498
Γραφεία, γραμμή παραγωγής, διανομή... Σε ολόκληρη την «αλυσίδα» εργαζομένων της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας οι συνθήκες εργασίες είναι ιδανικές |

Αθηναϊκή Ζυθοποιία: μία εταιρεία – πρότυπο για τους εργαζομένους

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2020, 20:05
Γραφεία, γραμμή παραγωγής, διανομή... Σε ολόκληρη την «αλυσίδα» εργαζομένων της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας οι συνθήκες εργασίες είναι ιδανικές
|

Αθηναϊκή Ζυθοποιία: μία εταιρεία – πρότυπο για τους εργαζομένους

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2020, 20:05

O μισθός δεν αποτελεί το μοναδικό κίνητρο για μία θέση εργασίας. Είτε πρόκειται για στελέχη επιχειρήσεων, είτε για πιο νέους υπαλλήλους, ένα «καλό» εργασιακό περιβάλλον είναι αυτό που θα επιλέξει τελικά για να αναπτυχθεί και να αποδώσει με μεγαλύτερη δημιουργικότητα.

Το «μπουκέτο» των παραγόντων που δημιουργούν τις κατάλληλες εργασιακές συνθήκες, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται ο μισθός, η δυνατότητα εξέλιξης μέσα στην εταιρεία, η συνεργασία με τους συναδέλφους και φυσικά η μη κατασπατάληση του προσωπικού χρόνου του εργαζομένου, είναι ό,τι πιο βασικό για την τελική του επιλογή. Αυτό άλλωστε καταγράφεται από όλες τις επιστημονικές μελέτες των τελευταίων ετών.

Δεδομένου μάλιστα ότι τη δεκαετία της οικονομικής κρίσης αρκετοί Έλληνες έφυγαν αναζητώντας καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και επαγγελματικής αποκατάστασης σε άλλη χώρα, η επιστροφή τους θα είναι αρκετά δύσκολη, αν δεν πειστούν ότι η Ελλάδα είναι πλέον ένας αξιόπιστος επαγγελματικός προορισμός.

Η ευθύνη των παραγωγικών εταίρων της οικονομίας είναι να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις αλλά και τις θέσεις εργασίας που θα μπορέσουν αφενός να προσελκύσουν τους Έλληνες της νέας διασποράς και αφετέρου θα τους επιτρέψουν να σταδιοδρομήσουν και να δημιουργήσουν προστιθέμενη αξία για τη χώρα και την κοινωνία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα εργοδότη είναι η Αθηναϊκή Ζυθοποιία. Είναι αποδεδειγμένα η μεγαλύτερη ζυθοποιία της χώρας και πιστοποιημένα (βραβεύεται επί σειρά ετών για το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον) διαθέτει όλα εκείνα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, που τη χαρακτηρίζουν και τη μετατρέπουν σε έναν εξαιρετικά ελκυστικό επαγγελματικό «πόλο».

Οι δεσμεύσεις που έχει εδώ και χρόνια η Αθηναϊκή Ζυθοποιία προς τους εργαζόμενούς της  είναι η δημιουργία ενός περιβάλλοντος συνεχούς επαγγελματικής και προσωπικής εξέλιξης, που υπερβαίνει τα όσα ορίζει η στενά εννοούμενη σχέση εργοδότη- εργαζομένου.

Το εργοστάσιο της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στην Αθήνα

Αυτός άλλωστε είναι και ένας από τους βασικούς λόγους που οι εργαζόμενοι επιλέγουν την Αθηναϊκή Ζυθοποιία όχι απλώς ως ένα σοβαρό περιβάλλον εργασίας, αλλά και ως προοπτική ζωής και σταδιοδρομίας. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα, ο ίδιος ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, ο Αλέξανδρος Δανιηλίδης ήταν 25 ετών όταν ξεκίνησε να εργάζεται στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία και 24 χρόνια αργότερα, ανέλαβε τα ηνία της. Και δεν είναι το μόνο παράδειγμα.

Εδώ και περισσότερο από 55 χρόνια η πολιτική της εταιρείας εστιάζει στις ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες εξέλιξης σε όσους το επιθυμούν, το προσπαθούν και το αξίζουν, ώστε να απολαμβάνουν επιτυχίες και να κατακτούν υψηλές θέσεις, ανεξάρτητα από το φύλο ή οποιαδήποτε άλλη διάκριση. Μάλιστα, ήταν μία από τις πρώτες εταιρείες στη χώρα μας που προώθησε γυναίκες εργαζόμενες σε θέσεις και τομείς με καθαρά ανδρική ποσόστωση. Επιδίωξή της είναι ένα εργασιακό περιβάλλον που θα βοηθάει τους εργαζόμενους να αποδίδουν τα μέγιστα και να την επιλέγουν ξανά και ξανά. Ένα περιβάλλον αξιοκρατικό, ποιοτικό και ασφαλές.

Οι άνθρωποι είναι η πρώτη προτεραιότητα για όλες τις δραστηριότητες της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας και η φιλοσοφία της συνοψίζεται στο τρίπτυχο: «Επενδύουμε στην αξία των ανθρώπων μας- Εμπνέουμε αξία στους ανθρώπους μας- Μοιραζόμαστε τις αξίες με τους ανθρώπους μας».

Προς αυτή την κατεύθυνση, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, θα συνεχίσει να επενδύει συστηματικά στην ανάπτυξη των μελών της οικογένειάς της και να μεταλαμπαδεύει τις αξίες που την κατέστησαν εταιρεία – πρότυπο.