424
| mementomori-stock.deviantart.com

IEK Συζύγων, Συζυγοσχολή

Στάθης Παχίδης Στάθης Παχίδης 12 Σεπτεμβρίου 2016, 07:59

IEK Συζύγων, Συζυγοσχολή

Στάθης Παχίδης Στάθης Παχίδης 12 Σεπτεμβρίου 2016, 07:59

Με δεδομένο πως βιώνουμε κάθε Σεπτέμβρη ορυμαγδό διαφημίσεων για κάθε είδους ΙΕΚ με ποικίλες επαγγελματικές κατευθύνσεις, σκέφτομαι και προτείνω προς όποιον υγιώς σκεπτόμενο επιχειρηματία της εκπαίδευσης τη δημιουργία ενός ΙΕΚ συζύγων, μιας συζυγοσχολής δηλαδή, που σίγουρα θα σκίσει από εγγραφές, προσέλευση και συμμετοχή. Ουδείς έως τώρα διδάσκει το συζυγιλίκιον ή και το συντροφιλίκιον και ιδού μια πρώτη καταγραφή μαθημάτων και τομέων εκπαίδευσης (Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών μόνο σ’ όποιον ρίξει προκαταβολή εεεε…)

Ψυχολογία: Απεξάρτηση από τους γονείς (Δεν ειν’ ο μπαμπάς μου ο σύζυγος ή δεν ειν’ η μαμά μου η σύζυγος). Savoire vivre χωρίς κράνος σε πεθερικά. Συμπεριφορά σε αντιπαθείς φίλες, φίλους συζύγου. Η ταξιθεσία στις ντουλάπες δεν είναι το νόημα της ζωής. Το σύνδρομο του ποιος κρατά το τηλεκοντρόλ. Ο ψυχοθεραπευτικός ρόλος των νυχούδων (Ξεσπά σε nails spa).

Οικονομία: Κοινός λογαριασμός ή δια δύο τα έξοδα; Η χρήση καρτών από γυναικεία χέρια ειδικά σε περίοδο εκπτώσεων. Πού πέφτει το σούπερ μάρκετ και πότε έχει λαϊκή (μόνο για άνδρες). Κομμωτήριο και πολυκατάστημα καλλυντικών πάνω από δίωρο (παρενέργειες)Λούσα, βούρτσα και χορός; Το λεωφορείο δεν είναι ντροπή. Γιατί δεν είμαι ο Μπομπ ο μάστορας (ή και οι τεχνίτες κάπως πρέπει να ζήσουν).

Υγιεινή: Το ουρείν εντός λεκάνης (πρακτική εξάσκηση). Αντιμετώπιση πρωινού βιολογικού πολέμου με λακ. Κατέβασμα σκουπιδιών και άλλα extreme sports-Αθόρυβο κλείσιμο καλύμματος τουαλέτας. Διαφορά καλαθιού απλύτων από καρέκλες ή πάτωμα. Το Overlay δεν είναι σαμπουάν (μόνο γι’ άνδρες-πλήρης κατάλογος χρήσης καθαριστικών). Χαρτί τουαλέτας στη θήκη του ή πάνω στο καζανάκι; Πλύσιμο πιάτων και πεπτική λειτουργία (kitchen dancing).

Κοινωνιολογία: Η επιρροή της ανελλιπούς παρακολούθησης του τουρκικού σίριαλ «Καρασεβντά». Τι είναι οφ σάιντ (μόνο για γυναίκες και για γαύρους). Θεωρία αντεπιχειρημάτων στο μείζον «Δεν πρόσεξες που άλλαξα χτένισμα…» Γυναικείο οδήγηση και κοινωνική προστασία από μπινελίκια- Σχολιασμός γυναικείου παρκαρίσματος-Ανάσκελο Bulling (κρεβατομουρμούρα). Έρευνα κινητού και inbox (προαιρετικό: σπάσιμο κωδικών Facebook).

Σεξολογία: Σιγατογκομενισμός (Θεωρία και ανάλυση επί του «σιγά τον γκόμενο ή την γκόμενα+ όποιο όνομα θαύμασε το έτερον ήμισυ). Όχι πια πονοκέφαλος, μόνο φίλοι. Η Κρίση ως πρόσχημα στυτικής ανεπάρκειας. Δεν ειν’ αυτό που νομίζεις και νέες τεχνολογίες. Συνοριοθέτηση και νάρκες σε κλίνη 1,60Χ2,10. Γιατί δε με θες, κυρά μου, επειδή είμαι ψαράς; (όρα Γ. Μητσάκης). Ωχχχ, πάλι αυτή (ή αυτός);

Oπως προκύπτει από την ενδεικτική απλώς παράθεση των τομέων του γνωστικού αντικειμένου της συζυγοσχολής όχι μόνον θα υπάρξει εμπορική επιτυχία  αλλά μεγάλη θα είναι και η κοινωνική προσφορά του εγχειρήματος, μια και θα αντιμετωπίσει ακανθώδη ζητήματα της καθημερινότητας όλων. Και ας μην πτοηθεί όποιος ενδιαφερόμενος επιχειρηματίας από τυχόν αντιδράσεις δικηγόρων, ψυχολόγων, οικογενειακών συμβούλων και συναφών συζυγοτραφών επαγγελματιών. Η ανάπτυξη στρίβει με θόρυβο τη γωνία και φέρνει και το αμέσως επόμενο προσοδοφόρο project: ΙΕΚ διαζευγμένων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...