276
Ο Ελον Μασκ αυτοανακηρύχθηκε βασιλιάς της Tesla, συγκεντρώνοντας ξανά την προσοχή των media επάνω του | Bitcoin.com

Ο Ελον Μασκ αυτοανακηρύχθηκε «ΤεχνοΒασιλιάς»

Protagon Team Protagon Team 21 Μαρτίου 2021, 20:48
Ο Ελον Μασκ αυτοανακηρύχθηκε βασιλιάς της Tesla, συγκεντρώνοντας ξανά την προσοχή των media επάνω του
|Bitcoin.com

Ο Ελον Μασκ αυτοανακηρύχθηκε «ΤεχνοΒασιλιάς»

Protagon Team Protagon Team 21 Μαρτίου 2021, 20:48

Είναι γνωστό ότι ο Ελον Μασκ δεν αφήνει σχεδόν καμία μέρα να περάσει χωρίς να προσπαθεί να συγκεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας με κάποια επιχειρηματική του κίνηση και πολύ περισσότερο με τις δημόσιες τοποθετήσεις του, κυρίως μέσω  Twitter. Ο πρόσφατες επιχειρηματικές και οικονομικές επιτυχίες του ενίσχυσαν ακόμη περισσότερο αυτή τη συμπεριφορά και έτσι συνεχίζει απτόητος τις προκλήσεις κάθε είδους. Οπως αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι Times, ο Ελον Μασκ ανακοίνωσε ότι από εδώ και στο εξής ο τίτλος του στην Tesla δεν θα είναι «Διευθύνων Σύμβουλος», αλλά… «TechnoKing of Tesla». Επιπλέον ο 49χρονος μεγιστάνας ανακοίνωσε ότι ο επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών της Tesla, Ζακ Κέρκχορν, θα έχει από εδώ και πέρα τον επίσημο τίτλο «Αρχοντας του Νομίσματος» (Master of Coin).

Αν η ανακοίνωση αυτή γινόταν από οποιονδήποτε άλλο διευθύνοντα σύμβουλο μεγάλης εταιρείας στον κόσμο, αυτομάτως θα εγείρονταν σοβαρά ερωτήματα για την ψυχική και διανοητική του κατάσταση, και τόσο οι μέτοχοι της εταιρείας όσο και όλες οι εμπλεκόμενες Αρχές (χρηματιστηριακές, τραπεζικές, κρατικές κ.λπ.) θα έθεταν αμέσως θέμα αντικατάστασής του. Στην περίπτωση του Μασκ, όμως, άπαντες βλέπουν την κίνηση αυτή ως ένα ακόμη κρίκο στην ατελείωτη αλυσίδα παρόμοιων ενεργειών που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια.

Δεδομένης, μάλιστα, της πέρα από κάθε λογική εκτόξευσης της τιμής της μετοχής της Tesla μέσα στην πανδημία αλλά και των τεράστιων κερδών που αποκόμισαν ο ίδιος και η εταιρεία από την επένδυση 1,5 δισ. δολαρίων στο κρυπτονόμισμα Bitcoin μέσα σε λίγες ημέρες, δύσκολα μπορεί να αμφισβητηθεί.

Πάντως, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC ένας εκ των μετόχων της Tesla υπέβαλε πριν από λίγες μέρες μήνυση εναντίον του για διάφορα tweets του επιχειρηματία, τα οποία χαρακτηρίζει αμφιλεγόμενα και εκτός νομιμότητας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News