483
Ο προθάλαμος σε ένα από τα κεντρικά κτίρια του κέντρου αποτοξίνωσης στη Ζυρίχη | Paracelsus Recovery

Στην Ελβετία, αποτοξίνωση πολυτελείας, με $100.000 την εβδομάδα

Protagon Team Protagon Team 2 Ιανουαρίου 2020, 07:25
Ο προθάλαμος σε ένα από τα κεντρικά κτίρια του κέντρου αποτοξίνωσης στη Ζυρίχη
|Paracelsus Recovery

Στην Ελβετία, αποτοξίνωση πολυτελείας, με $100.000 την εβδομάδα

Protagon Team Protagon Team 2 Ιανουαρίου 2020, 07:25

Τιμή εβδομαδιαίας νοσηλείας περί τις 100.000 δολάρια. Για τη διαμονή και τα βασικά. Επιπλέον όσων προβλέπονται για τις θεραπείες αντιμετώπισης του εθισμού και κατά περίπτωση. Συν τα έξτρα! Ενα σπα, ένα μασάζ, υψηλή γαστρονομία. Και όλα αυτά στη Ζυρίχη…

Ο χρόνος νοσηλείας κυμαίνεται από τρεις έως εννέα μήνες. Και πάλι για την αντιμετώπιση, όχι για τη θεραπεία. Για να θεωρηθεί κάποιος απεξαρτημένος, θα απαιτηθούν επισκέψεις μερικών μηνών για τα επόμενα πέντε χρόνια…

Και με τις χλιδές γίνεται πιο εύκολη η απεξάρτηση; Ασαφές, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι υπάρχουν αρκετοί εύποροι, ζάπλουτοι για την ακρίβεια, από όλο τον κόσμο, που έχουν ακριβώς τα ίδια προβλήματα με τους ανθρώπους που περιμένουν στις ουρές του ΟΚΑΝΑ για να πάρουν τη μεθαδόνη τους.

Η ιδέα ότι οι πλούσιοι και διάσημοι χρήζουν ειδικής μεταχείρισης ίσως να είναι αποτελεσματική, ίσως και όχι. Το μόνο βέβαιο είναι ότι γεμίζει κάποιες τσέπες.

O κάθε εθισμένος έχει Bentley και οδηγό για τις μετακινήσεις του 

Αν για παράδειγμα κρίνει κανείς από την κλινική «Μπέτι Φορντ» στην Καλιφόρνια, ελάχιστοι πέτυχαν τον στόχο τους, πολλοί έδιναν πολλά χρήματα για αρκετά χρόνια, μπαινόβγαιναν και τελικά πέθαναν από υπερβολική δόση.

Σε κάθε περίπτωση, ένα τέτοιο κέντρο υπόσχεται πάνω από όλα μία συμπεριφορά σαν χάδι και τήρηση της ανωνυμίας, κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό για την ελίτ που έχει πέσει στα ναρκωτικά.

Παροχές

Και βέβαια για να δικαιολογήσει την τιμή του, πέρα από τα φάρμακα απεξάρτησης, που είναι ακριβώς τα ίδια σε οποιοδήποτε κέντρο του κόσμου, οι ειδικοί του «Παράκελσου» (Paracelsus Recovery) υπόσχονται να κατανοήσουν πλήρως το μέγεθος της σημαντικότητας των προβλημάτων ανθρώπων που διάγουν βίο έκλυτο και πολυτελή.

Ολων όσων έχουν εξουσία, αλλά δεν μπορούν να ελέγξουν την ίδια τη ζωή τους παρά μόνο τα επαγγελματικά και τα οικονομικά των από κάτω τους.

Σπίτι για φιλοξενία εθισμένων του κέντρου

Το κέντρο θεραπεύει σώμα, ψυχή και πνεύμα και δίνει έμφαση στην αποκατάσταση της ισορροπίας της βιοχημείας του εγκεφάλου, η οποία έχει διαταραχθεί από τη χρόνια χρήση ναρκωτικών ή αλκοόλ. Αυτά ως ψυχολογική στήριξη.

Στο ίδιο κέντρο, για να ηρεμήσουν από στερητικά σύνδρομα, μπορούν να κάνουν γιόγκα, ρεφλεξολογία, βελονισμό, μασάζ και σύγχρονες μεθόδους διέγερσης εγκεφάλου που δεν περιγράφεται τι ακριβώς είναι.

Οι εγκαταστάσεις

Ο πελάτης, που έχει πάντα δίκιο, μπορεί να επιλέξει μεταξύ ενός μοντέρνου ρετιρέ, μίας κλασικής βίλας δίπλα στη λίμνη, ή ενός αρχοντικού. Στην ίδια κατοικία με αυτόν συζεί και ο προσωπικός του ψυχίατρος, εξειδικευμένος στην αποτοξίνωση φυσικά, ένας μπάτλερ, σεφ, οδηγός λιμουζίνας και οικονόμος.

Δημοσία δαπάνη

Η αλήθεια είναι ότι στις περισσότερες περιπτώσεις όσοι από αυτούς αγόραζαν τα ναρκωτικά δημοσία δαπάνη είτε άμεσα είτε έμμεσα, κάνουν και τη θεραπεία επίσης με τα λεφτά του λαού.

Οπως γράφει το βρετανικό VICE, οι καλύτεροι πελάτες της κλινικής αποτοξίνωσης είναι πρίγκιπες από τη Αραβία, ρώσοι ολιγάρχες, δυτικοί και ασιάτες επιχειρηματίες και παιδιά διασήμων και παραλήδων που έχουν εθιστεί από τη κόκα και το αλκοόλ μέχρι τα Ζάναξ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News