179
Τρώγεται χλιαρός αλλά και κρύος εξίσου ευχάριστα | Νεκταρία Κοκκινάκη

Χαλβάς με πορτοκάλι και μπαχαρικά

Νεκταρία Κοκκινάκη 19 Μαρτίου 2019, 12:45
Τρώγεται χλιαρός αλλά και κρύος εξίσου ευχάριστα
|Νεκταρία Κοκκινάκη

Χαλβάς με πορτοκάλι και μπαχαρικά

Νεκταρία Κοκκινάκη 19 Μαρτίου 2019, 12:45

Ο χαλβάς είναι ένα έδεσμα παραδοσιακό, θρεπτικό, γευστικό και ωφέλιμο για τον οργανισμό που έχει συνδεθεί με την  νηστεία της Σαρακοστής. Έχει αραβική ρίζα  hulw,  που σημαίνει γλυκό, αλλά εμείς στην Ελλάδα μάθαμε να φτιάχνουμε πολλά διαφορετικά είδη γλυκισμάτων, τα οποία συναντούμε με διάφορες παραλλαγές σε όλες τις βαλκανικές χώρες.

Ο ζεστός σιμιγδαλένιος σπιτικός χαλβάς με πορτοκάλι, είναι ένα κλασικό, νόστιμο γλυκό που γεννά γευστικές αναμνήσεις μιας άλλης εποχής. Είναι από τα πιο νόστιμα και εύκολα γλυκά και δεν χρειάζεται πολύ μαεστρία και επιδεξιότητα στη ζαχαροπλαστική. Σερβίρεται με πολλούς τρόπους  και διανθίζεται με αρώματα, ξηρούς καρπούς και τα μπαχαρικά που αγαπάμε.

Δεν χρειάζεται ψυγείο και μπορούμε να τον φυλάξουμε εκτός, σε ένα δροσερό σημείο. Μπορούμε να τον φτιάξουμε όχι μόνο την περίοδο της Σαρακοστής, που είναι αγαπημένο και ευπρόσδεκτο γλυκό από τους όλους μας, αλλά οποιαδήποτε στιγμή αισθανθούμε την ανάγκη να τον έχουμε στο τραπέζι μας.

Νηστεύετε δεν νηστεύετε, πρέπει να δοκιμάσετε αυτόν τον σιμιγδαλένιο χαλβά με πορτοκάλι που σας προτείνω. Δείτε την συνταγή και καλέστε  τις φίλες σας να τον απολαύσετε με ένα ζεστό καφέ.

Δείτε τη συνταγή εδώ