωτογραφία του Σαββατοκύριακου | INTIMENEWS/ΓτΠ Andrea Bonetti

Τρελό weekend #1

Ματίνα Δελή Ματίνα Δελή 27 Μαρτίου 2017, 09:05
Το πρωθυπουργικό ζεύγος στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε ο πρόεδρος της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα. Ηταν η φωτογραφία του Σαββατοκύριακου
|INTIMENEWS/ΓτΠ Andrea Bonetti

Τρελό weekend #1

Ματίνα Δελή Ματίνα Δελή 27 Μαρτίου 2017, 09:05

1. Η εμφάνιση της Μπέτυς Μπαζιάνα στο πλευρό του Πρωθυπουργού στη Ρώμη στην πανηγυρική Σύνοδο Κορυφής για τα 60 χρόνια της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Αυτή τη φορά η Μπέτυ δεν φόρεσε έξωμο τιραντάκι –όπως είχε συμβεί σε εκείνο το ταξίδι στο Πεκίνο– αλλά ένα deux pieces φόρεμα λευκό σαν περιστέρι (περιστέρι, Περιστέρα, φτηνό το ξέρω).

TAqzj9p2
Ιούλιος 2016, Πεκίνο. Μάρτιος 2017, Ρώμη. Η σύντροφος του Πρωθυπουργού έχει καταλάβει τι εννοούσε η Κοκό Σανέλ όταν έλεγε το περίφημο: «Αν ντυθείτε άκομψα, θα θυμούνται το ρούχο. Αν ντυθείτε άψογα θα θυμούνται εσάς»

Γενικά η παρουσία της συντρόφου του Αλέξη Τσίπρα στη Ρώμη για τους εορτασμούς των 60 χρόνων της Ευρωπαϊκής Ενωσης συζητήθηκε. Για όλους τους καλούς λόγους. Δεν είναι λίγο να εμφανίζεσαι στο Βατικανό, να μιλάς με καρδινάλιους και να είσαι στον ίδιο χώρο με τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, τον ίδιο τον πάπα, και να είσαι μια κοπέλα που δεν έχει παντρευτεί αλλά έχει υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης με τον σύντροφό της.

2. Ο Νίκος Φίλης Σάββατο βράδυ στο γήπεδο. Οχι οποιοδήποτε γήπεδο αλλά το Χέιζελ, το «Ρουά Μποντουέν» όπου η Εθνική Ελλάδος έφερε ισοπαλία με το πανίσχυρο Βέλγιο. Σε σύγκριση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο τον λες και λαγοπόδαρο τον πρώην υπουργό Παιδείας.

filisbrussels
Ο Νίκος Φίλης τσεκάρει το κινητό του στις Βρυξέλλες. Είδε την Εθνική να φέρνει 1-1 (INTIMENEWS)

3. Ο Νίκος Καρβέλας πετάει την τσίχλα του σε παίκτρια του σόου ταλέντων «Star Academy» που μεταδίδει το κανάλι «E». Κάποιοι λένε ότι είναι και αυτός ένας τρόπος να ανεβάσεις την τηλεθέαση μια πανάκριβης εκπομπής που δεν τραβάει. Είναι;

[στο 3.50′ ο Καρβέλας τσιχλοβόλος]

Βέβαια ο συγκεκριμένος είχε γράψει και το «Αγάπη (η τσίχλα»). Τραγουδάρα, ειδικά εκεί που λέει:

«Φεύγεις και σε ρωτάω/
μόνος μου πού θα πάω.
Φεύγεις μέσα στη νύχτα/
Μ’ έφτυσες σαν να ’μουν τσίχλα»

4. Η στιγμή που ένα παιδί συναντά τον ήρωά του. Ή ο Πάνος Καμμένος τον Ντόναλντ Τραμπ, τα μπερδεύω αυτά τα δύο.

kammenossstrump
Καμμένος και Τραμπ. Επιτέλους συναντήθηκαν! (via twitter)

Ασφαλώς δεν είναι η πρώτη φορά που ο υπουργός Εθνικής Αμυνας συναντάει έναν πλανητάρχη. Είχε συναντήσει δύο φορές στο πρόσφατο παρελθόν τον Μπαράκ Ομπάμα. Αλλά όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες δεν έδειξε ποτέ τον ίδιο ενθουσιασμό που έδειξε με τον Ντόναλντ.

5. Η στιγμή που το παιδί κλοτσάει μέσα σου. Ο Γιάννης Μπουτάρης θαρρείς και είναι πεντάχρονο βγάζει τη γλώσσα του, όταν φωτογραφίζεται στην παρέλαση. Πάλι καλά που δεν έκανε και κερατάκια στη Βούλα Πατουλίδου και στην Καλυψώ Γούλα που ποζάρουν μαζί του.

butaris.25.3.708
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης σε παιδικό πάρτι. Τι; όχι;

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης πάντως, έπειτα σοβαρεύτηκε. Και είπε ότι πρέπει να καταργηθεί η παρέλαση της 25ης Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη, από τη στιγμή που η μεγάλη η στρατιωτική γίνεται στην Αθήνα. «Επέτειος εθνική, σημαντική, ωραία μέρα, αλλά κατά την άποψη μου πρέπει να καταργηθεί αυτή η παρέλαση. Να μείνουν μόνο τα στρατιωτικά τμήματα-αντιπροσωπευτικά, γιατί η μεγάλη γίνεται στην Αθήνα, και αντί να έχουμε έναν συρφετό διαφόρων συλλόγων, που δεν είναι και το πιο ωραίο θέαμα ο τρόπος που περπατάνε, να κάνουν ένα πανηγύρι σε όλη τη νέα παραλία, να στήσουν χορευτικά, να έχει μουσική, να έχει τραγούδια και να γιορτάζουμε πραγματικά την απελευθέρωση. Αυτό το πράγμα δεν είναι αξιοπρεπές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης. Δεν έχει κι άδικο.

6. Μια πολύ όμορφη παρουσία στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης. Και δεν μιλάω για τον στρατονόμο.

207918 (1)

7. H στιγμή που ο Γιώργος Πατούλης συναντά τον Τζάστιν Τριντό. Ο γοητευτικός πρωθυπουργός του Καναδά παρέστη στις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στο Mόντρεαλ του Κεμπέκ. Στο πλευρό του βρέθηκε ο πρόεδρος του ΙΣΑ και της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος ο οποίος ανήρτησε τη σχετική φωτό στο Instagram.

17547035_197188247443488_2426993491827183592_o

8. Ο Ανθιμος καλωσορίζει τον Νίκο Μιχαλολιάκο και τη σύζυγό του στο γραφείο του. Ο Αγιος Θεσσαλονίκης προφανώς ξέχασε ότι ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής τον αποκαλούσε προ ετών «σκατ..ρη». Ή ότι ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει τον υπόδικο αρχηγό της οργάνωσης «επικίνδυνο για την ελληνική κοινωνία». Ισως βέβαια ο κίνδυνος να είναι το μεσαίο όνομα του Μητροπολίτη, να έχει τη βοήθεια της Παναγιάς και να μην φοβάται να αντικρίσει κατάματα το τέρας. Ισως πάλι να θέλει κάθε βοήθεια -ακόμα και του τέρατος- για να μη ανεγερθεί τέμενος στην Αθήνα.

782c80926cbafbbb7cc326a0cee1c37f

9. Η Ραχήλ Μακρή μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει – στη θέση της στο Δημόσιο. Το Σάββατο, από το Μελιδόνι, στο Ρέθυμνο της Κρήτης, η πρώην βουλευτής (εκλεγμένη με τον ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο του 2015) ανακοίνωσε τη δημιουργία του πολιτικού φορέα «Μέτωπο Νίκης». Προς το παρόν στο «Μέτωπο» μετρήσαμε 10 άτομα (μαζί με τη Ραχήλ), αλλά δεν πειράζει. Ολα τα ταξίδια ξεκινούν με ένα πρώτο βήμα.

melidoni-raxil-makri-metopo-nikis-rethymno-1
Τη θυμάστε στα κάγκελα της ΕΡΤ; Τώρα κηρύσσει νέο αγώνα.

Α! Η κυρία Μακρή είπε ότι καλεί σε συστράτευση «τις υγιείς δυνάμεις του τόπου που δεν είναι προσκολλημένες στον παλαιοκομματισμό». Και κάποιοι του Μυλοποτάμου της αφιέρωσαν μια μαντινάδα:

«Αϊτό το λένε το πουλί/
απού πετάει στα ύψη,
κι έχει ασκαγιές στο μπέτη του/
μα ντρέπεται να σκύψει»

Αν στη Γαλλία όλα τελειώνουν με ένα τραγούδι, στην Ελλάδα όλα τελειώνουν με μια μαντινάδα. Και ένα ακόμη κόμμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...