458
|

Οταν η εκπαίδευση ενώνει τους ανθρώπους

Avatar Advertorial 6 Αυγούστου 2018, 16:09

Οταν η εκπαίδευση ενώνει τους ανθρώπους

Avatar Advertorial 6 Αυγούστου 2018, 16:09

O Yaman, o Farzad, η Evelyne και η Fahimeh, τέσσερις νέοι από διαφορετικά μέρη του κόσμου θα έχουν κάτι κοινό τον Σεπτέμβριο που μας έρχεται. Θα ξεκινήσουν το μεταπτυχιακό τους στο Alba Graduate Business School στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος.

Όταν ο Yaman δούλευε στο πεντάστερο ξενοδοχείο Sheraton στο Χαλέπι είχε όνειρα να ασχοληθεί συστηματικά και να μετεκπαιδευτεί στον τουρισμό, όνειρα τα οποία ο πόλεμος στη χώρα του δεν του επέτρεψε να πραγματοποιήσει. Το ξενοδοχείο έγινε αρχηγείο των εξτρεμιστών, και ο Yaman ήρθε στην Αθήνα κάτω από αντίξοες συνθήκες να προσπαθεί να ζήσει με το επίδομα της Ύπατης Αρμοστείας.

Η Fahimeh δούλευε στο e-banking σε τράπεζα, όταν είδε την καριέρα της να καταστρέφεται και έφυγε κατατρεγμένη με την οικογένειά της για να σωθεί. Τώρα προσπαθεί να ονειρευτεί μία καριέρα σε πολυεθνική εταιρεία, μαθαίνει ελληνικά και δουλεύει ως διερμηνέας σε ΜΚΟ.

Ο Farzad γεννημένος Κούρδος σε λάθος χώρα ψάχνει για νέες ιδέες για να ανοίξει τη δική του επιχείρηση στη Ελλάδα. Με το μικρόβιο της επιχειρηματικότητας, μέσα από την τάξη τού MSc in Entrepreneurship στο Alba, o Farzad θα βρει διέξοδο στις επιχειρηματικές του δεξιότητες.

Η Evelyne ήρθε στην Ελλάδα καταζητούμενη από ένα δικτατορικό καθεστώς, με μία κινηματογραφική έξοδο από το αεροδρόμιο της χώρας της. Με εφόδιά της το ήθος και τη γενναιότητά της να βοηθήσει έναν άλλο Έλληνα, βρέθηκε στην Ελλάδα να δουλεύει τηλεφωνήτρια για να ζήσει τη μοιρασμένη –σε διάφορους προσφυγικούς καταυλισμούς σε χώρες της Αφρικής– οικογένειά της.

Τέσσερις ιστορίες νέων από τους 60.000 πρόσφυγες που ζουν στη χώρα μας σήμερα. Νέοι με όνειρα που προσπαθούν στην Ελλάδα της υψηλής ανεργίας να ενταχθούν στην κοινωνία, να προσφέρουν και να αποκτήσουν έναν ρυθμό κανονικότητας στην καθημερινότητά τους. Νέοι που εκτός από το τρίπτυχο του πρόσφυγα που ζητάει πολιτικό άσυλο, έχουν ξεχάσει πώς είναι να διεκδικούν και να ελπίζουν.

IMG_0986
Ο Yaman, o Farzad, η Evelyne και η Fahimeh τον Σεπτέμβριο θα καθίσουν και πάλι στα θρανία και θα έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν την ιστορία τους

Με βασικό κριτήριο την επιβράβευση της αριστείας, το ήθος και την παροχή βοήθειας σε εκείνους που οικονομικά δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν σε μεταπτυχιακές σπουδές, το Alba γίνεται αρωγός των νέων που τολμούν να ονειρευτούν και πάλι. Οι δράσεις αυτές εντάσσονται στις δραστηριότητες Υπεύθυνης Εκπαίδευσης, ενός από τους πέντε πυλώνες του Κέντρου Επιχειρηματικής Ηθικής, Κοινωνικής Ευθύνης και Bιωσιμότητας του Alba (Τhe Alba Center for Business Ethics, Social Responsibility and Sustainability – Alba C.E.RE.S.) και έρχονται να προσθέσουν ένα λιθαράκι στην προσπάθεια που κάνουν δεκάδες άλλοι φορείς στην Ελλάδα.

Ο Yaman, o Farzad, η Evelyne και η Fahimeh τον Σεπτέμβριο θα καθίσουν και πάλι στα θρανία και θα έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν την ιστορία τους. Θα δείξουν έμπρακτα πώς η εκπαίδευση μπορεί να ενώσει τους ανθρώπους και να δυναμώσει τις κοινωνίες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News