988
|

Τα 50 (εντελώς) ασυνήθιστα ξενοδοχεία του κόσμου /3

Κική Τριανταφύλλη 1 Σεπτεμβρίου 2017, 18:13

Τα 50 (εντελώς) ασυνήθιστα ξενοδοχεία του κόσμου /3

Κική Τριανταφύλλη 1 Σεπτεμβρίου 2017, 18:13

Διανυκτερεύσεις σε αεροπλάνα, σπηλιές και υποβρύχιες κατασκευές

The Caves, Νεγκρίλ, Τζαμάικα
The Caves Jamaica
Ρομαντικό εστιατόριο μέσα σε σπηλιά στο ξενοδοχείο The Caves της Τζαμάικα

Το ξενοδοχείο βρίσκεται σε μια εκπληκτική βραχώδη τοποθεσία κοντά στην απέραντη λευκή αμμουδιά του Νεγκρίλ. Διαθέτει 12 ειδυλλιακά σπιτάκια-καλύβες διαφορετικά διαμορφωμένα και απομονωμένα μέσα σε κήπους που θυμίζουν ζούγκλα.  Διαθέτει spa, τζακούζι, σάουνα, ιδιωτικό υδρομασάζ και πισίνα με θαλασσινό νερό, το μπαρ Blackwell Rum Bar και τραπεζαρία μέσα σε σπηλιά

Jumbo Stay, Αεροδρόμιο Arlanda, Στοκχόλμη, Σουηδία
Jumbo StayStockholm
Το Jumbo Stay στο αεροδρόμιο Αρλάντα της Στοκχόλμης ενδείκνυται για έναν υπνάκο ανάμεσα σε δύο πτήσεις

Ένα παλιό Jumbo Jet του 1976 σταθμευμένο στο διεθνές αεροδρόμιο Αρλάντα της Στοκχόλμης, έχει μετατραπεί σε ξενοδοχείο. Επιλέξτε ανάμεσα σε ένα δωμάτιο με δικό του μπάνιο, έναν οικονομικό κοιτώνα ή ένα δωμάτιο με δύο μονά κρεβάτια. Το καλύτερο δωμάτιο είναι μια πολυτελής σουίτα στο κόκπιτ του αεροπλάνου με πανοραμική θέα από όπου μπορεί κανείς να παρακολουθήσει κάποια αεροπλάνα την ώρα που προσγειώνονται πλάι στο Jumbo Stay.

Crazy Bear, Μπέκονσφίλντ, Ηνωμένο Βασίλειο
Crazy Bear UK
Άλλοι τις λατρεύουν και άλλι δεν μπορούν να κλείσουν μάτι στις σουίτες του Crazy Bear

Το Crazy Bear βρίσκεται στο παλαιότερο και πιο ιστορικό κτίριο του Μπέκονσφίλντ και η μοναδική διακόσμηση των δωματίων του είναι εμπνευσμένη από το Moulin Rouge, το Λας Βέγκας και τον πλανήτη Άρη. Στα παράξενα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνονται μια σκάλα διακοσμημένη με φύλλωμα ζωγραφισμένο σε φύλλα χρυσού 24 καρατίων, χαλιά από δέρμα περσικού πόνι που είναι κρεμασμένα στον τοίχους του μπαρ, πολυέλαιοι με κεριά, ένα δωμάτιο χαλάρωσης με …ανατριχιαστικούς καθρέφτες και τουαλέτες που εσκεμμένα δεν έχουν ταμπέλες (για άντρες – γυναίκες).

The Hobbit Motel, Woodlyn Park, Γουεϊτόμο, Νέα Ζηλανδία
Hobbit motel NZ
Το Hobbit Motel μπορεί να γοητεύσει και τα πιο απαιτητικά ξωτικά

Αφήστε στην άκρη τις προκαταλήψεις σας για τα άψυχα μοτέλ. Εμπνευσμένα από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, τα δωμάτια του Hobbit Motel διαθέτουν πολύ μεγάλη γοητεία κατάλληλη ακόμα και για τα πιο απαιτητικά ξωτικά. Το μοτέλ απέχει δύο ώρες από το Όκλαντ και μόλις δύο λεπτά από τα σπήλαια Γουεϊτόμο.

Dream Cave Hotel, Καππαδοκία, Τουρκία
Dreams-Cave-Cappadocia
Το Dream’s Cave είναι ένα από τα πολλά boutique hotels που έχουν εγκατασταθεί στις σπηλιές της Καππαδοκίας

Χαριτωμένο boutique hotel, το Dream’s Cave είναι ένα από τα πολλά ξενοδοχεία στην περιοχή της Καππαδοκίας που είναι φτιαγμένα μέσα σε σπηλιές. Διαθέτει πλούσιο κήπο και ηλιόλουστες βεράντες και τα δωμάτιά του είναι χτισμένα μέσα στους «καπνούς νεράιδας» (πετρώματα). Απέχει 3,6 χλμ από την πόλη Γκερεμέ και 75 χλμ από το αεροδρόμιο της Καισάρειας.

Hurawalhi Island Resort, Μαλδίβες
Hurawali-underwater-restaurant
Το δείπνο στο υποβρύχιο εστιατόριο του Hurawalhi είναι μια πραγματικά μοναδική εμπειρία

Φτιαγμένο σε ένα μαγευτικό ιδιωτικό νησάκι (Lhaviyani Atoll) με μαλακές αμμουδιές και  σμαραγδένια νερά, το Hurawalhi είναι ο τέλειος συνδυασμός γαλήνης, ανέσεων και περιπέτειας. Και διακρίνεται από τα άλλα θέρετρα των Μαλδίβων για την πραγματικά αξιοσημείωτη θαλάσσια ζωή και το μεγαλύτερο υποβρύχιο εστιατόριο στον κόσμο.

The Manta Resort, νησί Πέμπα, Τανζανία
Above-and-under-water-room
Η πλωτή σουίτα διαθέτει μια υποβρύχια κρεβατοκάματα με εκπληκτική θέα στα νερά της Τανζανίας

Το θέρετρο στο ειδυλλιακό νησάκι της Τανζανίας διαθέτει ένα υποβρύχιο υπνοδωμάτιο, έργο του καλλιτέχνη Μίκαελ Γκένμπεργκ (που έφτιαξε και το υποβρύχιο Utter Inn στη λίμνη Μελαρέν της Σουηδίας). Πρόκειται για πλωτή ξύλινη κατασκευή με τρία επίπεδα, που η οροφή της είναι ιδανική για βουτιές. Από τα παράθυρα της κρεβατοκάμαρας, που βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, μπορεί κανείς να παρακολουθήσει καλαμάρια και χταπόδια και διάφορα παράξενα ψάρια  της περιοχής να κολυμπούν εκεί τριγύρω.

The Library Hotel, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
The Library
Οι 10όροφοι του Library Hotel είναι αφιερωμένοι στις 10 κατηγορίες του Δεκαδικού Συστήματος Ταξινόμησης των βιβλίων

Η βιβλιοθήκη σε ξενοδοχείο δεν είναι κάτι πρωτότυπο, το Library Hotel Μανχάταν της Νέας Υόρκης (ένα από τα πέντε καλύτερα ξενοδοχεία της πόλης σύμφωνα με το Traveller), όμως, είναι πραγματικά το ιδανικό καταφύγιο για τους αληθινούς εραστές του βιβλίου. Καθένας από τους 10 ορόφους του τιμά μία από τις 10 κατηγορίες του Δεκαδικού Συστήματος Ταξινόμησης  Dewey (Λογοτεχνία, Τεχνολογία, Τέχνες, κλπ). Και κάθε ένα από τα 60 δωμάτιά του διαθέτει μια θεματική συλλογή βιβλίων ανάλογα με τον όροφο. Εκτός αυτού, υπάρχει επίσης ένα ιδιαίτερο δωμάτιο συγγραφής, κήπος ποίησης, μια βεράντα και μια αίθουσα-αναγνωστήριο, ανοικτή 24 ώρες το 24ωρο.

Free Spirit Spheres, Νήσος Βανκούβερ, Καναδάς
Free Spirit Spheres Canada - 1
Οι τρεις Free Spirit Spheres που αιωρούνται στο δάσος της νήσου Βανκούβερ θυμίζουν UFO

-Η νήσος Βανκούβερ, το ενδέκατο σε μέγεθος νησί του Καναδά, βρίσκεται στον Ειρηνικό Ωκεανό και ανήκει στην καναδική επαρχία της Βρετανικής Κολομβίας. Εκεί, ανάμεσα σε δέντρα του τροπικού δάσους στην δυτική ακτή του νησιού κρέμονται οι Free Spirit Spheres, δωμάτια-σφαίρες που θυμίζουν UFO και είναι κατασκευασμένες από ξύλο κέδρου, έλατο Sitka Spruce και fiberglass. Οι τρεις σφαίρες είναι δεμένες στα δέντρα με σχοινιά και κινούνται απαλά όταν φυσάει αεράκι.

Costa Verde, Εθνικό Πάρκο Μανουέλ Αντόνιο, Κόστα Ρίκα

 

Costa_Verde-Boeing_Costa_Rica_Gotanero-Wikimedia-Commons
Ένα Boeing 727 του 1965 που έχει μετασκευαστεί σε σουίτα δύο δωματίων “προσγειώθηκε” στο τροπικό δάσος της Κόστα Ρίκα

Η ομάδα του Costa Verde ανακαίνισε και μετέφερε στην Κόστα Ρίκα ένα vintage αεροσκάφος Boeing 727 του 1965. Και δημιούργησε μια φανταστική σουίτα δύο υπνοδωματίων. Η κατασκευή είναι τοποθετημένη σε μια τσιμεντένια βάση που προεξέχει 15 μέτρα πάνω από τον θόλο της ζούγκλας και η επίπλωση είναι χειροποίητη από ξύλο τικ. Το υπνοδωμάτιο στο πίσω μέρος διαθέτει επίσης ένα ξύλινο μπαλκόνι πάνω από το φτερό του αεροπλάνου.

  Δείτε τη συνέχεια:

Θα πηγαίνατε για ύπνο μέσα σε ένα έργο τέχνης; →

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...