375
Ο Χαγιούτ συνοδεία αστυνομικού της Ασφάλειας Αθηνών, το καλοκαίρι του 2019 | EPA/TORE KRISTIANSEN

Ντοκιμαντέρ του Netflix για τον «απατεώνα του Tinder»

Protagon Team Protagon Team 9 Φεβρουαρίου 2022, 20:48
Ο Χαγιούτ συνοδεία αστυνομικού της Ασφάλειας Αθηνών, το καλοκαίρι του 2019
|EPA/TORE KRISTIANSEN

Ντοκιμαντέρ του Netflix για τον «απατεώνα του Tinder»

Protagon Team Protagon Team 9 Φεβρουαρίου 2022, 20:48

Ντοκιμαντέρ του Netflix με τον τίτλο «Tinder Scammer» παρουσιάζει την απίθανη περίπτωση ενός απατεώνα που ψάρευε εύπιστα θύματα μέσα από τη γυναικεία δεξαμενή της «εφαρμογής γνωριμιών» Tinder. Πρόκειται για φιλμ που ασχολείται με την αληθινή ιστορία κάποιου νεαρού Ισραηλινού, του Σιμόν Χαγιούτ (Shimon Hayut), συλληφθέντος στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2019, ο οποίος αυτοσυστηνόταν σε διάφορες κυρίες σαν «πρίγκιπας των διαμαντιών»…

Ο εν λόγω Χαγιούτ από διαμάντια μπορεί να μην είχε ιδέα, ήξερε όμως ότι τα κορόιδα υπάρχουν εν αφθονία στην πλάση και κινούν τον κόσμο με τα λεφτά τους. Χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο Σιμόν Λεβιέβ και υποκρινόταν ότι είναι γιος του ισραηλινού μεγιστάνα των διαμαντιών Λεβ Λεβιέβ. Το ντοκιμαντέρ κυκλοφόρησε στην πλατφόρμα στις 2 Φεβρουαρίου.

Η κομπίνα του απατεώνα ήταν απλή: μετά τις αρχικές ψευδοσυστάσεις σαγήνευε τις κυρίες φλομώνοντάς τες στην πολυτέλεια – να τα χαβιάρια, να οι τσάρκες με το ιδιωτικό τζετ, να τα δείπνα στα πολυτελή εστιατόρια των λουξ ξενοδοχείων. Ολα αυτά ώσπου να έλθει η ώρα να σερβίρει ο ίδιος το «ψητό», δηλαδή να ζητήσει από τις κυρίες σαν δανεικά (και αγύριστα) τεράστια χρηματικά ποσά. Εκείνες ευπειθώς του τα έδιναν, και αυτός τα έριχνε στη δουλειά με τις… πολυτέλειες ώστε να συνεχίζει ο μύλος να αλέθει.

Τρεις γυναίκες μιλούν για το πάθημά τους στο ντοκιμαντέρ: από τις συγκεκριμένες ο «διαμαντάκιας» είχε αποσπάσει κανονικές περιουσίες σε ρευστό, ενώ οι ίδιες σήμερα προσπαθούν να ανακτήσουν περί τις 730.000 ευρώ, όπως έγραψε η Corriere della Sera. Με την υπόθεση του απατεώνα ασχολήθηκαν αστυνομικές υπηρεσίες τριών χωρών, της Ελλάδας, της Νορβηγίας και της Βρετανίας, οι οποίες και υπολογίζουν ότι ο Χαγιούτ συνολικώς στην καριέρα του έχει «αρμέξει» δεκάδες κοπέλες και έχει αποσπάσει περί τα 8,5 εκατ. ευρώ!

Η ιστορία χρονολογείται το 2019 αλλά έχει έλθει ξανά στην επικαιρότητα λόγω της δημοφιλίας του ντοκιμαντέρ. Οσον αφορά την «εφαρμογή γνωριμιών», α, όλα κι όλα, αυτή έλαβε δρακόντεια μέτρα: απαγόρευσε στον Ισραηλινό να ψάξει νέα θύματα μέσω αυτής και με οποιοδήποτε από τα ψευδώνυμά του! Ο Χαγιούτ, πάντως, δηλώνει ότι δεν πληρώνει μία σε καμία…

Οταν εξεδόθη (από την Ελλάδα) στο Ισραήλ εξέτισε 5 από τους 15 μήνες στους οποίους καταδικάστηκε, καθώς επέδειξε «καλή συμπεριφορά» όπως έγραψαν οι Ιταλοί. Τώρα κυκλοφορεί άνετος και ωραίος.

Το ντοκιμαντέρ δείχνει και πώς κινήθηκαν οι τρεις παθούσες μόλις κατάλαβαν ότι την είχαν πατήσει. Αργά, οπωσδήποτε…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News